0 comentaris
09:37
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
L'Ajuntament destina 1,1 MEUR en ajudes per a la rehabilitació d'habitatges destinats a lloguer social
  
Aquesta setmana, l’Ajuntament de Tarragona inicia la campanya dels nous ajuts per a la rehabilitació d’habitatges destinats al lloguer social. La consellera Eva Miguel ha destacat que “aquestes subvencions tenen tres objectius importants: d’una banda augmentar el número de pisos a la borsa de lloguer social, per l’altra, mobilitzar els habitatges per pal.liar la problemàtica referent als pisos buits i finalment contribuir a posar al dia el parc d’habitatges de la ciutat. A més també pot ser un impuls per dinamitzar als professionals del sector: paletes, lampistes i petits constructors de la ciutat”. La consellera també ha explicat que “aquests ajuts tindran un pressupost de 1,1 milions d’euros i la partida es podria ampliar en cas que s’esgoti”.

Aquestes ajudes es dirigeixen a propietaris que tenen la intenció de posar a punt habitatges (fins un màxim de 5) per entrar a la borsa de mediació del Servei Municipal d’Habitatge (SMHAUSA). Els habitatges poden tenir qualsevol antiguitat, i han de disposar de cèdula d’habitabilitat o estar en disposició d’obtenir-la un cop executades les obres.

Els propietaris podran rebre el 100% del cost de obres, fins 18.000€ per habitatge. Es poden incloure despeses com les reformes de cuines, banys o instal.lacions - d’aigua, gas, calefacció, sanejament-. Així com les intervencions de millora de l’aïllament tèrmic o acústic, el repàs dels elements de l’habitatge deteriorats per una manca de conservació manteniment com pintura, terres, portes, finestres, etc. També està previst que la subvenció pugui cobrir llicències d’obres, taxes i impostos municipals, sempre que la realització de les obres no hagi gaudit d’ajuts econòmics a l’Impost sobre Construccions o la Taxa per a la intervenció de l’administració en activitats d’edificació, ús de sòl, via pública i medi ambient, fins a un 95 % del seu import.

Un cop rehabilitats, aquests habitatges s’oferiran en lloguer a través de la borsa municipal, a preus entre un 10% i un 20% per sota de mercat. A canvi, es donaran garanties als propietaris en el cobrament de les rendes de lloguer, el manteniment de l’habitatge i la gestió del contracte. La borsa de lloguer inclou el servei de mediació, assessorament jurídic i tècnic personalitzat, garantia de compliment de les obligacions contractuals i pagaments així com un assegurança multirisc durant tota la durada del contracte.

Aquests ajuts es podran tramitar a la OMAC i a través de la web de l’Ajuntament. Per a més informació: https://www.tarragona.cat/ajuts-per-a-la-rehabilitacio-de-pisos-destinats-al-lloguer-social
Redacció TT - 16/11/2021 - 09:37h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.