El Patronat de Turisme de la Diputació, present en el III Congrés Internacional de Companyies de Baix Cost
Joan Aregio: "tot i l'actual situació econòmica, es confirma la tendència creixent en el sector de les aerolínies de baix cost
  
Gairebé 2 de cada 3 turistes que arriben a les comarques tarragonines a través de les companyies aèries de baix cost que operen a l'aeroport de Reus tenen la Costa Daurada com a destinació final. D'acord amb dades del Patronat de Turisme de la Diputació, només el 17% del volum de viatgers utilitzen les nostres comarques com a pont per arribar a altres destinacions, mentre que el 20% restant correspon a ciutadans del territori que retornen de viatge. A aquestes xifres cal afegir l'espectacular increment de Ryanair en els primers 8 mesos de l'any 2009. Entre gener i agost la companyia de baix cost va transportar un total de 841.835 persones, un 111% més que durant el mateix període de 2008. Això significa que més de mig milió de persones han fet servir l'aeroport reusenc per pernoctar a la Costa Daurada durant el primer terç de l'actual exercici.

D'acord amb el president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Joan Aregio, "tot i l'actual situació econòmica, es confirma la tendència creixent en el sector de les aerolínies de baix cost. El tipus de vols i els serveis que oferten, i sobretot els preus, fan a més que les companyies tradicionals hagin de revisar les seves tarifes i serveis per continuar sent competitives". Tot i això, segons Aregio, "el nostre aeroport ha d'apostar per l'equilibri i desenvolupar al mateix temps els vols xàrters i els vols de companyies de baix cost".

El president del Patronat de Turisme de la Diputació ha fet aquestes declaracions després d'assistir, conjuntament amb altres representants del territori, al III Congrés Mundial de Línies de Baix Cost celebrat el passat 30 de setembre a Barcelona, en el qual el Patronat ha participat també com a ens patrocinador. Al Congrés, celebrat al Centre de Convencions Internacionals de Barcelona, hi van participar els directius de les principals companyies aèries de baix cost del món (Ryanair, easyGroup, AirAsia, Southwest Airlines, Virgin, SkyExpress, etc.), així com de les principals companyies constructores d'avions (Airbus i Boeing). Precissament els constructors van quantificar en 29.000 el nombre d'aparells nous (la majoria de mida del model Boeing 737) que caldrà
fabricar fins al 2028 per satisfer la necessitat de les aerolínies, sobretot les de baix cost.

En aquest sentit, els operadors de baix cost destaquen que en els pròxims anys hi haurà una tendència a la fusió de companyies que reduirà significativament el nombre de firmes presents al mercat i un gran creixement potencial en els espais que quedin descoberts per la fallida i desaparició d'aerolínies. Segons Joan Aregio, "des del Patronat continuarem amb les nostres línies de treball per promocionar i difondre els atractius turístics de la Costa Daurada i garantir l’accés del nostre aeroport a noves possibilitats de creixement".
Redacció TT - 06/10/2009 - 18:01h
Yonki
07/10/2009
15:53
el patronat de turisme no ha vist el que es diu de la nostra ciutat? ciutat d'un dia i prou, ciutat bruta, ciutat insegura, ciutat perillosa pels vianants, ciutat sense serveis al turisme, mal informada, mal indicada, tracte poc profesional i ranci, sensació de ciutat abandonada, mal comunicada, taxis cars no preparats amb datafons, no es respecta la bici, no es disposa de llocs d'informació actualitzada i ben recopilada.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.