Alejandro Fernández: «Tarragona deu ser l’única capital suïcida que accepta perdre influència»
Per al portaveu Popular: «Que l’Estat aportarà 8 MEUR per al Mercat Central és una 'trola' que no se l’empassa ningú»
  
Tot seguit reproduïm textualment, com és habitual en aquest mitjà, l’entrevista realitzada al portaveu del grup municipal del Partit Popular, Alejandro Fernández, aquest dijous , amb la que repassem diferents temes d’actualitat.

El grup municipal socialista ha trencat relacions amb el Partit Popular de Tarragona?

Bé, jo desconeixia que teníem una relació tan profunda, de fet estic molt trist pel desconeixement de les relacions tan meravelloses que teníem, que es veu que les hem trencat...no tinc ni idea.

Recordem que això ve a compte del tema de les vegueries. Alejandro Fernández ha insistit des de fa dies en que hi va haver un pacte el dia abans de l’aprovació per part del Consell de Govern, en el que Ballesteros va acceptar seu institucional enlloc de capital.

Jo crec que és evident. Avui al Diari de Tarragona, el conseller Ausàs reconeix que es va produir aquest pacte, deixa molt clar que l’Alcalde de Tarragona ha acceptat ‘pulpo com animal de companyia’, que ha acceptat ser seu institucional, que és fer desaparèixer la figura de la capital i per tant és un engany als ciutadans de Tarragona, als grups de l’oposició, és un engany personal cap a mi i ell és el que ha trencat la unitat d’acció amb aquest pacte ignominiós.

Ausàs de totes formes nega que s’hagués produït una reunió conjunta amb els alcaldes de Reus i Tarragona.

No sé, les meves informacions van per un altre costat, però el que sabem segur és que es va produir una reunió amb Montilla, si hi era o no Ausàs, ell ho nega.... jo no sóc investigador privat.

El Partit Popular de Catalunya va anunciar que faria una pregunta al Consell de Garanties Estatutàries.


Ho han enviat ja al Consell de Garanties Estatutàries, fet que retardarà com a mínim un mes l’aprovació de la llei, fet en definitiva que farà gairebé impossible l’aprovació d’aquesta llei vergonyosa i negativa per Tarragona durant aquesta legislatura.

Ausàs també diu que ha entrat per via d’urgència la tramitació de la llei i que espera que la propera setmana pugui posar-se en marxa al Parlament.


Nosaltres posarem tots els entrebancs des del Partit Popular per evitar que això sigui així.

Hi ha altres ciutats, capitals de província, com és el cas de Lleida on l’alcalde s’ha posat al davant de les reivindicacions d’una forma ferma ja que és contrari a que es divideixi la província.

Sí, és una qüestió de personalitat, hi ha gent que té una personalitat forta com és el cas del senyor Àngel Ros i hi ha gent que accepta a les primeres de canvi un acord vergonyós per Tarragona com ha sigut el cas del senyor Ballesteros, les coses són així.
Jo he de dir una cosa, nosaltres com a partit hem recolzat les dues al•legacions presentades perquè mentre no es considerin inconstitucionals les vegueries, hem d’aprofitar qualsevol mecanisme per protegir Tarragona.

Ara bé, properament faré una conferència el dia 22 de febrer a la Cambra de Comerç a les 8 de la tarda, ja ho avanço, on començaré a preguntar una cosa: Tarragona deu ser la única capital suïcida que accepta per una suposada generositat perdre influència territorial. Tothom té clar, per exemple, que les Terres de l’Ebre necessiten més inversió de Madrid i de Barcelona, i que tenen un dèficit històric, qui ho ha de pagar Tarragona? Com que no som la capital de les comarques de les Terres de l’Ebre? Per què no? No hi ha cap província al món que es suïcidi d’aquesta manera. Perquè es comença amb l’Ebre, es continua amb el Penedès i després acabes perdent el nom de la capital, i això s’ha acabat.

