0 comentaris
09:29
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
L’Ajuntament salouenc enderroca 2 edificis de Casas Blancas construïts de forma il•legal al Cap Salou
  
L’Ajuntament de Salou ha inciat aquest passat dimecres l’enderroc de dos edificis construïts de forma il•legal a la zona de Cap Salou. L’enderroc dels dos edificis de Casas Blancas culminarà un procès que va iniciar-se l’any 1993.

Cal recordar que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) considera que l’anterior equip de govern municipal de Salou va incórrer en un acte de "desviació de poder" modificant el Pla General d’Ordenació Urbana per tal d’eludir el compliment d’un pronunciament judicial. Segons el TSJC, al fer-ho, va ultrapassar les seves competències. Per això va instar l’Ajuntament a retornar Casas Blancas a l’ús del PGO vigent abans del 2003, any en què es va modificar per evitar enderrocar els edificis, tal i com indicava un pronunciament judicial anterior.

La sentència del TSJC destaca que l’anterior equip de govern, amb aquesta actuació, va ignorar els pronunciaments judicials, i va acabar adaptant el Pla General del 2003 a la realitat de la zona, desobeint i fent cas omís a totes les sentències judicials emeses anteriorment.
Cal recordar que l’any 1984, el llavors Ajuntament de Vila-seca i Salou va concedir una llicència d’obres per construir uns edificis a la zona de Casas Blancas, a Cap Salou. Aquesta llicència va caducar l’any 1986 pel que fa a dos blocs –el 7 i 8- i malgrat això, van continuar les obres. El 1992 va entrar en vigència la revisió i adaptació del Pla General d’Ordenació Urbana que qualificava aquests terrenys com zona verda privada.

A partir d’aquí es van iniciar un seguit d’actuacions per infraccions urbanístiques amb l’objectiu de restaurar la seva legalitat que van finalitzar el 2004, amb una sentència d’enderroc. En aquest període de temps però, l’anterior govern municipal va modificar el Pla General per tal d’evitar l’enderrroc dels edificis 7 i 8 de Casas Blancas.
Tanmateix cal destacar que l’Ajuntament ja va ordenar l'enderroc fa tot just un any emparant-se en la sentència del 1999 que es va veure reforçada per una resolució del TSJC del 2007. El procés però va quedar aturat després que l'empresa propietària demanés la suspensió de l'execució.

Finalment, l’Ajuntament de Salou ha començat a executar avui, de forma subsidiària, els treballs de demolició dels 21 habitatges i una vintena d’aparcaments que contenien els 2 edificis, construïts sobre un solar de 9.000 metres quadrats a finals dels anys 70. Aquests treballs d’enderroc que ha volgut agilitar el consistori i tenen un cost de 67.000 euros, però, aniran a càrrec del propietari.

La idea és recuperar aquesta superfície on s’havien registrat problemes d’’okupació’, de forma que els veïns disposin d’un espai obert digne, segons han explicat el regidor de Planificació Territorial, Pablo Otal i l’alcalde de Salou, Antonio Banyeres.
Redacció TT - 16/04/2009 - 09:29h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.