Foto-denúncia: 'De pagar tu a pagar jo...'
  
El lector de TT, Josep Romeu, ens ha fet arribar aquesta fotografia, acompanyada del següent escrit:

“Fa menys de tres mesos que es van fer noves les voreres del carrer Cardenal Cervantes, en el tram que va de Fortuny a Soler, i es van posar panots nous amb dibuix i panots amb tacs rodons per tal que les persones invidents puguin detectar que hi ha una baixada de la vorera.

Avui, quina ha estat la meva sorpresa quan un equip d'una empresa privada, està arrancant el panots amb rodones i els substitueix per uns amb ratlles.

La meva pregunta és: l'equip municipal encarregat de les obres als carrers desconeixia l'existència dels nous panots o bé obeeix a raons que els ciutadans desconeixem? Què no estaven bé els anteriors panots?

El que si és cert que unes obres que van costar uns diners de tots,f etes fa menys de tres mesos, ara es tornen a fer, el que representa un nou cost.

Crec que no es pot jugar amb els Impostos dels contribuents d'aquesta manera i que s'haurien de demanar responsabilitats a aquells que van contractar l'obra.

Potser que si els diners fossin de la seva butxaca es pensarien una mica més quan signen contractes. Aquí es pot aplicar la dita "De pagar tu a pagar jo ...".

Detalls/aclariment des de Tarragona Mobilitat

Després de la publicació d'aquesta foto-denúncia, des de Tarragona Mobilitat ens han fet arribar l'explicació al voltant d'aquesta actuació per tal d'aclarir el tema.

"Les obres del carrer Cervantes consistien inicialment en canviar la canonada d’aigües residuals per part d'EMATSA, i a la vegada es va instar a fer també un canvi a les voreres. Aquest canvi es va fer quan les obres ja havien començat i tan bon punt es va confirmar que EMATSA faria les voreres l’empresa contractista va buscar el material necessari per a pavimentar-les. Durant l’execució de les obres, l’empresa constructora no va poder localitzar les peces de paviment tàctil de ratlles pels invidents, i els terminis de lliurament d’aquestes peces eren llargs.

El contractista va proposar instal•lar el paviment tàctil de “botons” de manera provisional fins que no li lliuressin el paviment de ratlles que correspon als passos de vianants adaptats per a invidents, ja que si s’havia d’esperar a rebre aquestes peces l’obra s’endarreriria molt. El contractista assumia el cost de posar les peces de botons, retirar-les i instal•lar les peces de ratlles, és a dir, que no suposaria cap sobrecost per al pressupost de les obres. EMATSA va acceptar la proposta. Es va acordar que la reposició de les peces es faria juntament amb la repassada final de les obres. Així, doncs, s’han posat tots els mitjans possibles per finalitzar les obres de les voreres en el menor termini de temps possible i obrir-les al trànsit de vianants amb seguretat, amb un petit tram que es va urbanitzar provisionalment. Actualment s’estan fent les obres de reposició del paviment i la repassada final de les obres".
Redacció TT - 01/10/2015 - 11:12h
han perdut els papers
03/10/2015
01:10
A TGN les obres es fan eternes, o es fan nyaps i pedaços.
Estanislau Yxart
02/10/2015
14:07
Ja podria ser l'ajuntament tan ràpid també en donar explicacions sobre el despropòsit de l'enderrocament de la casa del carrer d'Yxart cantonada amb Estanislau Figueres. Es va començar a l'abril i ara porta dos mesos parat. Això si, la vorera segueix tallada no sigui cas que per error deixem de fer la vida difícil als veïns i comerciants.

Com és que una actuació simple com un enderroc que ha de durar 3 o 4 setmanes està durant ja sis mesos? Com és que està parat l'enderrocament?

Compensarà l'ajuntament els comerços? i als veïns? especialment els que estan a Estanislau amb la vorera tallada als dos costats per culpa d'aquest enderroc i de l'obra de més amunt quasi amb rambla vella!
improvisació
01/10/2015
15:04
Què ha descobert aquest, ara! Quantes vegades s'obren les voreres per fer una rasa i posar-hi un servei? I després n'obren una altra per posar-hi un altre servei? I així successivament. Que si ho tinguessin tot planificat en una rasa hi podrien posar tots els serveis d'una vegada.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.