0 comentaris
10:25
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
L'Ajuntament presenta un nou protocol per a les competicions esportives
  
La conselleria d’Esport de l’Ajuntament de Tarragona ha enviat als clubs de la ciutat el protocol per tal de reprendre les competicions amb les garanties sanitàries necessàries. Aquest protocol neix del treball conjunt d’una Taula de treball de gestors esportius i tècnics d’esports que ha reunit professionals de més de 20 ajuntaments de la demarcació. A més en el procés de creació del mateix, l’Ajuntament s’ha reunit en diferents ocasions amb els clubs per tal d’incloure i donar resposta a les seves demandes. La consellera María José López ha destacat que es tracta “d’un protocol que permet un retorn a la competició de manera segura. Estem satisfets perquè l’hem creat escoltant els clubs i ens permet acompanyar-los en aquest retorn gradual”

Aquest protocol estableix un calendari per l’accés de públic i l’ús de vestidors segons la tipologia d’esport i d’instal.lació. Fins el 16 d’octubre els partits seran a porta tancada, sense presència d’espectadors. A partir d’aquesta data, es fixa una normativa per les diferents tipologies d’equipaments esportius. En primer lloc, els espais tancats com pavellons, recintes escolars o piscines cobertes que tinguin les grades fora del recinte de vasos es fixa un màxim d’un acompanyant o espectador per cada esportista inscrit en la competició. Es permetria la presència dels membres del cos tècnic i àrbitres o jutges en funció del que estableixi el reglament de competició. A més un màxim de 5 persones d’altra procedència per partit. Pel que fa a les competicions a l’aire lliure (pistes, piscines, instal.lacions escolars) s’autoritzaria la presència d’un màxim de 2 acompanyants per cada espectador sempre seguint les mesures sanitàries i de control fixades. Finalment, en el cas d’aquelles competicions que es duguin a terme en piscines cobertes on les grades s’ubiquin a l’interior del recinte de vasos no es recomana la presència d’acompanyants o espectadors. En tots els casos no es superaria el 25% d’aforament de la instal.lació i hi hauria com a màxim una persona cada 4 seients.

Un altre aspecte a tenir en compte a l’hora de minimitzar riscos es la recomanació de dur a terme els entrenaments a porta tancada, sense presència de públic. Pel que fa a l’ús dels vestidors, el protocol recomana limitar al màxim l’ús de vestidors i dutxes per a esportistes i àrbitres o jutges, en funció del que permeti la tipologia d’esport, la instal.lació en concret, la categoria o nivell de la competició, les condicions climàtiques i la procedència de l’equip visitant. Els paràmetres que s’estableixen son els següents: en les categories inferiors fins a juvenil no es permet l’ús de vestidors. Pel que fa a les categories sènior es permet l’ús dels vestidors. També és el cas dels equips visitants que hagin de realitzar desplaçaments de més de 50 quilòmetres. El protocol també preveu que en cas de condicions climàtiques desfavorables s’habiliti l’ús dels vestidors per deixar el material necessari. Finalment, en qualsevol cas, l’ús de vestidors dependrà que la instal.lació possibiliti les condicions d’aforament i s’adoptin les mesures sanitàries necessàries.

El protocol que s’ha presentat aquest dijous no es defineix com un text tancat, sinó que podrà ser completat i actualitzat regularment en funció de les modificacions que es vagin produint en la situació de la pandèmia de la COVID-19 i les disposicions que vagin dictant les autoritats sanitàries en cada moment.
Redacció TT - 02/10/2020 - 10:25h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.