0 comentaris
13:01
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
A la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV s’estan celebrant els seminaris del MODEC
  
Des del passat mes de febrer i fins el proper mes de maig a la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV es celebren els seminaris del MODEC (Màster Oficial en Dret de l’Empresa i de la Contractació).

El director del Màster, el professor Sergio Nasarre explica a TT els objectius d’aquests seminaris.


És imprescindible, en el context actual de globalització, estar permanentment format a nivell superior (Post-Grau) en tot allò que succeeix en el nostre context europeu i també a l'internacional. El Dret no n'és una excepció, doncs per a totes les operacions comercials cal el Dret, un jurista assessor.

Cada cop hi ha més negocis trans-nacionals i, en general, relacions d'empreses i jurídiques amb elements d'internacionalitat (tributació, merges & acquisitions, etc.) al temps que existeix novedosa normativa i projectes de normativa europea que permeten harmonitzar des dels contractes (Common Frame of Reference, la darrera versió del qual és de 2009) fins a les hipoteques (el darrer intent ha estat a finals de 2007). Per tant, els estudiants i els juristes pràctics han de ser formats no només en Dret espanyol o català, sinó també en Sistemes Jurídics Comparats (ex. Drets italià, americà, etc.), en normativa de la Unió Europea (ex. sobre protecció de consumidors, que cada vega té més influència en el nostre Dret) i en normativa internacional sempre que aquesta sigui rellevant (ex. la d'EEUU en aquests moments).
Per tant, els Seminaris organitzats pel Màster Oficial en Dret de l'Empresa i de la Contractació de la URV (MODEC) vol donar als estudiants del Màster i als juristes assistents la millor i més actual formació en el Dret aplicable a les relacions comercials europees i internacionals. A més, el procés de Bolonya garantitza la movilitat dels estudiants per Europa, de manera que està dins de les finalitats del nostre Programa afavorir-ho el màxim possible formant als estudiants en els drets del nostre entorn per a que puguin assessorar contractualment, comercialment i tributàriament els seus clients.

En conseqüència ho són:

Formar els estudiants del Màster i als Juristes assistents en els següents aspectes que afavoreixen que puguin desenvolupar els seus serveis d'assessoria jurídica internacionalment:

a) coneixement de sistemes jurídics comparats (EEUU, Irlanda, Holanda i Itàlia, en aquesta Edició dels Seminaris).

b) Coneixement de la situació actual del mercat hipotecari i immobiliari a d'altres païssos a l'actual cojuntura (EEUU, Irlanda i Itàlia en aquesta Edició dels Seminaris).

c) Coneixement del sistema de responsabilitat civil (un element essencial a tenir en compte en tota transacció tant nacional com internacional, i sobre la que han d'assessorar els juristes que formem) a EEUU, Irlanda, Holanda i Itàlia, en aquesta Edició dels Seminaris.

d) Coneixement sobre contractes internacionals des de diverses perspectives: la espanyola, l'anglesa i la italiana en aquesta Edició dels Seminaris.

e) Aprofundir en diversos aspectes comercials més concrets, com l'arbitratge internacional, la responsabilitat social de l'empresa, les fusions & adquisicions d'empreses i el concurs internacional d'empreses.

f) Estudiar figures novedoses, com els Real Estate Investment Trusts (REITs), que es desconeixen, de moment, en el nostre país i que poden servir per a dinamitzar el mercat de lloguer

Per tant, donar una visió internacional d'aspectes molt rellevants del Dret aplicable a l'empresa i als negocis.

En quant als assitents i als ponents què ens pot comentar?

Han assistit els estudiants del nostre programa de Màster, candidats a ser alumnes del nostre Programa per al Curs vinent, Professors de la Universitat, estudiants de la carrera de Dret i advocats. L'assistència a oscil.lat, fins ara, entre les 20 i les 80 persones.

Fins ara hem tingut tres convidats internacionals:

a) El Dr. Russell James de la Universitat de Georgia (EEUU, amb la que la URV hi col.laborarà en estudis de Dret de l'Empresa i dels Contractes mitjançant un conveni que està en procès de signatura) que ens va analitzar, entre d'altres, les causes i conseqüències (fins ara) de la crisi hipotecària i immobiliària al seu país, tot assenyalant que la culpa ha estat compartida entre les entitats financeres americanes i les europees.

b) El Dr. Padraic Kenna de la National University of Ireland, que s'ha centrat en l'enfonsament del mercat immobiliari irlandès i la seva profunda crisi actual, amb una eleva emigració de polonesos (que tornen al seu país) i dels propis irlandesos cap a Austràlia, al temps que el seu govern s'ha vist forçat a elevar els impostos un 6% per a mantenir els serveis públics. També va destacar la deficient política de construcció i vivenda que s'ha dut a terme allà durant els darrers anys.

c) La Prof. Ubertatzzi, Itàlia, parlà sobre aspectes del Dret Internacional Privat en l'àmbit, especialment, de la contractació internacional i de la responsabilitat civil.

Aquests dies ens visita el Sr. Ramón Mullerat, advocat a KPMG, que ens parlarà sobre l'arbitratge internacional, fusions i adquisicions internacionals d'empreses i responsabilitat social de l'empresa.

Quines són a grans trets les característiques del MODEC?


El MODEC forma els seus alumnes a nivell internacional mitjançant 4 vessants:

a) Mitjançant la celebració de convenis internacionals per a afavorir la movilitat dels nostres alumnes i que puguin completar els seus estudis de Màster a d'altres Universitats. Així, tenim convenis amb Itàlia, Polònia i el Regne Unit i aviat amb Irlanda i els Estats Units. Això s'emmarca dins de la important tasca internacionalitzadora que està duent a terme la URV.

b) Mitjançant assignatures curriculars de marcat caràcter internacional i europeu com són "La Fiscalitat Internacional", "Dret del Comerç Internacional" i "Dret Patrimonial Europeu". Tots els professors que les imparteixen són experts en aquestes àrees i formen part de Grups de Recerca Internacionals.

c) Mitjançant aquests Seminaris, que ja van per la seva Tercera Edició, on es conviden cada any diversos Professors de gran rellevància nacional i internacional.

d) Oferim un curs d'anglès jurídic gratuït per als nostres estudiants.

Professor Nasarre, tenint en compte que vostè és especialista e mrcat hipotecari, com valora el MODEC en el context actual de crisi?

Fins ara han estat un gran negoci internacional. El fet de titulitzar hipoteques trans-nacionalment ha generat una dispersió mundial del risc. A més, els inversors (molts d'ells bancs europeus) van mostrar molt poca cura en analitzar el risc real d'aquests valors. Simplement van confiar en les agències de rating que, a més, no tenen en compte els importantíssims components jurídics de tota transacció al mercat hipotecari, com per exemple, quina és l'autèntica garantia d'aquests valors. Per tant, el Dret té un paper fonamental en la regulació del mercat hipotecari i immobiliari, que també s'adreça en aquests Seminaris.
Pitu Tarrasa - 17/04/2009 - 13:01h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.