0 comentaris
18:21
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació porta 48 representacions d'espectacles en gira a les comarques tarragonines i de les Terres de l'Ebre durant el primer semestre de 2009
El secretari de Cultura ha explicat que es vol posar l’accent en la difusió dels productes culturals, fent saltar les barreres territorials i ha fet una crida als ajuntaments perquè mantinguin els recursos destinats a les seves program
  
El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació portarà durant el primer semestre d’enguany un total de 48 representacions d’espectacles a les comarques tarragonines i de les Terres de l’Ebre sota el paraigua de la nova marca Cultura en Gira, creada pel Govern de la Generalitat amb l’objectiu de reforçar l’activitat cultural dels municipis i garantir l’accés dels ciutadans de tot el territori a espectacles professionals i exposicions. Així ho han anunciat avui el secretari de Cultura de la Generalitat, Eduard Voltas, i la directora general de Cooperació Cultural, Anna Falguera.

En la presentació de les activitats, el secretari de Cultura de la Generalitat, Eduard Voltas, ha destacat la voluntat del Departament de “posar l’accent en la distribució i difusió dels productes culturals, fent saltar les barreres territorials per accedir a la cultura”.

Eduard Voltas ha assenyalat també que el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació “fa una aposta per garantir les manifestacions culturals al territori en el context de crisi econòmica actual” i ha fet una crida als ajuntaments perquè “mantinguin els recursos destinats a les seves programacions culturals, malgrat la situació econòmica perquè la cultura no només és un dret, sinó també un sector econòmic més capaç de transferir valor afegit en altres sectors”.

Cultura en Gira és un programa de col·laboració mitjançant el qual el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, a través de la Direcció General de Cooperació Cultural, proposa un catàleg d’espectacles als programadors i programadores municipals, seleccionats prèviament per comissions de treball especialitzades en cadascuna de les disciplines artístiques (arts escèniques, música, arts visuals i espectacle familiar), on participen els mateixos programadors i programadores.

La decisió de contractació correspon als municipis i la Direcció General de Cooperació Cultural assumeix el cost de fins a un màxim del 50% del catxet de cada espectacle, a més donar suport a la promoció i la difusió de la gira.

Arreu de Catalunya, Cultura en Gira promourà el primer semestre del 2009 un total de 63 gires per més de 150 municipis amb un total de 615 activitats, entre representacions i itineràncies. Amb l’objectiu d’articular un mercat cultural compartit, Cultura en Gira també portarà espectacles a municipis de les Illes Balears i del País Valencià.

Per altra banda, el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació també col·labora en la realització de gires promogudes per la Xarxa d'Espectacle Infantil i Juvenil de Catalunya, la Federació de Joventuts Musicals de Catalunya i en el circuit Òpera a Catalunya. Aquesta col·laboració es vehicula mitjançant convenis amb la Direcció General de Cooperació Cultural i suposa la realització de més de 500 activitats durant el primer semestre de l’any 2009.

Enguany, la Generalitat aportarà un total de 5,6 milions d’euros a reforçar l’activitat cultural dels municipis.


Ajuts a la programació estable

A més de la promoció de gires i circuits, el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació dóna suport a les programacions culturals estables de caràcter professional dels municipis, és a dir, les que ofereixen els mateixos ajuntaments. L’any 2008, aquests ajuts van permetre la realització de més de 2.200 activitats dins de les programacions culturals estables de més de 130 municipis catalans.

Pel que fa al suport a la programació cultural estable de caràcter professional que fan els municipis, el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació convoca cinc línies de subvencions. Aquestes cinc línies estan adreçades a projectes en l’àmbit de les arts escèniques i de la música; en l’àmbit de les arts visuals contemporànies; d’activitats culturals de col·laboració intermunicipal; programació cultural per a municipis de menys de 8.000 habitants, i projectes de dinamització cultural. Aquesta última és una nova línia de suport adreçada a incrementar i consolidar el públic d’activitats experimentals i/o multidisciplinars.
Redacció TT - 17/02/2009 - 18:21h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.