0 comentaris
10:27
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Comencen les obres de millora del ferm del pont mòbil del Port
  
El Port Tarragona ha començat les obres de millora al tauler superior metàl.lic del Pont Mòbil. Es tracta de la part on s’hi assenta l’última capa d’asfalt que va quedar malmesa pel pas del temps i el gran volum de trànsit que viu diàriament. Les obres compten amb un pressupost de 174.823€ i tenen una durada estimada de 3 mesos.

Els operaris treballaran durant els caps de setmana, de divendres a la tarda fins el diumenge al vespre, per tal de minimitzar al màxim l’afectació a l’activitat normal del Port. Durant aquesta franja operativa de reparació es dona pas alternatiu per un carril per d’aquesta manera no tancar el trànsit a una de les infraestructures més utilitzades al Port.

El passat divendres, tal i com estava planejat pel departament d‘infraestructures i conservació del Port de Tarragona, es van iniciar les tasques de demolició/fresat del paviment existent d'una franja. El dissabte es va realitzar la reparació de les fissures, mentre que diumenge es va realitzar l’aplicació de la imprimació del nou paviment.
Millora continua de les infraestructures

Dins de la política de millora constant i de manteniment dels espais portuaris, el Port treballa per augmentar la durabilitat de les infraestructures que formen part de tot el recinte portuari. En una recentment inspecció en profunditat de l'estat de les soldadures i elements estructurals metàl.lics del pont mòbil es van detectar una sèrie de desgastats en la part més superficial del tauler metàl.lic de cada fulla.

En el cas del Pont Mòbil es retiraran quatre franges d'1,20 m d'amplada i 91 metres de longitud (dues franges per carril de circulació) deteriorades pels més de 2.200 vehicles diaris que circulen pel pont mòbil, dels quals prop de 460 són vehicles pesats, amb puntes diàries de fins a 1000 vehicles pesats. Cal recordar que el Pont Mòbil es va posar en servei el novembre del 1999 i va servir per connectar la part dels molls de ribera i els adossats al dic de llevant desviant el pas de vehicles pesants per l’interior de la ciutat.

El pont mòbil del Port de Tarragona està format per dues fulles que basculen al voltant d´unes ròtules situades a les piles, deixant entre aquestes un canal de navegació d´uns 70 metres d´ample. La distància entre ròtules és de 80 metres, fet que suposa 40 metres de mènsula a cada fulla que s’obre i tanca diàriament. Les piles sobre les quals recolza el tauler són de formigó blanc i tenen una alçada d'uns 10 metres sobre el nivell del mar.
Redacció TT - 15/06/2022 - 10:27h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.