Aturem Bcn World i GEPEC demanen que s'aturi l'operació de compra-venda dels terrenys amb la Caixa i Hard Rock
La CUP qualifica de frau que la Generalitat avanci el 80% dels diners
  
Després que en l’edició d’avui del Diari Ara es publiqués una notícia en la que es desgrana l’entramat contractual entre la Caixa, l’INCASOL i Hard Rock, Aturem Bcn World i el GEPEC-EdC volem manifestar el següent:

• La notícia confirma les sospites que repetidament havíem denunciat, per les quals l’INCASOL tenia un paper central en aquesta operació i que estava assumint riscos financers de gran rellevància.

• Constatem que el Conseller Damià Calvet ha mentit repetidament quan sempre ha assegurat que l’operació de compra-venda amb la Caixa i Hard Rock seria en una mateixa operació i sense riscos econòmics per la Generalitat. Les clàusules de les escriptures i contracte exposades pel Diari Ara, confirmen que el 80% dels 120 milions d’euros de l’operació quedarien en una situació molt incerta. Alhora denunciem que la Conselleria d’Economia hagi posat en risc fons públics per rescatar aquests terrenys de la Caixa.

• Davant d’aquestes mentides i després de jugar amb milions d’euros públics, demanem responsabilitats polítiques pel Conseller Damià Calvet i el Vicepresident i Conseller d’Economia Pere Aragonès i que dimiteixin del seu càrrec. Cal recordar com aquesta operació es va començar a cuinar quan Calvet era gerent de l’INCASOL amb el beneplàcit constant dels diferents consellers d’economia. De la mateixa manera demanem que es cessin els principals responsables d’impulsar aquesta operació per part de l’INCASOL en l’actualitat.

• Demanem al Govern de la Generalitat de Catalunya que aturi aquest projecte, el qual no fa més que acumular pròrrogues, incerteses i riscos, els quals desembocaran irremeiablement a un deute públic.

• En els propers dies anunciarem noves accions legals contra aquesta operació.

La CUP qualifica de vergonyós que el Govern de JxCat i ERC hagi convertit la Generalitat en promotora immobiliària i creditora

Per la seva part, la Candidatura d’Unitat Popular critica que enmig de la crisi econòmica actual la Generalitat hagi anunciat cedir 96M€ a Hard Rock perquè aquest després ho pugui tornar en còmodes terminis. Per si això no fos prou, les cupaires alerten que Hard Rock es reserva durant 10 anys l’opció de vendre l’espai i, donat el cas, la Generalitat l’hauria de recomprar.

La CUP qualifica d’escàndol que el Govern de JxCat i ERC posi tots els esforços en salvar els mobles a La Caixa, arribant a transformar la Generalitat en promotora immobiliària primer, i ara en creditora. Les anticapitalistes recorden que aquest terrenys van ser expropiats per part de La Caixa als seus propietaris per un preu molt baix i consideren que s’haurien de retornar als seus propietaris pel cost que els van pagar de descartar. Les cupaires entenen que l’#aturemBCNWolrd és “un projecte innecessari i inviable que malmet el territori” qualificant l’operació d’un autèntic frau perquè amb diners públics s’està rescatant uns terrenys financerament tòxics de La Caixa.
Redacció TT - 07/09/2020 - 14:48h
el futur de CAT és BCN
09/09/2020
18:38
Això de BCN World, a mi, em sona a BCN-CAT. Tot ha de ser BCN-CAT. El circuit de Montmeló ja és el circuit de BCN-CAT. El Baix Llobregat és la Porta de BCN. L'estació de Sants ara és estació BCN-Sants.
El Port Aventura del Tarragonès també va camí de ser Port Aventura World BCN-CAT.
No seria millor Port Aventura-Costa Daurada. La Costa Daurada és tota la costa de la província de Tarragona.
abc
09/09/2020
09:53
¿Alguien de la Generalitat podría explicarme, el por qué HARD ROCK no compra los terrenos directamente a la Caixa?
abc
08/09/2020
10:15
El Incasol ens robe. Esto huele a pelotazo que apesta.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.