0 comentaris
16:16
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Catalunya presenta la major caiguda en l'Índex del Preu de la Vivenda
Segons les dades fetes públiques avui per l’Institut Nacional d’Estadística, el nou Índex del Preu de la Vivenda (IPV) ha caigut un 0,3% en el segons trimestre de l’any. En aquest sentit la variació anual de l’IPV al primer trimestre del 2008 va augmentar un 2,8%.

La crisi està afectant especialment als preus de les vivendes de segona mà, i la seva taxa anual passa de baixar 0,7% al primer trimestre, a fer-ho un 4,9% al segon. La vivenda nova també disminueix dues dècimes en relació al primer trimestre i es situa en el 5,3%.

Per comunitats autònomes, Catalunya ha estat la regió on la caiguda del preu de la vivenda ha estat més important, amb una taxa negativa del -5,2% i una caiguda acumulada del 2,3% en el que portem d’any. La segueix Madrid amb un -4,8% i un retrocés del -1%. També presenten taxes anuals negatives el País Basc (-1,2%) i Aragó (-0,2%). Les taxes de variació interanual de l’IPV més altes en el segon trimestre han estat les d’Extremadura, amb una taxa del 5%, Galicia amb un 4,% i Murcia amb un 4,6%.

La forta caiguda del sector immobiliari s’ha deixat notar en l’evolució de l’IPV des de 2007. De fet, en canvi mig el nou índex ha caigut més de 13 punts des del primer trimestre del 2007 fins al segon del 2008. Aquest corba decreixent ha estat molt suau en el cas de la vivenda nova, de tal manera que ha registrat valors positius al llarg del període considerat.
Pili Domínguez - 01/10/2008 - 16:16h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.