Tarragona, la demarcació que presenta la davallada més alta de clients a botigues des del tancament de bars i restaurants
  
Fotografia d'arxiu
Evolució del tràfic exterior setmanal en botigues respecte a la segona setmana de setembre 2020
Evolució de les entrades setmanals en botigues respecte a la segona setmana de setembre 2020
Segons un estudi realitzat per TC Group Solutions el tancament de bars i restaurants i les noves mesures restrictives imposades a Catalunya arrel del segon rebrot de la pandèmia, han causat un descens de vianants generalitzat als principals carrers de les províncies catalanes. Analitzant el tràfic evolutiu s’observa com el tràfic havia anat augmentant a Catalunya setmana a setmana entre un 16% i un 17% respecte a la segona setmana de setembre. A partir de la segona setmana d’octubre, amb el tancament de bars i restaurants, s’observa una disminució del tràfic de vianants als carrers comercials de 16 punts percentuals, igualant pràcticament el flux als carrers de la segona setmana de setembre.

Per províncies, s’observa com Lleida ha estat la que ha perdut més afluència de vianants passant d’un creixement de +17% en la segona setmana d’octubre un -9%, el que representa una caiguda de 26 punts percentuals. De la mateixa manera Girona veu caure la seva afluència de vianants en 27 punts, Barcelona en 13 punts i Tarragona en 22 punts respecte de la segona setmana d’octubre, coincidint amb el tancament de la restauració.

El tancament de bars i restaurants resta compradors al comerç: disminueixen entre un 17 i un 19% les entrades a botigues

Atenent a l’anàlisi de les entrades de persones als comerços a partir del tancament de bars i restaurants, s’observa una pèrdua de la recuperació generalitzada a tota Catalunya seguint la mateixa tendència que el tràfic de vianants als carrers. Les botigues que a l’octubre havien recuperat fins a un 10% de clientela respecte de la segona setmana de setembre veuen perduda aquesta recuperació i fins i tot arriben a nivells de -24% respecte a la segona setmana de setembre. Per províncies, Tarragona és la demarcació que presenta una davallada d’entrades de clients més alta, amb una caiguda de 39 punts percentuals respecte del seu punt més alt de recuperació, seguida de Lleida (-34 punts percentuals), Barcelona (-31 punts percentuals) i Girona (-26 punts percentuals).

TC Group Solutions, nascuda a Barcelona, és líder en sistemes de Retail Intelligence per a l'augment de la rendibilitat, l'eficiència comercial i la fidelitat dels consumidors. És present en més de 40 països de 4 continents, i compta amb més de 20.000 sensors instal.lats, que recopilen milions de dades, anònims i agregats, sobre el comportament i els fluxos de persones a tot el món.
Redacció TT - 03/11/2020 - 11:21h
empastifats
03/11/2020
12:25
Cada vegada tinc més poques ganes de sortir al carrer. N'estic fart del tapaboques. Semblem tots gossos rabiosos.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.