'Festa per a tothom' suma 24 anys acostant les celebracions festives a les persones amb mobilitat reduïda
  
Un any més, i ja en són 24, el programa de voluntariat de Dow Chemical Ibérica "Festa per a tothom" ha contribuït al fet que les persones amb mobilitat reduïda puguin gaudir plenament de les celebracions de la Festa Major de Santa Tecla. Aquest és el seu principal objectiu: garantir la integració i la participació d'aquest col•lectiu en els actes festius de la ciutat i, en aquest cas, en les celebracions en honor de la patrona de Tarragona.

La resposta social ha tornat a ser excel•lent i massiva, fins al punt que enguany s’ha establert un nou rècord de participació, amb més de 300 persones gaudint del programa “Festa per a tothom”. Aquesta xifra posa de manifest que la iniciativa està plenament consolidada i arrelada a la ciutat, com demostra el fet que entre els voluntaris que participen d’aquest programa s’hi troben els propis empleats de Dow, estudiants en pràctiques, familiars d’uns i altres i els autèntics protagonistes del programa: les persones amb mobilitat reduïda. Tots ells han donat vida a una iniciativa amb 24 anys de trajectòria i que permet gaudir de les festes a tothom, sense distincions. Tots junts, vivint en primera persona i en primera fila els actes festius programats, en una iniciativa que any rere any suma entitats i col•lectius participants, com són el Club Vaixell, ONCE, la Fundació Onada, etc.

Tots junts han assistit a diferents actes festius, l’últim dels quals va ser l’impressionant castell de focs de la nit de Santa Tecla. Una estona abans, els membres de “Festa per a tothom” van assistir al seguici popular, però en ser aquest suspès per la pluja, van ser acollits per la Colla Jove al seu local. Un cop allí, els castellers van oferir als seus convidats una exhibició de pilars, mentre que diferents elements del seguici van fer acte de presència per saludar els integrants de “Festa per a tothom”.

Uns dies abans, aquests van estrenar l’activitat festiva d’enguany al Balcó del Mediterrani, on unes 300 persones van reunir-se el dia 13 per presentar aquesta nova edició del “Festa per a tothom”, fer-se la foto de família i compartir una paella popular al Palau de Congressos, on van gaudir d’un gran ambient gràcies a l’atenció i el servei oferts pel personal del Palau.

Un dia després van assistir al concurs de colles sardanistes, mentre que el dissabte dia 20 van visitar la mostra de nanos, capgrossos, cabuts i esparriots. En acabar, van compartir un sopar picnic.

L’endemà, 21 de setembre, va arribar el torn del ‘cafè, copa i puro per un duro’, celebrat a la plaça del Rei, mentre que el dia 22 els membres de “Festa per a tothom” van assistir a la jornada de portes obertes de la Residència de Sant Salvador. Els cuidadors i residents de la mateixa van decorar l’edifici per a l’ocasió, en un acte que va incloure una xerrada sobre el festival de teatre Eclèctic, a càrrec de Romà Solé, i una masterclass de swing.

Kepa Díaz de Mendibil, Director del Complex Industrial de Dow Chemical Tarragona, ha destacat que “cal agrair a tothom la seva participació, implicació i compromís amb aquesta iniciativa nascuda com un programa de voluntariat i que s’ha consolidat com un autèntic grup d’amics que gaudeixen dels actes festius junts, sense distincions de cap mena”. A més, ha apuntat que “l’any vinent celebrarem un quart de segle acostant la Festa Major a tothom, i esperem poder fer-ho novament amb un èxit de participació com el que hem tingut enguany”. En aquest sentit, Díaz de Mendibil ha volgut “agrair i felicitar públicament a totes les persones, entitats i institucions que enguany han donat vida al programa ‘Festa per a tothom’, perquè gràcies a ells ha estat possible realitzar aquesta important iniciativa social”. Finalment, el director de Dow Tarragona ha apuntat que “la nostra companyia seguirà treballant i impulsant aquesta i altres iniciatives socials i inclusives, ja que entre els valors fonamentals i intrínsecs de Dow s’hi troben la sostenibilitat, la cultura i la solidaritat”.

“Festa per a tothom” és una iniciativa de caràcter solidari que es va iniciar fa 24 anys pel Servei Municipal de la Discapacitat i que compta, des de fa tretze anys, amb el suport i col•laboració de Dow Chemical.
Redacció TT - 26/09/2014 - 09:26h
jaume vendrell
24/02/2015
13:30
Estic molt content de veure com força gent de la nostra ciutat, s´esforçen per aconseguir aquestos actes , que de veritat no tenen preu.

donant l´enhorabona i les gràcies a tots els que fan possible aquestos actes que no tenen preu, jo tenin una tieta amb discapacitat, se el que dic, i estic molt content de totes aquestes persones de tarragona que fan possible que per les persones am discapacitat, puguin riure i com a molt o poc sentir-se lliures. un cop mès sense paraules emb quedo de la nostra gent i la nostra ciutat de tarragona. ús estimo moltissim !!!!!!!

Att: Jaume Vendrell
Felicitats i gràcies Dow i Pitu
26/09/2014
23:20
Una tasca molt lloable i molt benvinguda, agraida i esperada pels participants.

Moltes gracies.
participant
26/09/2014
21:31
Enhorabona!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.