Ricomà s'adreça a les entitats del Seguici per tal de fer una Santa Tecla 'consensuada i unitària'
  
Amb motiu de l’estat actual de la pandèmia de la covid-19 i després de la publicació de la normativa, aquest mes de juliol, sobre el Pla de represa del sector cultural, la cultura popular i les associacions culturals, aprovat pel CESICAT, l’Ajuntament de Tarragona ha posat damunt la taula la necessitat de prendre una decisió final pel que fa a la viabilitat de la festa major de Santa Tecla d’enguany. Així, aquest dimarts l'alcalde ha fet arribar una carta a totes les entitats afectades per tal de prendre una decisió conjunta.

En aquest sentit, s’obre fins al proper dilluns 10 d’agost un període de recollida de propostes per si les entitats volen incorporar al programa de Santa Tecla alguna activitat, que pugui ser viable i compleixi amb les exigències d’aquest Pla de Represa del sector cultural, la cultura popular i les associacions culturals.

L’alcalde, Pau Ricomà, apunta en la seva carta, que “es fa molt difícil poder considerar les activitats tradicionals com a factibles en el marc de les diferents opcions que conjuntament hem anat treballat” i per aquest motiu “hem de donar una resposta consensuada i unitària entre tots”. L’alcalde apunta que “com Ajuntament també creiem que el millor és mantenir la convocatòria festiva per aquest any 2020 considerant, malauradament, que els actes s’hauran d’adaptar, com no pot ser d’altra manera, a les exigències i normatives sanitàries i que per tant les activitats festives que formen part de la seqüència ritual hauran d’esperar, en general, a la recuperació de la normalitat sanitària i social per poder-se manifestar en tota la seva plenitud”.

L’alcalde finalment destaca que “la festa major tarragonina, amb gairebé 700 anys d’història, ha mostrat una especial capacitat de supervivència a les adversitats com les guerres, pandèmies i crisis”, però que, amb tot, “la situació actual ens fa ser especialment optimistes perquè el teixit cultural i festiu de la ciutat està format per una àmplia base social, jove i participativa, construïda a partir de l’esforç dels que ara configureu la realitat associativa de la festa major”.
Redacció TT - 29/07/2020 - 11:03h
esperem que enterrin el covid-19
01/08/2020
15:03
Les Festes de Santa Tecla vol dir molta gent, multituds, aglomeracions, com ja sabem d'altres anys... i això està prohibit enguany. Així que millor... l'any que ve serà un altre any.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.