Oberta la convocatòria per formar part del nou Mercat de la Pagesia de la Plaça dels Carros
  
Fotografia d'arxiu deTot Tarragona
Els Mercats de Tarragona obren la convocatòria pública per formar part del nou Mercat de la Pagesia de la Plaça dels Carros. El nou mercadet tindrà lloc els dissabtes al matí i està destinat a parades de productes de proximitat de venda directa, com fruita i verdura, ous, pa, coques, formatges artesans, embotits, vi i cerveses, olis, conserves, mel, cosmètica natural o flors i planters, entre d’altres. Està previst que l’espai pugui disposar de fins a una quinzena de parades (28 mòduls) i que pugui ser una realitat a l’inici d’aquest estiu.

A partir d’avui ja es poden consultar les bases del projecte al web d’ESPIMSA i els productors interessats poden presentar la documentació fins el proper divendres 11 de juny a les 14:00h.

Aquest nou Mercat de la Pagesia de la Plaça dels Carros pretén fomentar i consolidar la importància dels productes locals, afavorir la seva comercialització i ajudar al desenvolupament comercial de l’entorn i dels petits productors.

Per la seva banda, el president de l’empresa de Mercats de Tarragona, Dídac Nadal, ha assegurat que “és un projecte pel qual hem apostat fermament amb l'objectiu de potenciar els productes de proximitat i perquè esdevingui un veritable eix dinamitzador de la Part Baixa de la ciutat, un revulsiu pel comerç local, per la cultura i per la cohesió social. Després d'obrir un procés participatiu amb tots els agents implicats, des dels diferents productors fins a l'Associació de Veïns del Barri del Port, l'obertura d'aquesta convocatòria pública és el darrer pas per fer realitat el Mercat de la Pagesia”.

Les bases es poden consultar al taulell d’anuncis de la pàgina web d’ESPIMSA.

Els mercats de pagès

L’essència dels mercats de pagès és ser un espai públic on els productors i productores i que elaboren artesanalment aliments venen de forma regular els seus productes directament als consumidors i consumidores en parades desmuntables.

Els mercats de pagès responen a la tendència per mantenir i promoure una agricultura local i de temporada, i un consum responsable que posi fre a la despesa en envasos i en combustible que comporten els productes d’importació.
Redacció TT - 28/05/2021 - 13:24h
el perquè del nom
05/06/2021
19:35
En aquesta plaça hi feien parada els carros en entrar i sortir del Moll. A part del descans, els matxos hi bevien aigua. Altres vegades, hi ha hagut un tancat d'aigua amb peixos al voltant de l'estàtua.
Juanjo
02/06/2021
19:44
Mercurio...
l'origen del nom actual
01/06/2021
19:42
Podríem veure la plaça dels carros tal com era quan va canviar al nom que té ara?
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.