Properament faré una declaració el més solemne possible defensant Tarragona capital provincial, és l’única manera, el que tenim ara entre mans és una trampa mortal. Ballesteros ara a Barcelona té la mateixa influència que jo a ‘Pernambuco’ i correm el risc no només de perdre la capitalitat i dir-nos seu institucional que això ja està clar, sinó alguna història més que faci que hi hagin més seus institucionals i és una trampa que no podem permetre.

El Partit Popular de Lleida ha anunciat que iniciarà una recollida de signatures contra la llei.


Nosaltres de moment estem esgotant el que és la qüestió de les dues al•legacions a la llei. Creiem sincerament que tothom s’hauria d’esperar a veure si això és constitucional o no i és una mesura que nosaltres ens plantegem de cara al futur com una possibilitat. Ara bé, crec que és millor convèncer a la societat tarragonina, no tant mitjançant una recollida de signatures que sorgeixi d’un partit polític en concret, com convèncer que l’única garantia que tenim ara mateix és la província. I jo estic més ara per aquesta funció didàctica, de fet a la conferència que faré a la Cambra explicaré aquesta postura i convidaré tothom que vulgui a venir, fins i tot la gent que han encapçalat les al•legacions, per dir ‘estem en una nova etapa, han passat de nosaltres amb les al•legacions i el que hem de fer és recolzar la província’.

Tarragona no pot perdre la influència en les comarques del sud, són les nostres, és la província de Tarragona, això no s’ho va inventar Franco, les distàncies són més curtes en els temps que corren i no cal tornar al ‘medievo’ on les capitals es fixaven en el lloc on es podia fer una jornada a cavall des de qualsevol municipi a la capital. La llei de vegueries sembla que segueix aquesta filosofia i no, Tarragona està molt a prop de totes les comarques de Tarragona i són totes nostres i de la província.

Sens dubte, aquesta problemàtica continuarà, però també hi ha qui pensa que tot això està servint com a cortina de fum per evitar parlar i treballar d’altres qüestions, que són les realment preocupen a la gent del carrer, ja que la situació és molt delicada.


Estic d’acord amb això, en el sentit que des del PP, la nostra campanya és que solucionar els problemes de la gent és el millor per Catalunya, i estem parlant de l’atur, de baixar els impostos als autònoms, ajornar el pagament de l’IVA fins que es cobri, estem parlant de les coses del dia a dia. Ara bé, a Tarragona ciutat aquest tema interessa als ciutadans. Les vegueries els interessa ‘un comino’ però perdre la capitalitat sí que ens importa i passar a dir-nos seu institucional i diluir-nos i perdre territori sí que ens preocupa perquè també és recursos econòmics, influència, i repercuteix en la qualitat de vida dels tarragonins.

Jo crec que la capitalitat és una de les majors empreses que podem tenir.

Efectivament, ve gent de les comarques del sud, interiors i del Penedès, que consumeix i que deixa repercussió econòmica per Tarragona. Això és important perquè també genera feina, no només funcionarial sinó també feines indirectes i a dia d’avui parlar de capitalitat i del que estem a punt de perdre per culpa de Ballesteros interessa als ciutadans de Tarragona. Això de les vegueries no interessa, és una collonada que quan abans acabi millor.

Com veu en clau municipal aquest 2010?


Crec que evidentment no podem negar que anirà marcat per la qüestió de la capitalitat, però la pròpia conferència de l’Alcalde va mostrar que ell està vivint a l’any 2022 com si estès vivint en una altra galàxia, mentre la ciutat continua bruta, amb polígons industrials deixats de la mà de déu, amb entrades de ciutat en mal estat i ell continua posant metes fictícies al cap, panacees com els Jocs del Mediterrani que són projectes positius però que tampoc canviaran la vida de la ciutat de forma brutal, acabem de veure uns a Pescara i em dirà la gent la repercussió que això ha tingut, i a banda s’ha d’aconseguir. Però és que ja no es conforma amb el 2017, ara va al 2022 i en el dia a dia aquest home no està. Ni està defensant la capitalitat de Tarragona com déu mana, ni està per la neteja, ni l’acondicionament de la ciutat ni per generar treball.

