0 comentaris
09:06
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Escapades d'estiu: al Port de la Selva, Cap de Creus (i II)
  
Després d’un bon bany en qualsevol de les platges o boniques caletes de El Port de la Selva, la visita a Sant Pere de Rodes amb unes vistes excepcionals i el castell de Sant Salvador de Verdera o la turística Cadaqués ens vindrà la gana i cal triar un bon restaurant per gaudir de la gastronomia local. Dues suggerències per no equivocar-se:

Monterrey, excel•lent cuina mediterrània

Fundat als anys 70 sobre la concessió d'una antiga cafeteria pels actuals propietaris, que també tenen l'hotel Porto Cristo i l'hotel Cap de Creus, s'ha desenvolupat fins a convertir-se en el restaurant núm.1 del Port de la Selva per la seva cuina mediterrània molt bé elaborada i un producte de primeríssima qualitat procedent fonamentalment de la veïna llotja de pescadors.

El xef del Monterrey (Platja, 2. Tel.: 972 387004).
és Alejandro, format a la casa, amb estages en la Costa del Sol. Utilitza peixos i mariscs molt frescos, encertant en els punts de cocció. Els arrossos, ja siguin de cabra de mar, de llagosta o llamàntol i la paella marinera són plats que surten brodats de la cuina. Dirigeix el menjador, que té una capacitat per a 80 comensals i una decoració marinera, amb excel•lents vistes al mar, Josep Verges, fill del propietari. La denominació del restaurant respon a un nom turístic procedent del Comtat de Galícia, Monterrey, sense relació especial amb l'actual propietat.

Entre les seves especialitats està la sopa de pescadors amb peix de roca de Cap de Creus, 9,00; escalivada amb anxoves del Port i pa amb tomàquet, 9,00; carpaccio de bacallà i gambes sobre fons de tomàquet fresc, 10,00; gambes de la costa a la planxa amb all i julivert, 25,00; paella marinera amb llagosta, 24,00; peix del dia al forn amb patates fornera, 35,00; parrillada de peix del Port amb romesco, 38,00; gran mariscada Costa Brava amb llagosta, 50,00; flam casolà, 4.50; macedònia de fruites de temporada, 4.50; copa After Eight, 6.50. El vi de la casa és el Peralada, Blanco, Rosat o Negre, 10.50 D.O. Empordà.

Cal Mariner, magnífica cuina marinera

Restaurant familiar a l’entrada de la població (Carretera Cadaqués, 2 (17489). Tel.: 972 388 005. Web: www.calmairner.com) que complementa un petit hotel d'1 estrella amb 8 habitacions. Els avis dels actuals propietaris, la tercera generació, van començar en l’hostaleria als anys seixanta, però no va ser fins a l’any 2001 que se’n van fer càrrec el German i la Maite, inaugurant l’hotel i el restaurant.

El nom de l’establiment respon a la dedicació del fundador, que era pescador, mariner. Ara, el seu nét, German Ruano està al davant de la cuina. De formació professional autodidacta, va aprendre tots els secrets dels fogons de la seva àvia, que encara avui en dia tomba entre les cassoles. La seva dona, Maite Afonso, atén amb diligència i simpatia les dues sales, situades a la planta baixa i el primer pis, amb bones vistes al port i a la platja. Agradable decoració marinera als menjadors molt lluminosos; en joc, el color predominant és el blau.

En definitiva és un clàssic d'aquesta població, amb una molt bona cuina marinera ja que compren el peix i marisc a la propera llotja i és molt fresc. Les verdures i hortalisses són del propi hort de la família propietària que porta el restaurant. A destacar també, en les postres, els gelats i sorbets, d’elaboració pròpia. Participa en diverses jornades gastronòmiques. A la carta, els apartats de tapes, amanides, peix i marisc i carns. Com especialitats estan les vieires amb espàrrecs i pernil, 8,00; escalivada de formatge i anxoves, 9,30; paella marinera, 13,20; arròs caldós amb llamàntol, 22,50; suquet de rap i escamarlans amb patates, 21,90; brotxeta de rap i calamar amb risotto, 15,80; peix al forn amb patates, s/m.; pinya amb crema cremada, 5,90, tarta tatin de la casa amb gelat de vainilla, 5,90. El vi de la casa és el Rigau Ros, 9,60 D. O. Empordà.
Fèlix Llovell - 08/07/2015 - 09:06h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.