Josep Fèlix Ballesteros: 'Si el Mercat no està acabat és per culpa del Sr. Abelló'
  
Entrevista amb Josep Fèlix Ballesteros, Alcalde de Tarragona.

Alcalde, què té a dir sobre l'episodi del servei d'Hemodinàmica de Joan XXIII?

Fa dos anys que amb el conseller Boi Ruiz li vaig exigir l'obertura 24h d'aquest servei, i em va dir que sí en aquest mateix despatx.

Em consta també que el delegat de Sanitat, el Sr. Mercadé ha dit en repetides ocasions que s'ha d'obrir les 24h, però no sé que "collons" esperen.

A la província tenim més de 800.000 habitants, per tant és inadmissible que encara no s'hagi fet.

Ara ho tornaré a exigir i farem una moció en aquest sentit i també demanarem responsabilitats per aquesta mort. No hi ha més excuses.

Aquest dijous també cal lamentar el salvatge atemptat d'ahir a París, tots els que defensem i practiquem la llibertat d'expressió estem de dol.

Tots estem tristos i indignats, però no podem utilitzar el mateix llenguatge intolerant dels intolerants que han realitzat aquesta salvatjada. On si que hem de ser molt contundents és en l'àmbit bèl•lic on ells estan combatent, ara no caiguem en discursos extremistes o xenòfobs que no condueixen a res.

A Tarragona té constància de l'existència d'algun grup islamista radical?

No, en totes les juntes de seguretat no s'ha parlat mai de l'existència a Tarragona de cap grup radical. En l'entorn de la ciutat ocasionalment si s'ha pogut detectar la presència d'algun element extremista de pas, però a Tarragona no.

El portaveu del PP, Alejandro Fernández, posa en el punt de mira les mesquites com a focus de radicalisme islàmic. Que en pensa?

Crec que s'equivoca i fa un frontisme absolutament innecessari i es posa al nivell dels radicals i dels intolerants. Jo no faré mai aquest discurs.

Canviem de tema i passem a les properes eleccions municipals. Amb quin bagatge s'hi presenta?

Amb el d'una persona que ha demostrat el que és capaç de fer després de passar els pitjors anys de crisi, i malgrat això hem estat capaços d'invertir prop de 300 milions d'euros desencallant temes com el Teatre Tarragona, l'EOI, entre d'altres, amb inversions importants que han permès tenir un projecte de ciutat, amb l'arribada del Corte Inglés, de la tornada dels cinemes al centre de la ciutat, així com grans marques com Ikea que s'han fixat amb nosaltres, i a més a més hem aconseguit un nivell d'atur de l'onze- dotze per cent, que és important però sensiblement inferior al de la mitjana catalana.

Però ens hem continuat endeutant...

A mi l'endeutament no m'importa sempre que es pugui pagar. Els diners s'han de moure per generar coses. Estem una mica més endeutats que estàvem, però si no tinguéssim herències no desitjables, com el pàrquing Jaume I, en aquests moments tindríem el mateix endeutament que l'any 2007, però havent invertit 300 MEUR som la quarta ciutat de l'estat que més invertim en serveis públics i socials i tenim un pla de sanejament perfectament assumible.

El Mercat estarà acabat abans de les municipals?

Sí, és més ja estaria acabat si l'oposició no ens hagués boicotejat el reglament de funcionament i si el Sr. Abelló no hagués estat al darrere de tot aquest projecte.

Fa responsable directe a Albert Abelló de l'endarreriment de les obres del Mercat?

Entre d'altres, sí. És el paradista que va actuar com a intermediari i es va oposar al reglament. I ho deixo aquí.

Tornant a les eleccions, vostè haurà de remodelar la llista del seu equip on 4 o 5 regidors, per diferents motius, seran baixes. Ja hi té els substituts?

Ja se que la gent no s'ho creu, però m'hi fet el propòsit de no pensar-hi fins la segona quinzena del mes de març, ara no em vull despistar ja que tenim coses molt importants entre mans, tot i que és evident que hi haurà cares noves i que hi haurà independents a la llista.

Ja que ha parlat de l'Albert Abelló. Que en pensa de la seva possible entrada en política?

No m'importa gaire. He seguit amb curiositat els últims esdeveniments a CiU, però no vull valorar el que passa a casa dels altres. Però crec que no és positiu.

Què vol dir què no és positiu?

El que està passant a CiU, la polèmica no és positiva.

Vostè té molt "bon rotllo" amb Victòria Forns...

