0 comentaris
18:50
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
L'Ajuntament de Salou ha presentat l’anàlisi i viabilitat urbanística del Pla de Millora Urbana 02
Es tracta d’una primera proposta per remodelar un espai de 4.300 metres quadrats
  
L'Ajuntament de Salou ha iniciat els tràmits per reordenar una part del nucli antic de la població. Amb aquest objectiu ha presentat avui l’anàlisi i viabilitat urbanística del Pla de Millora Urbana 02. ‘Es tracta d’una primera proposta per remodelar un espai de 4.300 metres quadrats situat entre els carrers Barcelona, del Nord, del Mar i del Pont dels Estanyets, que té com a objectiu dignificar aquesta zona cèntrica de la ciutat i potenciar els eixos comercials (Avinguda Andorrra-carrer Barcelona-nucli antic) i la circulació de persones’, ha explicat el regidor de Planificació Territorial, Pablo Otal.

Otal, ha precisat, però, que ‘no hi ha res tancat’ i que ‘no es farà res que vagi en contra de la majoria dels veïns d’aquesta àrea. Això és el que se’ls ha fet saber, mitjançant una reunió informativa, als 18 propietaris que quedarien afectats per aquest projecte i que, en general, veuen amb bons ulls aquest pla de millora urbana que vol impulsar l’Ajuntament, segons ha afirmat el mateix regidor.

Per sentir la veu dels veïns, precisament, s’ha creat ja una petita comissió de 5-6 propietaris, que comunicaran al consistori els seus suggeriments i dubtes. La idea és que a la primavera del 2010 hi hagi un document tancat que contingui les propostes dels veïns. Posteriorment, es buscaria un promotor que estigués interessat en desenvolupar aquesta operació que ha de resultar atractiva i rendible.

En aquesta zona es preveu la cosntrucció d’un centenar d’habitatges, d’una gran plaça central i de locals comercials. ‘És un projecte il·lusionant i cal tenir en compte que el desmantellament de la via del tren, que es farà en breu, comportarà una variació de la vialitat de la ciutat, una transformació del centre urbà’, ha assenyalat l’alcalde de Salou, Antonio Banyeres.

Com a proposta inicial, els propietaris dels habitatges plurifamiliars que es veurien afectats, se’ls canviarien els metres quadrats de l’habitatge que ara diposen per uns metres quadrats d’habitatge nou, amb l’increment del valor que suposaria.

Als propietaris dels habitatges unifamiliars, se’ls indemnitzaria pels seus xalets; i se’ls compensaria pels drets que genera els terrenys que ocupen.

D’altra banda, es generaria més superfície comercial de l’existent a hores d’ara i els locals existents actualment podrien mantenir els eus negocis en els nous espais, fins i tot en la mateixa orientació actual. I es mantindria el xalet de primer terç del segle passat que hi ha al carrer Barcelona (al costat de la via), que passarà a ser equipament públic (l’ús que tindrà encara no està definit).
Documentació addicional
Redacció TT - 31/03/2009 - 18:50h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.