Alejandro Fernández: 'Ballesteros si vol fer els Jocs del Mediterrani haurà d’explicar amb tota transparència les despeses de la Candidatura'
El portaveu del PP està 'absolutament convençut' que guanyarà les municipals i es convertirà en el nou alcalde
  
Entrevista amb Alejandro Fernández, portaveu del PP a l’Ajuntament de Tarragona i diputat a Madrid.

Com va anar Sant Jordi?

Molt bé. Jo sempre he dit que m’agradaria que la Diada de Catalunya fos Sant Jordi, perquè és la de tots, perquè no té el component polític de dividir la gent, i el Sant Jordi a Tarragona és esplèndid.

Una companya seva de partit, del PP balear, ha dit que el Sant
Jordi és una imposició catalanista. Què en pensa?


Crec que cadascú té la festa que vol, i ho celebra o no, com vol.

Va comprar algun llibre, li van regalar algun?

Vaig comprar “Los años irresponsables” de Valentí Puig, i em van regalar “Los presidentes españoles”, de José Luis Alvarez. La gent sempre em regala llibres de política, i no sé perquè.

“Los años irresponsables” té alguna connotació amb la situació actual?

És una anàlisi brillantíssima dels anys previs a la crisi econòmica.

Res a veure amb el procés sobiranista...

No, no, Valentí Puig ha escrit molt també sobre aquest tema, però no en aquest llibre.

Per cert, com creu que acabarà el procés sobiranista?

No m’agrada formular hipòtesis, és una ensenyança que vaig aprendre d’un president que no existeix, el president Burnet, de la sèrie “El ala oeste de la Casa Blanca”, sempre que li pregunten sobre hipòtesis, mai contesta, perquè estàs destinat a equivocar-te.

Per tant està tot obert?

Efectivament.

I el seu partit, el PP, perquè no ens deixa votar als catalans?

Doncs, perquè, per exemple, els barcelonins no ens deixen votar als tarragonins la independència de Tarragona. Jo crec que es pot votar només sobre les coses que són legals.

Però les legalitats també es poden canviar...

Efectivament, per això a mi m’agradaria votar la independència de Tarragona.

Doncs aterrem a Tarragona. Sobre el contracte de la brossa vostè i el seu partit tenen la consciència tranqui-la?

Nosaltres sempre hem tingut la consciència tranqui-la a Tarragona, i en el conjunt de Catalunya. Li diré que a Catalunya som l’únic partit que no té imputacions per corrupció.

És a dir que les caixes, a,b o c, no existeixen, malgrat el que ha dit l’extresorer del seu partit a Espanya. Vostè per aquí no té cap caixa amagada?

Com pot veure, l’austeritat presideix la seu del PP a Tarragona. Els partits polítics són forts quan arrasen a les eleccions, i el PP a Tarragona està molt ben situat, però no podem dir el mateix a tot Catalunya, i el PP, avui per avui, diguem que no neda en l’abundància.

Si li sembla tornem a la brossa, vostè creu que és normal que a Tarragona paguem aquest servei 5 cops més car que a Donosti, ciutat que vostè sempre posa d’exemple, i que té el contracte amb la mateixa empresa?

El sistema de càlcul és exactament el mateix, no és un sistema de càlcul sobre la població, sinó sobre la superfície i l’orografia, i després cal tenir en compte que les ciutats on plou molt estan més netes.

Doncs anem a una ciutat amb el mateix clima que Tarragona, Reus, on paguen la meitat...

És com deia abans una qüestió de superfície i d’orografia, però el que també voldria dir és que l’incivisme té molta culpa de que tinguem una ciutat no massa neta, i l’equip de govern el combat amb floretes i jo sóc partidari de la mà dura.

També voldria dir, com ja he fet, que estic molt content que la CUP, presentés la denúncia, vol dir que s’estan convertint en persones d’ordre i s’estan aburgesant una mica. El dia menys pensat es tunejan el cotxe com el Benach.

BCN World. Què farà el PP?

Estem a favor del projecte de BCN World, però en la tramitació parlamentària mantenim una esmena relacionada amb la promoció del turisme, i de la marca Tarragona i Costa Daurada, com va fer Port Aventura en el seu moment.