Sí, ara si. Vam començar molt malament però ara tenim molt bona relació i he trobat en ella una persona dialogant capaç d'arribar a acords en benefici de la ciutat.

Fins i tot s'ha parlat que hi podria haver un preacord de cara a una sociovergència després de les municipals. És cert?

Això no és veritat, però si és cert que sovint hem trobat punts de coincidència, començant, i no ho oblidem, pel POUM.

Per tant preferiria com a cap de llista de CiU a Victòria Forns. No?

No, no, aquí ja no hi entro

Segons em consta, en una assemblea local del PSC es va demanar recolzament per a Victòria Forns...

Jo no ho he dit mai. Entre altres coses perquè no sé si dient-ho li faig bé o li faig mal.

El que està clar és que després de les properes municipals s'ampliarà el nombre de partits representats a l'ajuntament...

Sí, però no tant com sembla. Aquí no entraran quatre partits nous.

Qui entrarà, segons vostè?

ERC i, com a molt, Ciutadans.

I ja està?

Amb les dades que tinc, sí.

Vostè pensa que el PSC perdrà regidors?

Jo espero mantenir-los, però algun es pot perdre.

Per tant haurà de seguir pactant...

Els pactés són bons. Dialogar i consensuar sempre és bo i, en aquest mandat s'ha demostrat, estic disposar a seguir fent-lo.
Entre tots hem aconseguit donar estabilitat a la ciutat.

Sr. Alcalde, què hem de fer i què ha de fer en relació a l'estació de Tarragona?

Estic molt emprenyat. Vaig donar un termini a la ministra perquè donés una solució a les nostres justes demandes, i s'acaba el proper 15 de gener. A partir d'aquest dia comunicaré les accions contundents que portarem a terme i en les que demanaré la col•laboració dels ciutadans, però jo em posaré al davant de les mateixes. En aquest sentit cal apuntar que comptarem amb el recolzament de la Generalitat.

Que l'estació de Tarragona estigui com està és una vergonya i una indignitat, s'ha d'acabar la remodelació, no vull mercaderies perilloses, i s'ha de fer l'intercanviador a l'Arboç o a Vilafranca perquè l'AV arribi al centre de ciutat. I aquí no hi ha mitges tintes, hi arribaré fins a les últimes conseqüències i si hem d'anar als tribunals hi anirem, ja ho estem estudiant.

Els Jocs del Mediterrani. Són la principal aposta del seu govern?

Ho són i, independentment del que representen esportivament, ho són com un element vertebrador de la ciutat, amb l'arribada d'IKEA i la transformació del seu entorn i, també de la Via Augusta amb una via urbana amb carril bici, i la transformació de la nostra façana marítima més urbana de la platja del Miracle.

D'altra banda estem molt satisfets de com van les coses amb més de 3.000 voluntaris i amb l'ampliació dels clubs i del territori.

I qui ho pagarà?

Si es fa bé no suposarà una gran despesa, ni un gran endeutament.

L'Estat no està ni se li espera...o si se li espera?

Sí, quan el PP perdi la majoria absoluta.

Moltes gràcies.

A vostè.
Pitu Tarrasa - 08/01/2015 - 21:28h
Al bello
12/01/2015
09:04
Si es presenta el Sr. Abello ens beneficia a tots perque el podrem votar o no votar
si no es presenta continuara fent la punyeta des de l'ombra com fa ara
Potser ni a ell li interessa presentar-se donat que pot influir mes des de fora.
A la llarga llistes obertes i no bloquejades, temps al temps
tot recordant les boles del recasens
11/01/2015
20:30
Quan trauran els bonys Ballesteros dels carrers? L'altre dia se'm va afluixar una bombeta de les llums de situació, pensava que s'havia fus.
veu ciutadana
11/01/2015
20:24
este Sr. es un ejemplo que se deberia enseñar como asignatura obligatoria en los colegios, lleva treinta años en el Ayuntamiento no se entera de nada punible segun el, no acaba ningun proyecto eso si con un discutible voto de calidad enexonera a la Iglesia de pagar el IBI de inmuebles que su adjudicado la iglesia en la mayor parte a cambio de intercambiarlos con una parcela en el cielo, en el 2004 accedio a la alcaldia y desde entonces entra por la puerta trasera del ayuntamiento manteniendo a su chofer ( nuestro) en largas esperas en su coche seguro que en los proximos dias comenzara a salir a la palestra para promenter y prometer , espermos que los ciudadanos se den cuenta
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.