Albert Abelló: 'Tots tenim cadàvers a l'armari, i el Sr. Ballesteros en té moltíssims'
'Els Jocs del Mediterrani no me'ls crec, encara que vingui tota la Família Reial'
  
Entrevista a l'alcaldable per CDC, Albert Abelló.

Sr. Abelló, gràcies per triar TT per fer la primera entrevista a un mitjà local com a candidat a l'alcaldia.

Bé, a banda que fa molts anys que ens coneixem, sou un espai de comunicació i informació molt important a la ciutat.

Vostè és candidat de CDC o podem dir de CiU?

De moment de CDC.

Però té confiança en ser-ho de CiU?

Evidentment.

Últimament, després dels canvis a UDC, ha parlat amb algun representant d'aquest partit?

No, no he parlat encara amb ningú, espero fer-ho en els propers dies per buscar el punt d'acord perquè UDC se sumi a la candidatura.

Darrerament hem pogut llegir que vostè no acceptava que el número dos de la candidatura fos d'Unió, i que volia en aquesta posició a un independent...

No, s’ha dit però mai m'he manifestat en aquest sentit. El que cal fer és buscar acords ja que tenim molta feina per davant.

Per què s'ha decidit en aquest moment a entrar en política, quan sempre havia negat aquesta possibilitat?

Perquè en aquest moment la ciutat de Tarragona necessita persones, no tan sols com jo sinó com moltes d'altres, perquè la ciutat no va en la direcció correcta, i com a ciutadà estic irritat de com s'estan portant les coses en els últims anys.

Per cert, a vostè li van oferir encapçalar la llista o es va oferir vostè?

Jo no m'he ofert mai a la vida. Des de Convergència em van demanar si volia fer-me càrrec d'aquest repte i, finalment, després de molta meditació, vaig acceptar.

Està satisfet de com s'ha portat tot el procés fins la seva designació?

Segurament es podria haver portat millor, en aquesta vida tot es pot fer millor, però en qualsevol cas l'important no és com es comencen les coses sinó com acaben. I han acabat bé i, democràticament hi he estat escollit, això em reforça.

Si vostè a partir del 24 de maig no pot governar, estarà quatre anys a l'oposició?

Home aquest és un compromís indiscutible, no em puc negar. Jo vull guanyar però si no és possible el meu compromís és fer una oposició lleial en benefici de la ciutat.

Com va el procés d'elaboració de la seva llista, com va la cerca d'independents, li està costant?

És indiscutible que trobar independents amb una vocació política no és fàcil ni per a mi ni per a ningú, però si que estic notant una gran receptivitat per part de moltes persones, que si de moment no acaben de comprometre's si m'han aportat opinions i informació.

Però estic convençut que trobaré les persones, doncs hi ha molta gent amb inquietuds i amb ganes de treballar per millorar Tarragona.

La seva campanya, utilitzant una expressió que a vostè li agrada, serà una campanya de "Rock & Roll"?

Ja, ja. Sí, si, m'agrada. Vol dir marxa, moviment, activitat, és una expressió que faig servir sovint.

Podria formar part del seu lema electoral?

Per què no? "Tarragona Rock & Roll", m'agrada, i no hi havia pensat.

Li demanaré "royalties"...

Ja en parlarem.

Dilluns vostè va qüestionar els Jocs del Mediterrani i dimarts es va anunciar que el Rei vindrà a Tarragona el proper 16 de març a "beneir-los". Què en pensa?

Home, que és una curiosa casualitat. Però insisteixo, jo els Jocs no me'ls crec, no els veig clars, i si no em demostren que podem fer uns bons Jocs i no el ridícul, el meu programa inclourà renunciar a la seva celebració.

Encara que vingui el Rei, no se'ls creu?

No me’ls crec, i ja pot venir tota la Família Reial.

Fa aproximadament un mes l'alcalde Ballesteros, en aquest mateix diari, va dir que si el Mercat no estava acabat era per culpa seva. Què en pensa?

Sí, segurament, com també que el Jaume I estigui com està, la Tabacalera, la Savinosa, i un llarg etcètera. No, això sap que no és veritat, i el Sr. Ballesteros és un especialista en buscar culpables, no sóc tan important com per parar una obra durant 8 anys.

Doncs què passa?

El Mercat Central és un monument a la incapacitat de Ballesteros. Si un projecte no el pots acabar en gairebé 8 anys, és perquè no tens capacitat.

Quina és la seva actual relació amb Josep Fèlix Ballesteros?

Es diuen moltes coses, però jo crec que tinc una bona relació. El Sr. Ballesteros és una bona persona i jo també ho sóc. Hi ha hagut èpoques que hem coincidit en temes, en d'altres no, però tinc una bona relació, que espero que continuï.

Des de fa temps a la ciutat es parla de dossiers que el podrien comprometre. Vostè té "draps bruts"?

A veure, qui a la vida no té un cadàver a l'armari? Tots en tenim, i el Sr. Ballesteros en té moltíssims, i deixem-ho aquí. Jo he estat una persona que tota la vida he fet coses i no me'n penedeixo absolutament de res.

Si algú té algun dossier que el tregui, però que aporti proves.

Confia en que la campanya sigui neta i constructiva?