La marca Barcelona és una marca que competeix amb la nostra, però també cal tenir en compte que el projecte no portarà una revolució a Tarragona, sinó a la Costa Daurada, generarà llocs de treball a tarragonins, sí; i ens sembla fantàstic, però no significarà una revolució.

Darrerament ha sortit alguna informació, de la que ens hem fet ressò a TT, que relacionava el Sí del PSC a BCN World i el posterior pacte amb CiU, amb el finançament de la Generalitat dels Jocs del Mediterrani. Què en pensa?

Miri en referència als Jocs del Mediterrani, que cal defensar, en el seu moment algú ens va vendre una moto que no és, algú ens va vendre que aquí “atariamos los perros con longanizas” amb la quantitat d’inversions que ens arribarien, i en canvi el que jo veig és gent pidolant diners per a tot arreu perquè no arriben diners d’en lloc.

Aquí no hi ha hagut una pluja de diners privats, d’inversions milionàries, per tant crec que l’equip de govern fa el que pot per aconseguir diners. Dit això, nosaltres farem tot el que puguem perquè els Jocs siguin un èxit.

L’auditoria de la “Candi” continua sent un misteri...

Si, perquè han intentat “colar” un informe que no és una auditoria, i hores d’ara no sabem amb que es van gastar els diners de l’etapa de la Candidatura.

Però l’etapa segueix pendent de liquidació. Com acabarà?

De moment està clar que no es liquidarà, i finalment es produirà el moment que el Sr. Ballesteros està ajornant sine die, en el qual haurà d’explicar tots els detalls.

Fins i tot aquesta situació sembla que està aturant o alentint, el procés d’incorporació d’espònsors, de patrocinadors, després de la contractació d’Octagon Esedos. De moment no hi ha notícies... Està d’acord?

És així, i torno a repetir si Ballesteros vol que es facin els Jocs del Mediterrani, tard o d’hora, haurà d’afrontar aquesta situació, i haurà d’explicar en tota transparència les despeses de la Candidatura. Ho haurà de fer.

I el govern del PP, el govern espanyol, recolzarà econòmicament els Jocs del Mediterrani, que són uns Jocs evidentment espanyols?

Econòmicament ja s’ha fet. Les bonificacions fiscals que hem aprovat un any abans del previst, no són un cant d’ocells, significaran entre 37 i 40 milions d’euros que el govern d’Espanya deixa de recaptar, per tant és una aportació econòmica molt més gran que la que faran les altres administracions.

Però a part de les bonificacions?

Miri a Almeria les aportacions per algun tipus d’equipament van arribar l’any anterior, per tant estem parlant del 2016 i per tant estem en el “timing”.

Per tant, hi ha seguretat de més aportacions estatals...

Miri en aquesta vida no hi ha seguretat en res, hem de batallar cada dia.

El finançament del Mercat Central. El veu clar?... I recordem que el govern central segueix sense aportar res

El que sempre dic és que Ballesteros sempre ha manifestat que tenia cobert el finançament, independentment de l’aportació estatal, i aquestes declaracions no ajuden gens a que l’Estat aporti diners. A Madrid es llegeixen els diaris de Tarragona, i el seu també Sr. Tarrasa, i quan llegeixen això diuen: “Pero si tú alcalde dice que ya tiene dinero, para que pide más?”. És complicat.

L’Estat tampoc aportarà diners per a la millora de l’estació de trens de Tarragona?

Miri el sistema ferroviari tarragoní és el que més diners ha rebut de tot Espanya, i els pressupostos es fan conforme unes prioritats que es marquen a principi de la legislatura, i en aquell moment ningú demanava diners per a l’estació de Tarragona, tothom pressionava per al tercer fil, vostè també Pitu Tarrasa, que va fer un article d’opinió defensant-lo.

Si em permet, jo vaig fer un article en el que explicava que entenia la necessitat de la industria en que es construís el tercer fil, que és diferent...

Bé, coincidirà amb mi que pràcticament tothom demanava, en contra de la meva opinió, el tercer fil, i aquesta demanda es va complir, i ara passa el que passa.

