Alejandro Fernández convençut que serà Alcalde de Tarragona el 2015
  
Entrevista a Alejandro Fernández, portaveu del Grup Municipal del PP a Tarragona.

A dia d’avui, vostè sap exactament quin és el deute municipal de l’Ajuntament de Tarragona?

És de 260 MEUR com ja vam anunciar, i que nosaltres hem calculat segons la informació facilitada en el seu moment per l’àrea Econòmica de l’Ajuntament; és a dir, el doble del que es va dir, també van manifestar que tenien 3 MEUR de superàvit i evidentment, no és veritat.

Per tant, la situació és preocupant...

Molt preocupant, li diré per exemple, que a mi el que em demanava el cos, perquè és el que els socialistes m’haguessin fet a mi si jo hagués decidit retallar les subvencions als clubs esportius, m’haurien muntat una manifestació a sota casa meva, jo no soc així, no soc socialista i no em dedico a fer aquestes coses, per tant de manera responsable hem recolzat aquestes retallades, tot i que Ballesteros ho ha fet d’una manera força matussera i que finalment el tema s’ha solucionat, però no precisament per la mediació de l’Ajuntament de Tarragona... el que vull dir, és que la situació és critica, devem diners de manteniment, devem diners per la recollida de la brossa, devem diners a tothom, per tant, el que vam dir durant la campanya que l’Ajuntament estava arruïnat era veritat i haurem de retallar per tot arreu.

Estem en risc de fallida?

Jo crec que aquesta és una expressió excessiva, ja que crec que hi ha mecanismes per retornar els diners que devem i que passen per una política de major austeritat molt més profunda de la que s’està portant a terme.

De totes maneres i per posar les coses en el seu punt, s’ha de dir que el deute actual no és un patrimoni de l’actual equip de Govern, i que en bona mesura també és herència d’altres Governs, com per exemple quan governava CiU i PP

Efectivament, el deute no és patrimoni de l’actual equip de Govern, la mentida i el voler amagar-ho si; per tant, és una acumulació del deute de tots els governs anteriors.

El que no es pot es enganyar a la ciutadania com va fer el senyor Ballesteros durant la campanya de les municipals, assegurant que el consistori tenia superàvit.

I que proposa per reconduir la situació?

El que proposo es continuar amb el procés de continuar reduint conselleries i organismes municipals i la fusió d’empreses municipals.

Nosaltres tenim molt clar que la secció de pàrquings d’ESPIMSA, l’empresa d’aparcaments i l’EMT s’haurien d’unificar, i en altres mesures com la supressió de la regidoria de la dona, tot i que aquesta gent funciona de la següent manera, si jo dic això, diran que estic en contra de les dones , i per suposat no és el cas; de la mateixa manera crec que s’ha de suprimir el tema dels Tarraconins, i no estic en contra dels nens i nenes.

Parlant de temes esportius, de retallades i de la difícil situació econòmica, que creu que s’haurà de fer amb la Candidatura als JJMM?

El principal problema de la Candidatura als Jocs és que s’ha convertit en un projecte de partit i del Sr. Ballesteros, i per tant, hi ha una cosa molt clara, cada alcalde quan es escollit té un o dos projectes pel que vol ser recordat, és evident, que si jo hagués estat escollit alcalde no seria el meu projecte, i m’hauria centrat en el tren, la sanitat i en la capitalitat en tots els aspectes.

El Sr. Ballesteros va centrar la seva campanya en el 2017, i com que va guanyar les eleccions, i insisteixo, és el seu projecte, perquè no oblidem que els JJMM no són el projecte del Sr. Rigau sinó que ho són del senyor Alcalde que és un especialista en fer servir gent –si se’m permet l’expressió- com a escuts humans per aconseguir els seus objectius polítics.

Però ara mateix l’oposició, és a dir PP i CiU, tenen la paella pel mànec...

No, no és veritat, el que no puc fer es estar a l’oposició fent de govern... hi ha un altre partit que és CiU, que en el seu moment va tenir l’oportunitat de construir una alternativa i no va voler, per tant, el que no farà el PP és oposició conjunta amb Convergència i Unió, ho tinc molt clar; perquè no s’entendria que si no podem governar junts si podem fer una oposició conjunta.

Tornant als Jocs, insisteixo, que és una opció del senyor Ballesteros, i el temps i l’historia el jutjarà.

Sr. Fernández, que en pensa del suggeriment que un amic comú, Joan Miquel Carrillo, ha fet en un article a TT de cara a que l’oposició sol•liciti una auditoria externa per conèixer exactament l’estat dels comptes de la Candidatura?

Comparteixo plenament l’article del Sr. Carrillo, però amb una diferència, el que ens permet la situació política actual es tenir directament accés a tota la informació d’aquesta qüestió sense necessitat de fer auditories externes, i li puc assegurar que tindrem tot el detall dels ingressos i de les despeses de la Candidatura abans del mes d’octubre, i reitero, que per la resta comparteixo tot el que diu Joan Miquel Carrillo.