Tarragona es mereix una campanya positiva, optimista i il•lusionant, i jo no penso entrar en guerres brutes, i espero que la "competència" faci el mateix.

Aquest dimecres se signa el protocol per convertir el Banc d'Espanya en Museu de la Química. Li agrada aquesta destinació?

Tarragona ha de tenir un Museu de la Química, però crec que hi ha altres indrets més adients. El Banc d'Espanya s'hauria de dedicar a temes ciutadans, no m'agrada que a pocs mesos de les eleccions es busquin solucions d'urgència.

Què faria amb el Jaume I?

Al no pàrking primer faria un estudi detallat per veure que s'hi pot fer, i a partir d'aquí em marcaria un termini curt per trobar la solució més adient. És lamentable que durant 8 anys no s'hagi trobat cap solució.

Cal exigir responsabilitats per aquest desgavell?

Sí, per suposat. És una hipoteca tremenda per a Tarragona, i qui va cometre errors hauria de respondre davant la justícia.

Què cal fer per revitalitzar el comerç del centre de la ciutat? Vostè com a president de la Cambra ja va parlar de la rebaixa dels pàrquings.

El primer és creure que Tarragona és una ciutat comercial, i assumir-ho, i això no s'ha fet. Quan es parla de ciutat comercial es pensa en el Parc Central o en el Corte Inglés, i cal pensar en clau comercial per a convertir-nos en un referent en aquest sentit.

Des de la Cambra, en el seu moment, ja es va proposar la peonalització d'un tram de la Rambla. Ho inclourà al seu programa?

Evidentment el primer tram de la Rambla hauria de ser peatonal, adaptable al trànsit dels veïns i a la carrega i descarrega, i ha d'anar acompanyat amb la connexió amb la platja del Miracle. Això és estratègic per a la ciutat.

Al costat de la platja ens trobem amb l'estació, per anomenar d'alguna manera aquell indret. Què cal fer?

És una vergonya. L'altre dia vaig acompanyar al meu pare, que té 88 anys, per anar a Barcelona, i les va passar magres, vaig experimentar en primera persona l'estació del segle XIX que té Tarragona. S'ha d'exigir que el Govern central acabi amb aquesta situació, a banda de buscar una solució a tot el tema ferroviari de la ciutat.

Si l'alcalde organitza, conjuntament amb la societat civil, una mobilització per exigir la reforma pendent de l'estació, hi participarà?

I tant. Tot i que ho considero una mesura electoralista i que l'alcalde ha tingut 8 anys per solucionar-ho i no ho ha fet.

Una solució global per a la situació ferroviària a la ciutat la podrem veure algun dia?

No és impossible, i damunt la taula hi ha solucions que ho permetrien i que faria possible que l'alta velocitat arribés al centre, però no podem oblidar la millora de la connexió ferroviària de curta distància que és fonamental. I jo incorporaré al meu programa aquests temes ferroviaris.

Precisament Mou-te, l'associació que vostè va impulsar, va néixer amb aquests objectius. Per què es va deixar morir Mou-te?

Mou-te va ser un moviment carregat d'activitat, en moments transversals com la manifestació per la capitalitat de Tarragona a les escales de la Catedral.

Recordes que al Sr. Ballesteros li vam congregar 4.000 persones? Ho va fer el Mou-te i la societat tarragonina.

Va desaparèixer, probablement, quan les persones van deixar d'aportar l'energia suficient per aguantar la flama. I també va tenir que patir acusacions, injustificades, de politització.

Vostè va utilitzar Mou-te com a plataforma personal?

En absolut. Si fos així fa molts anys que ho hagués utilitzat. Era simplement un moviment ciutadà noble.

I la Cambra?

Tampoc. La Cambra sempre ha estat apartidista, i jo tinc la consciència molt tranquil•la.

Té algun projecte important per a la ciutat?

Més d'un. Però són projectes realitzables i viables, no m'agrada fer volar coloms, ni els sopars de duro. Estem treballant de valent, m'agrada començar i acabar les coses.

Em pot dir algun?

No, ara no toca. Queden molts dies per al 24 de maig i cal dosificar-se.

Per acabar, quin missatge vol adreçar als possibles votants?

Jo vull una ciutat de primera, una Tarragona de primera, i per això treballo i treballaré.
Pitu Tarrasa - 04/02/2015 - 15:17h
sisquillo
11/02/2015
16:08
a veure si es veritat que ho expliques tot, pero TOT TOT no et deixis coses a mitjes
sisquillo
11/02/2015
13:40
al "javi", mire com vulguis, si vols et dire i expliqueré unes cuantos coses del tema, o si vols ho parlem en particular, pero s'acabat la paciencia amb el menyspreu ( en tinc prou amb l'Abelló) i no diguem en certs descualificatius i mofes, o sigui que a la proxima arrio tot i tots els temes, a mí amb dona igual, la veritat i la democràcia per davant de tot, que no tothom pot dir al mateix. Au.
a Javi
11/02/2015
13:19
Lo de la campanya, ja veurem, en quan al assesor, recorda que l'actual tembé va estar en la campanya de la Forns, pero vaja sort al assesor, ho necesitarà, l'experiment no m'agrada ni en la forma ni en el fons, i estic penso que al lider de Tarragona tampoc.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.