Després de tot el que hem comentat, vostè se sent satisfet del que ha fet per Tarragona des que està al Congrés?

Sí, perquè el que nosaltres hem pogut fer en aquestos dos anys i mig, és recuperar obres que estaven completament aturades, com la T-11, que la vam recuperar i ja està feta. Estava paralitzada l’A-27, i ara el primer tram, entre Tarragona i El Morell, ja està en funcionament. Hem posat 63 milions per continuar el segon tram, hem pagat expropiacions a molts tarragonins, que feia 8 anys que no les cobraven. Per tant, en un context de crisi econòmica i amb una situació caòtica que vam heretar, estic satisfet.

Estem gairebé a un any de les municipals, i Josep Fèlix Ballesteros ja té eslògan: “Tarragona en positiu”. Què li sembla?

Quan Ballesteros diu que Tarragona està en positiu, en el fons del seu cor sap que està en negatiu, i per això ens vol fer creure el que no és. A mi que m’expliqui el balanç dels seus 7 anys de mandat.

L’únic que sé és que en el front marítim els únics espais que hi havia estan tancats: el Fortí tancat; la Savinosa tancada; la Ciutat Residencial també, i ja veurem que passa; el Port Esportiu està com està; Marina Tarraco igual; i en definitiva una ciutat sense cap projecte, a part de l’Smart City, que ningú sap que és, i els Jocs del Mediterrani, que molts dubten que es facin.

La realitat són els comerços tancats, i la deixadesa municipal, i un exemple el tenim prop d’aquí. Com es pot permetre que segueixi un edifici a la Rambla Nova, que va patir una gran tragèdia fa 7 anys, amb l’estat en que es troba?

El Front Marítim serà l’eix de la seva precampanya i de la seva campanya?

Per mi és més que això, és el gran projecte generacional, meu i de gent més gran i més jove. És, insisteixo, el gran projecte generacional que Tarragona necessita.

Vostè segueix pensant que serà alcalde de Tarragona després de les eleccions de 2015?

Absolutament convençut, no tinc cap tipus de dubte. Estic absolutament convençut que guanyaré les eleccions, de la mateixa manera que la gent reia quan deia que trencaríem el bipartidisme i que trauríem 7 regidors. Ara alguns riuen, fins que arribi el dia de les eleccions, que no riuran tant.

Sol o en companyia?

Això estarà en funció de com quedin els resultats finals. Com deia Aznar, “primero se gana y luego se pacta”.

Finalment, creu que canviarà molt l’actual cartipàs municipal?

Ara es parla d’una fragmentació de l’espai polític espanyol, que pot passar, però traslladar això a l’espai municipal és molt més difícil, perquè en les municipals es voten els projectes de ciutat, perquè aquell que es presenti intentant traslladar a l’Ajuntament un projecte a nivell català es portarà una decepció molt gran. En unes eleccions municipals has de treballar molt al carrer i amb la gent. I insisteixo, amb un projecte de ciutat.

I si l’any 2015 Catalunya és independent?

Jo crec que no, metafísicament és impossible, només cal analitzar com van els processos independentistes a Europa, per concloure que aquesta possibilitat no es donarà.
Pitu Tarrasa - 24/04/2014 - 21:15h
Programa PPfranquista a les eleccions europees.
28/04/2014
20:03
Que grans que són els venedors de catifes franquistes:Ara ja sabem en què consisteix el "tarragonisme" del PPfranquista: en potenciar el corredor ferroviari central i en deixar el Delta de l'Ebre sense ni un pam d'aigua dolça.Bravo FRANQUISTES!
NOYAKKI MATURI
27/04/2014
20:43
Just quan he acabat de llegir la seGona línia que comença dient: "El portaveu del PP està 'absolutament convençut' que guanyarà..." m'ha agafat un atac de riure que em queien les llàgrimes.
Monòlegs així, m'agraden a mi per a riure a dojo.
Clar que, si li sentim dir més d'una vegada, ja no farà gens de gràcia, però ara com ara, és per petar-se.
(Com deia aquell: Insista, insista en el fre
al Fernández
27/04/2014
17:30
Y para cuando tú explicarás los casos Naseiro, Gúrtel, Bárcenas, etc....?
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.