Passem a alguns temes puntuals que utilitzant una expressió habitual del Partit Socialista no estan desencallats, sinó que estan encallats. A mi em sorprèn el tema del Banc d’Espanya, ja l’Alcalde va dir a la conferència que en un parell de dies hi hauria notícies, no hi ha hagut i el que està clar és que la idea del govern era que el projecte que s’havia de fer amb el Banc d’Espanya es pagués amb els Fons Estatals d’enguany i ja s’ha acabat el termini.


És que ha anunciat des de fa dos anys i mig 6 vegades l’inici imminent de les obres de la plaça dels Carros, per posar un exemple. Ara el cas concret del Banc d’Espanya cada tres mesos diu que demà o demà passat això s’iniciarà. És evident que ens està prenent el pèl. Ell sap que quan surt a través dels mitjans de comunicació això té un ressò però la gent, a banda de l’anunci, això ho voldrà veure a la realitat, i la realitat és depriment.

El que està clar és que estava calculat que podria costar la reconversió 3 milions d’euros, però això s’ha perdut per part de l’Estat.

S’ha perdut com es van perdre 6 milions d’euros per la Muralla per no tenir capacitat d’iniciativa del propi Ajuntament, ja que només és capaç de realitzar coses quan li venen partides directes com les del FIL però que quan ha de tenir la mínima iniciativa s’ha vist incapaç de generar cap mínim de projecte.

Una altra obra que està aturada i tampoc expliquen el perquè és el Complex Sant Jordi.


En el cas del Complex Sant Jordi el que tenim és una manca d’informació. Tot indica que és un problema de finançament, però a partir d’aquí tota la informació que nosaltres hem demanat ningú explica absolutament res, ni per part de l’Ajuntament ni de la Generalitat.

Una obra que sí han començat, al menys les obres complementàries, és la del Mercat Central.


En el cas del Mercat estem davant d’un cas on la gent ha de tenir present una cosa: es va decidir traslladar el mercadet dels marxants posant-lo a la Rambla Nova amb tot el que significa per la imatge per Tarragona, a finals del 2006, per tenir-ho allà dos anys i mig que era el que es preveia que duraria tot plegat. Aquí hi ha uns senyors de Mercasa, del Ministeri de la Vivenda, que en aquells moments portava Carmen Chacón, que no només van plantejar un projecte que no s’ajustava al preu del Mercat sinó que ens van assegurar que ho pagarien ells. Per culpa d’aquest retard no han passat dos any i mig, han passat gairebé quatre. El mercadet continua allà i les obres continuen sense començar. Podem estar gairebé una dècada en aquesta situació per una mentida de la senyora Carmen Chacón, per una mentida del suposat amic de govern de Madrid. I ningú ha demanat responsabilitats a Mercasa, això és una vergonya.

I no hi ha encara un projecte definitiu.

Evidentment, és que l’han canviat tres vegades i ho poden canviar tres vegades més. Encara no saben quin serà el projecte, volen iniciar les obres, han demanat un crèdit sense projecte i per aquest motiu ens van abstenir nosaltres a la votació del Plenari.

Se segueix dient des de l’equip de govern que l’Estat aportarà 8 milions d’euros per al Mercat.

Que m’expliquin on estan. És que el Govern Central directament passa de nosaltres per molt que es digui que és el govern amic, afortunadament això ja no s’ho creu ningú, i per tant, 8 milions d’euros és una ‘trola’ tan gran que no se l’empassa ningú.

Una altra qüestió eterna és el tren i tot el que l'envolta. Ahir el Ministre Blanco, va anunciar una retallada important d’inversions en infraestructures però sense precisar, no sé si ens afectarà d’alguna manera perquè tampoc sé exactament quina és la situació, s’està fent un estudi informatiu...Vosaltres des del PP tenen més informació?

