Neix la plataforma per millorar el transport ferroviari al Camp de Tarragona
Un dels seus membres fundadors, Lluís Suñé ha explicat a TT que el seu objectiu és reivindicar un transport públic de qualitat
  
Aquest dimarts es va constituir una plataforma per millorar el transport ferroviari al Camp de Tarragona. Un dels membres fundadors de la plataforma, Lluís Suñé, ha explicat a TT que la idea ha sorgit després de comprovar que diferents entitats i col•lectius presentaven al•legacions similars al pla territorial del Camp de Tarragona. “El que hem fet és unificar-nos en una mateixa veu i després de tres mesos de treball hem creat una manifest comú. En aquesta plataforma estan implicats CGT, CCOO, UGT, ICV, EUiA, Alternativa Baix Gaià (ABG) i Esquerra Independentista (EI).

Segons Suné, l’objectiu d el grup és reivindicar un transport públic de qualitat, evitar la privatització del servei i reclamar una major inversió en la xarxa ferroviària, “ja que ara només es fan inversions al tren ‘elitista’ (d’Alta Velocitat) i això es tradueix en que hi ha menys personal, es tanquen estacions i hi ha un servei de menys qualitat pels usuaris”. Exigeixen una gestió pública del tren com a mitjà de transport sostenible.

Entre les seves demandes, Suñé ha dit que volen que rodalies arribi a Tarragona ciutat, recuperant, per exemple, la via morta de Reus-Roda de Barà. Destaca també la demanda de connexió entre Tarragona i l’estació de l’AVE i l’aeroport, la duplicació de trens de Tortosa o la triplicació dels trens de mitja distancia fins a Flix i Montblanc.

Tot i això, el següent pas “és la creació de grups de treball comarcals per fer una radiografia de les deficiències i mancances a tot el Camp de Tarragona per poder incidir en aquests problemes i fer actuacions conjuntes”, ha manifestat Suñé.

El proper 12 de març està previst que tots els agents implicats en la plataforma es reuneixin a l’estació de Tarragona per acordar les eines de diàleg com és la web o el tipus de cartells informatius, establir també el funcionament intern de la plataforma i decidir quina serà la primera acció de protesta al carrer. Suñé ha avançat a TT que es podria convidar als mitjans a pujar al tren per mostrar les mancances d’algunes línies o realitzar concentracions a diferents localitats del Camp.
Pili Domínguez - 04/03/2009 - 12:06h
Comentari eliminat
16/03/2009
15:41
Aquest comentari ha estat eliminat per incomplir les normes d'ús
Usuaris Gironis
16/03/2009
15:41
Si us poseu en contacte amb els usuaris gironins , es podrien fer accions conjuntes.
Estan molt organitzats.
Tenen assemblea el dimarts 17 de març

http://www.usuaris-renfe.com/
Juan Maria
04/03/2009
23:12
Una defensa que venia haciendo CGT en solitario desde hace años y ahora se apuntan otros . Bienvenidos sean todos los grupos pero coherencia que no es precisamente lo que tienen UGT y CCOO . En RENFE sus secciones sindicales defienden todo lo contrario que representa esta plataforma .
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.