0 comentaris
12:09
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Ca la Peirona, als peus de la Musara (Vilaplana) la cuina de sempre feta com a casa
  
A la Maria Mercè Serres li agradava molt la cuina, des de sempre, encara que a la família no hi havia cap antecedent restaurador. L’art dels fogons el va aprendre a casa, de la seva àvia, de la seva mare i, quan es va casar amb el Joan Maria Mestre, de la seva sogra. Un dia –ara fa 15 anys-, es va decidir i va convertir en realitat el seu somni: ser cuinera professional i tenir el seu propi restaurant; així va néixer Ca La Peirona. El seu marit, que treballava en una empresa des de feia 24 anys, va deixar la feina per ajudar-la: s’encarregaria del menjador. Actualment, el seu fill, Joan Maria està amb la mare a la cuina.

Ca La Peirona és un restaurant familiar, situat a “la Riba” –un balcó a la serra de la Mussara- de la població de Vilaplana, al mateix peu de la muntanya. A l’agost de 1999, el matrimoni Mestre inaugurava un restaurant al poble, que ocupa els baixos de la seva casa pairal. Van adequar el que abans havia estat l’estable, en un rústic menjador, que conserva la pedra vista i les bigues de fusta; un espai agradable i acollidor, per uns 35/40 comensals. El nom de l’establiment respon a què l’àvia vivia a La Musara en un Mas que es deia del Peiró, per una pedra molt grossa que servia de fonament, i li dèiem La Peirona.

La Maria Mercè, aviat va superar les primeres dificultats dels ingredients i les quantitats, i ara té la mà trencada en preparar exquisides elaboracions de la cuina tradicional catalana. Certament una cuina senzilla, de poble, casolana, però amb tots els sabors i olors que donen els xups-xups i les hores als fogons.

Especialitats de la casa:

– Escudella catalana: 9,00 €
– Canelonscasolans de carn: 8,00 €
– Caragols a la llauna: 12,00 €
– Espatlla de corder de llet al forn: 19,00 €
– Filet de vedella a la pedra: 17,50 €
– Crema catalana com es feiaabans: 3,80 €

– Menú cap de setmana: 24,00 €
– Menú setmanal: 14,00 €

– Vi de la Casa: Rouredajove, 9,00 €

Els caps de setmana convé reservar taula anticipadament, ja que habitualment està ple.

CA LA PEIRONA. Carrer Àngel Guimerà, 1. 43380 Vilaplana. Tel. i fax: 977 81 51 71. Horari: de 13,00 a 15.30 i de 21.00 a 22.30. Tanca diumenge nit, dilluns nit i dimarts tot el dia. Tanca per vacances 3 setmanes per juny i 1 setmana per Cap d’Any. Targetes de crèdit: 6000 i Visa. Serveis: Aire condicionat, música ambiental, aparcament. Correu electrònic: calapeirona@gmail.com
Fèlix Llovell - 15/03/2022 - 12:09h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.