No tenim més informació de la que pugueu tenir vosaltres. Bàsicament tenim les informacions dels anuncis que fa l’equip de govern, que són anuncis que no s’ajusten a la realitat, anuncis genèrics però sense concreció, i ara mateix aquell anunci de que tindríem en poc temps l’alta Velocitat a Tarragona, a dia d’avui es veu com una gran mentida. No sé com tenen tan poca vergonya de presentar una cosa així sense tenir cap tipus de partida pressupostària. No presenten res i et diuen que ben aviat Tarragona tindrà Alta Velocitat, clar, ja la tenim, agafant el cotxe i anant a La Secuita.

No el trobo gaire optimista de cara al futur imminent de la ciutat?


No, no ho soc. Crec que Ballesteros té molt clar que el seu projecte de transformació de ciutat que portava al seu programa electoral fracassarà rotundament. Si es que fa el Teatre, que està absolutament aturat i ningú sap perquè, però hi ha coses com el Camp del Nàstic, la Ciutat de la Música..., és a dir, tot el que portava al seu programa com per exemple que en 6 mesos tindríem el projecte de la Façana Marítima i a final de la legislatura la tindríem pràcticament acabada, no ha tingut aquesta capacitat de transformar la ciutat. Ara bé, l’alcalde que ha acceptat que Tarragona deixi de dir-se capital tindrà un problema d’imatge molt seriós en aquesta ciutat. Ballesteros si no passa a la història com l’alcalde que va perdre la capitalitat, si serà l’alcalde que va acceptar ser seu institucional.

Ja per acabar, aviat arribaran les eleccions autonòmiques a la tardor si es que no s’avancen com algú insinua, pràcticament tots els partits de la província de Tarragona ja han presentat als seus candidats, el PP ja té clar qui serà el seu?


És una decisió que s’ha de prendre en el nostre cas en Comitè electoral del PP de Catalunya, i és decisió d’Alicia Sánchez Camacho, però nosaltres ja hem mostrat la nostra voluntat de que estem satisfets de la feina de Rafel Luna i tot indica que podria seguir sent el candidat.

Parlant d’eleccions, hi ha unes declaracions que va realitzar ahir el Conseller Maragall i que són una mica sorprenents i és que diu que els ciutadans estaven una mica farts del tripartit.


És que conviure amb tota aquesta colla deu ser complicat. Ja a l’anterior legislatura van acabar avançant les eleccions perquè era impossible i aquesta vegada han optat per un sistema diferent i és que es barallen, es barallen i es barallen i Montilla no diu res i m’imagino que finalment explota. I aquest home, sap que la marca tripartit té un desprestigi brutal però tothom sap també que Montilla és sinònim de tripartit, és la seva aposta i continuarà sent-ho si suma, i al propi Ernest Maragall li recordaria que si estan tips és en part per culpa d’ell.
Pitu Tarrasa - 11/02/2010 - 13:40h
LA PAGESSA RICA DE LA PART ALTA
08/06/2010
14:38
Tanta crisis tanta austeritat,tant pla de choc,y avui dia 8 de juny el Sr Fernandez i els seus a dinar al restaurant de la part alta MATARILE,res baratet,que hipocritas que son alguns politics,i que despres els votem.
MAR
01/06/2010
21:40
Señor Fernandez,digame en tres frases porque debo confiar en su programa electoral,y se que despues no sera donde digo digo diego.Gracias.
josep
15/02/2010
18:00
La política és alternància y no hay mal que cien años dure...Per això, Jo, tot i que es pugui presentar sota les mateixes sigles que van cometre errors, i força encerts, en la gestió municipal a Tarragona, n'hi ha molts que creuen que el sr. Alejandro Fernández pot ser una bona alternativa...Fins i tot si la sap greu a vostè, Jo !!!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.