0 comentaris
18:45
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
La FECASARM acusa la Generalitat de menystenir i arruinar als sectors de la restauració i l'oci nocturn
  
Segons ha manifestat la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals(FECASARM) "ja vàrem anunciar fa 2 setmanes, quan es va acordar per part del Govern el primer tancament de les activitats de restauració, que les pèrdues arribarien als 900 ME en 15 dies. Doncs bé, amb la mesura de pròrroga del tancament que s'acaba d'anunciar aquest dijous, ampliant aquest tancament durant quinze dies més, les pèrdues d'aquest sector ja arribaran el 13 de novembre als 1.800 ME. Si a més, hi sumem les pèrdues acumulades per al sector des que la Generalitat va recuperar les competències quan es va sortir del primer estat d'alarma el dia 18 de juny, les pèrdues acumulades per al sector de la restauració a mitjans de novembre ja s'enfilaran fins els 3.000 ME degut a les diferents restriccions que de manera improvisada i ineficaç ha anat imposant la Generalitat de Catalunya els darrers 4 mesos, sense comptar les pèrdues indirectes provocades a proveidors i productors que pugen uns 1.500 ME més.

En quant a les pèrdues del sector de l'oci nocturn, aquestes també son mil.lionàries a data d'avui, atès que tots els locals porten tancats des del 24 de juliol i la gran majoria -fins i tot- des del 14 de març. Si comptem les pèrdues que arrossega el sector de l'oci nocturn des del 18 de juny, aquestes ja pugen a data d'avui als 2.000 ME (1.400 ME des del 24 de juliol). Aquest sector també ha estat greument afectat per les improvisacions i decisions canviants de la Generalitat ja que va passar de decidir reobrir les discoteques el 18 de juny amb pista de ball, a prohibir aquestes 72h més tard i tancar tots els locals d'un dia per l'altre el 24 de juliol. Amés, tal i com recordareu, el passat 8 d'octubre, després d'anunciar als quatre vents el dia abans la reobertura del sector, finalment es va tornar a fer enrere i no va permetre la reobertura. I només 8 dies més tard, decidia tancar fins i tot els bars i restaurants. Avui, se l'ha menystingut de nou amb una ajuda ridícula".

La FECASARM acusa al govern d'arruinar a milers de famílies

Al mateix temps que s'allarga el període de tancament de les activitats sense rebre ajudes reals i eficaces, proporcionals a la magnitud de les mesures restrictives imposades, segueix creixent el percentatge d'empreses d'ambdòs sectors que no podran reobrir degut a que ja es troben en situació d'insolvència i no poden fer front a les seves obligacions corrents. En aquest aspecte, el 80% de les empreses de l'oci nocturn estan en aquesta situació i més del 50% de les activitats de restauració hi estaran d'aquí a 15 dies. Totes aquestes empreses no tenen altra sortida ara mateix que presentar concurs voluntari de creditors a partir de l'1 de gener si no reben ajudes reals i eficaces urgentment.

Des de la FECASARM, considerem que la Generalitat ha actuat en tot moment de manera improvisada, ineficaç i de mala fe, adoptant les mesures restrictives sense cap fonament científic, només de cara a la galeria, de manera canviant i sense deixar marge d'adaptació a les mateixes, empitjorant les dades sanitàries, sense preveure el temps de durada de les mateixes per que els empresaris poguéssin prendre les decisions oportunes o planificar-se, ni oferint ajudes prèvies proporcionals a la magnitud de les restriccions adoptades, deixant en conseqüència a milers de famílies totalment abandonades i a la ruina.
Redacció TT - 29/10/2020 - 18:45h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.