0 comentaris
14:42
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
El conseller de Territori Juli Fernàndez presideix l'acte de relleu en la presidència del Port
  
El conseller de Territori, Juli Fernàndez, ha presidit la roda de premsa de relleu en la presidència de l’Autoritat Portuària de Tarragona (APT). L’arquitecte i empresari tarragoní Saül Garreta substituirà Josep M Cruset al capdavant del Port de Tarragona, un cop es faci efectiva la decisió del Govern de Catalunya a través del Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

Fernàndez ha agraït a Josep M Cruset “la feina feta durant els darrers 4 anys”, destacant el desenvolupament de la Zona d’Activitats Logístiques, la construcció del Moll de Balears i l’impuls de la PortTarragona Terminal Guadalajara-Marchamalo. I ha presentat el nou president com “un gran professional que, des de la seva formació i experiència com a arquitecte i urbanista, sabrà gestionar el creixement sostenible del Port de Tarragona” i, des de la seva condició de tarragoní, “sabrà estrènyer les relacions entre el Port i la ciutat de Tarragona des d’una visió del territori basada en l’equilibri, la sostenibilitat i el benestar de les persones”.

El president Cruset ha tingut paraules d’agraïment cap a les persones treballadores de l’APT, per a les veïnes i veïns del Serrallo i tota la comunitat portuària. Per a Cruset, “els èxits d’aquests darrers anys ha estat possible perquè aquesta organització compta uns excel.lents professionals a qui no els ha fet por implicar-se tècnicament i emocionalment en la transformació que el Port ha experimentat en aquests 4 anys”. El president sortint ha dit que “no oblidarà l’acollida i l’estima que va rebre des del primer moment del seu mandat per part dels veïns i veïnes del Serrallo, un barri amb una personalitat i una identitat pròpies que l’han fet sentir com a casa” i també ha destacat “la implicació i la dedicació de les empreses que operen en el Port, a l’hora d’apostar per la modernització, la competitivitat i la projecció del Port de Tarragona”.

Cruset també ha fet un breu resum del seu mandat explicant el valor de la transformació del Port tant des del punt de vista de la infraestructura portuària com des del punt de vista d'actitud: “convertint-se en un port de referència tant en el sector logístic-portuari com en el territori”. I finalment, ha narrat les tasques desplegades aquests darrers dies per assegurar un relleu ràpid i exhaustiu.

Per la seva part, Garreta ha explicat les línies generals que marcaran el seu mandat destacant sobretot “els vincles i les sinergies del Port amb la ciutat de Tarragona en el passat, el present i en el futur”. Per al proper president de l’APT, els vincles entre el Port i la ciutat van més enllà d’allò econòmic i també toquen àmbits importants per al bé comú com l’urbanisme, la sostenibilitat i la cultura”.

Garreta també ha explicat que “fa seus els grans reptes econòmics i empresarials que té plantejats l’APT amb un esperit constructiu, marcat per la confiança en l’equip tècnic del Port i per la necessitat que el Port continuï sent un motor per al creixement sostenible de l’economia de la ciutat i del territori”. El recentment nomenat president creu que el Port pot ser un exemple de com s’han de prendre les decisions econòmiques avui, “fent compatibles la defensa del bé comú i la protecció de l’entorn natural”.

Finalment, Garreta ha explicat que exercirà el seu càrrec “tenint en compte un objectiu fonamental, que el Camp de Tarragona tingui vocació de funcionar i exercir com a àrea metropolitana, amb consens de territori al voltant dels grans projectes, ja que el fet de no creure’ns-ho ens pot fer perdre oportunitats”.
Redacció TT - 03/11/2022 - 14:42h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.