El Drac de Sant Roc imatge de les Festes de Santa Tecla
  
El cartell de Santa Tecla 2015 és obra de la dissenyadora Itziar Solla, una dissenyadora gràfica que va triar el Drac de Sant Roc per a la seva proposta guanyadora, de les 14 presentades en la convocatòria.

Itziar Solla, va estudiar a ESDI (Escola Superior de disseny de la Universitat Ramon Llull). Nascuda a Getxo (País Basc), però viu entre Salou, Tarragona i Barcelona. Des del 2003 treballa com a freelance al seu estudi gecko.cat

Itziar explica “com n’era d’important que la imatge gràfica de les festes de Santa Tecla 2015 fos per a tots els públics”. Per això va escollir un símbol figuratiu que el pogués identificar qualsevol persona, des d’un nen fins a un adult.

També “volia que fos un símbol que s’adaptés a tots els formats on hagués d’anar imprès. El cartell és una composició diferent de la banderola, o del banner, però quan els veus ho identifiques amb Santa Tecla 2015”. I va triar el drac de Sant Roc. El va escollir, entre d’altres motius, perquè aquest any fa 30 anys de la seva recuperació, el 1985.

Per dibuixar el drac va consultar molts dibuixos, quadres, il•lustracions de dracs asiàtics, etc.. però al final el que més la va ajudar va ser mirar el drac en sí.

El dibuix és una síntesi de diferents fotografies que tenia del mateix. I va optar a dibuixar-lo de forma frontal, donant una imatge més impactant que no pas de costat; i sense deixar de representar els seus elements característics de forma clara, com la cua i ales…

El fons que escollit és d’un groc/taronja que representa el foc i la calidesa de les festes. I la textura borrosa de les lletres i del drac representen les espurnes del seguici.
Redacció TT - 23/07/2015 - 14:43h
Cartel Plagiado
25/07/2015
21:41
al del cartel plagiado.Busca bien en el google y veras ciertos carteles que en el color del fondo las letras y el rojo del Drac y el cuerpo con la cola flechada y la cara es clavado a unos carteles de carnaval es un demonio.El plagio esta servido...Seamos honestos que el cartel esta copiado...
APA NOI
25/07/2015
21:21
ho sento per no poder asistir.
al del cartel plagiado
25/07/2015
20:56
no se parece en nada.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.