Inaugurada l'exposició fotogràfica 'Festa per a Tothom en 25 santatecles'
  
El programa de voluntariat “Festa per a Tothom” inaugura l’exposició fotogràfica Festa per a Tothom en 25 santatecles, en motiu del 25è aniversari de l’agrupació. Des del 1991, l’objectiu del “Festa per a Tothom” ha estat aconseguir una major sensibilització en l’àmbit de les persones amb capacitats diferents i contribuir en la construcció d’una imatge engrescadora del col•lectiu amb mobilitat reduïda, facilitant la seva participació a la Festa Major de Santa Tecla.

Ara, per celebrar els 25 anys d’aquesta iniciativa, es fa un repàs de les diferents etapes, a través de fotografies i altres elements gràfics. La mostra, ubicada al Teatre Tarragona (Rambla Nova, 11), consta de més de 100 imatges, distribuïdes en 16 conceptes, a través dels quals es fa un recorregut per la història d’aquest programa pioner a Catalunya. Totes les fotografies disposen d’un element comú: els somriures dels seus integrants. El Servei Municipal de la Discapacitat de l’Ajuntament de Tarragona y Dow Tarragona han estat els encarregats d’organitzar el projecte.

Ferran Roca, co-fundador del “Festa per a Tothom”, explica que “arran aquesta exposició, ens hem adonat del llarg camí recorregut que portem; vam començar 12 persones i, actualment, som més de 300; resulta molt gratificant observar la gran dimensió que ha adquirit aquesta iniciativa”.
Acte seguit a la inauguració, ha tingut lloc una taula rodona sota el títol “Festa per a Tothom: una descoberta de ciutat?”. En ella, han participat diversos representants institucionals, tècnics municipals i impulsors d’aquesta iniciativa. Durant el col•loqui, s’han relatat els inicis de la festa i s’han recreat nombroses anècdotes viscudes durant aquests 25 anys.

“El projecte Festa per a Tothom demostra la importància de l’element humà. Durant aquests 15 anys, més de 800 participants, procedents de la companyia, han format part d’aquesta iniciativa i, tots, coincideixen en una mateixa premissa: el programa els ha ajudat a ser millors persones; aquest és el nostre èxit”, assegura Kepa Diaz de Mendibil, director general de Dow Tarragona.

La iniciativa “Festa per a Tothom” té com a objectiu contribuir en la visualització del fet de la discapacitat amb dimensió humana, social i també ciutadana, tot irrompent en el moment mes àlgid de la ciutat, que son les festes de Santa Tecla. Al llarg dels anys, aquest programa s’ha desmarcat dels models pròpiament assistencials, esdevenint una autèntica “penya festiva” on no hi ha distinció entre voluntaris i usuaris.


Josep Boronat
Redacció TT - 16/09/2015 - 16:57h
interessant
17/09/2015
21:27
Enhorabona!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.