Vostè en un comentari que va fer fa uns dies a TT, va anunciar que a partir de setembre el grup municipal del PP es posaria les “piles”

No és exactament posar-nos les piles, és que després del període immediat a les eleccions, s’ha de conjuntar l’equip municipal i planificar les nostres accions com fan la resta de grups. Nosaltres el que farem a partir del mes de setembre es iniciar amb totes les nostres forces un nou curs polític per defensar per damunt de tot els interessos de la ciutat de Tarragona, i en aquest sentit, li avanço, que treballarem en moltes qüestions, però per exemple li diré que ens dedicarem en cos i ànima, i tenim l’estratègia per aconseguir-ho, per canviar el nom de la URV pel d’Universitat de Tarragona, tot i que encara no puc concretar els detalls.

A partir del 21-N és molt probable que el seu partit governi a Espanya, això pot beneficiar a Tarragona?

El canvi pot significar algunes coses positives i pot significar que tots plegats siguem realistes, per exemple, i m’encarregui personalment que sigui així, de la liquidació definitiva de la llei de vegueries; significarà, també, que haurem de ser capaços de prioritzar un parell de coses, jo personalment em comprometo en un parell, l’A-27 i que arribi l’AVE a la nostra ciutat, intentant que la projectada estació intermodal del sud de l’aeroport no es faci, i que consti que no és una qüestió d’un debat Tarragona-Reus, sinó de sentit comú, en canvi hi haurà altres coses que no es podran aconseguir, ja que crec que la magnitud de la tragèdia serà superior a les previsions actuals, però si en aquesta legislatura només aconseguim el que abans li he exposat seria molt millor per Tarragona que els 8 anys de Zapatero.

Dedueixo pel que diu que vostè estarà al Congrés de Diputats

És una possibilitat...a finals de setembre es farà oficial la proposta del partit.

Jo dono per fet que vostè serà diputat, i en aquest sentit li pregunto si a partir d’aquí pensa renunciar a l’Ajuntament i/o a la Diputació

Jo, tot i que no és incompatible, si es donés aquest cas renunciaria a la Diputació però seguiria de portaveu municipal del PP, per tant, que els socialistes i convergents no es facin il•lusions perquè el 2015 em penso presentar com a candidat a l’alcaldia de Tarragona, si el partit segueix confiant en mi, ja que és el meu gran objectiu polític i personal, vull ser Alcalde de Tarragona, crec que Ballesteros és un Alcalde de 8 anys i estic convençut que a partir del 2015 ho serè jo.

Seguint amb la política municipal, entenc que les seves relacions amb CiU no són massa bones i més després de les negociacions postelectorals

La relació personal amb Victòria Forns i amb la resta de regidors de CiU és bona, el problema és quan la gent no diu la veritat, es veu que malgrat que els convergents diguessin sempre que s’havia de sumar 14, a l’hora de la veritat no va ser així, ja que estaven convençuts que la suma seria de 9 per ells i 5 per nosaltres, però ja he passat pàgina d’aquest tema, tot i que amb sinceritat li dic que el gran problema de CiU a Tarragona és d’una manca de lideratge i de coherència, té un gravíssim problema de lideratge, jo mateix em vaig presentar al 2007 amb una situació similar, però crec modestament, l’he superat; però tornant a la seva pregunta degut a aquesta problemàtica, avui per avui, és molt difícil arribar a acords amb CiU, bàsicament perquè no saps amb qui has de parlar.

Segueix negant taxativament que vostè no entrarà en cap possible moció de censura?

Jo insisteixo, no la presentaré ni la recolzaré, ja que no seria una bona formula precisament pel que li deia abans per manca de lideratge a CiU, i jo no faré servir Tarragona com a moneda de canvi del que passi a les eleccions generals, per tant, crec que Ballesteros serà l’Alcalde fins al 2015. Per canviar d’opinió les coses haurien de ser molt greus, i desitjo que això no passi.

Per acabar, quin és el seu missatge als ciutadans/es

Sobretot un missatge d’esperança, perquè independentment del paper que ens toqui jugar o bé a l’oposició o bé al Govern, el PP com sempre sabrà estar a l’alçada; una de les coses que em sento més orgullós és que el Sr. Ballesteros està canviant el seu discurs gràcies al Partit Popular, com en el tema de les vegueries, del tren i de la Sanitat.

Que els tarragonins i tarragonines no dubtin que la meva, la nostra prioritat és i serà defensar els seus interessos.
Pitu Tarrasa - 09/08/2011 - 10:44h
el fontanero polaco
23/08/2011
12:53
Jordi Allué, no pateixis tant home. Crec que l'Alejandro sap perfectament on viu, igual que els gairebé 10.000 ciutadans que li hem donat suport. Dius que "aquino parlem en Catala", no sé tu però jo sí que el parlo, igual que el castellà. Mira, si tens ganes de vomitar, vomita, que a les properes municipals quan es consumi el canvi pepero patiràs de valent.
Blas
14/08/2011
20:07
JBL.UN SALUDO.
ARRIBA ESPAÑA
JOrdi Allue Garcia
14/08/2011
14:11
L'Alejandro no sera mai alcalde, a Barcelona no el deixaran els seus.... Es masa dictator I egocentric... Que recordi que viu a Tarragona I aixo es Catalunya ... No volem fachas, aquino parlem en Catala I no volem imposicions de Madrid
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.