Victòria Forns: 'Estic convençuda que el partit està al meu costat'
  
Entrevista a Victòria Forns, portaveu del Grup Municipal CiU a Tarragona.

CiU és un dels principals defensors del projecte BCN World. Com ho veu?

Efectivament, es tracta d’una inversió que significarà activació econòmica per al “Camp de Tarragona” i, per tant, la creació de molts llocs de treball. Particularment jo estic molt més tranqui-la quan a aquest projecte s’hi suma PortAventura, és un punt d’inflexió important ja que s’ha demostrat que PortAventura és un model de turisme èxitós i si a això hi lliguem la notícia de la instal•lació de Ferrari, tot plegat conforma una gran oportunitat i els polítics tenim el deure d’obrar amb la màxima responsabilitat escoltant la demanda dels agents econòmics del territori.

A banda de l’interés polític CiU té algun altre tipus d’interès en BCN World?

Jo diria que no, i jo parlo com a Victòria Forns. He vist un gran inversor que dóna la possibilitat de fer un gran projecte i, insisteixo, que és molt important que s’hagi afegit PortAventura.

Lligat a aquest projecte hi ha la terminal de creuers, que sembla es construirà a Vila-seca i no a Tarragona. Com ho veu?

És el Port de Tarragona qui tirarà endavant el projecte i la terminal només tindrà sortida a la ciutat de Tarragona. És un projecte tarragoní del que se’n beneficiarà el territori i, en aquest sentit, ens hem de deixar de batalletes de campanar.

Canviem de tema, els alumnes i el professorat de l’EOI no estan gens contents amb la decisió de la Generalitat, per tant de CiU, de quedar-se amb la última planta de l’Escola. Què en pensa?

Entenc que entre el desitjable i el possible hi ha una distància, però els que ens dediquem a fer política hem de ser realistes i no podem enganyar a la gent.

El projecte quan arriba a les mans de CiU, quan entra el President Mas a la Generalitat es troba amb unes obres ja avançades i amb una inversió que ha fet l’Ajuntament de Tarragona amb la garantía que ho retornaria la Generalitat, però el Sr. Montilla no signa aquest compromís i Artur Mas es compromet i el que es va proposar, en el seu moment, va ser compartir la tercera planta. Cal tenir en compta que a l’EOI les classes es fan unicament per les tardes de dilluns a dijous, però no es va acceptar, i jo crec que s’hauria de tornar a plantejar el tema. D’altra banda cal recordar que molts serveis de la Generalitat es fan en locals en els que es paga un lloguer i, en moments de crisi econòmica, els recursos s’han d’utilitzar amb la màxima austeritat.

Vostès, CiU, en l’últim plenari van reclamar l’auditoria, l’estat de comptes de la Candidatura 2017. Han tingut resposta?

No, i fa més d’un any que ho reclamen i ho seguirem reclamant, perquè aquest tema s’ha de netejar, s’ha d’aclarir que va passar amb la Candidatura i, per tant, no ho deixarem. És molt necessari que hi hagi transparència.

Vist el moment polític i econòmic vostè està segura que els Jocs 2017 es faran?

Sí, estic convençuda que es faran.

Cal tenir en compte, i ho dic relacionant-ho amb el procés sobiranista, que el màxim responsable dels Jocs és el Comitè Olímpic Espanyol…

Si clar, i jo en moltes ocasions li he reclamat al Sr. Ballesteros, ja que de moment els únics compromisos han vingut per part de la Generalitat, que reclami al Reino d’Espanya que es mulli, ja que som una seu d’uns Jocs espanyols, no catalans, per tant el senyor Ballesteros ha de ser molt més exigent amb el govern espanyol, ja que a banda dels beneficis fiscals, fins ara res de res. Però estic convençuda que el govern de l’Estat, passi el que passi, respectarà Tarragona com a seu dels Jocs.

I la Generalitat que aportarà?

De moment els únics que han pagat hem estat nosaltres.

Sí, un compromís de 1.200.000 euros i res més...

Segur que ens posarem d’acord amb les inversions, ja que s’ha fet un esforç per resituar amb el moment econòmic els Jocs.

CiU de Tarragona ha fet del Mercat Central una arma política?

No, el que cal dir és que per l’interés dels ciutadans hem fet i fem un seguiment, més que cap altre grup municipal, del procés i de les obres.

Cal apuntar que portem 7 anys i que de l’anterior govern de l’Estat dels 8 milions promesos només n’ha aportat 400.000 euros, i l’actual govern tampoc ha fet res.

Però al marge del finançament el que cal, com li he dit al Sr. Ballesteros, és que ara hi posem vaselina, abans de l’obertura, i que sapiguem negociar amb els qui ens han de garantir que el Mercat s’obri, però s’obri ple, amb els venedors del Mercat, i que sigui un Mercat del segle XXI, amb tot el que té que tenir.

Hi té que haver un acord amb els costos, els venedors estan d’acord en que se’ls hi repercuteixi una part dels costos, sempre i quan aquesta sigui assumible, i també és molt important definir el model de gestió del nou Mercat.

Per tant, proposa que hi hagi un gerent al front del Mercat?

Hi té que haver una persona que tingui una visió del Mercat.

A banda d’ESPIMSA?

Insisteixo, hi té que haver una gestió global, i el Mercat Central és la part més important d’ESPIMSA.

Per tant, s’ha de canviar l’actual gerent d’ESPIMSA?

Quan el Mercat s’obri l’actual gerent ja estarà jubilat o a punt de fer-ho. Perquè una cosa és acabar les obres i l’altra omplir el Mercat i obrir-lo en condicions, amb la mitjana superfície i amb tot l’entorn urbanitzat, i amb la tornada dels marxants.

S’ha de canviar totalment la gestió?

Ho diré molt clar, en aquests moments tot el que és la gestió, la direcció, la presidència d’ESPIMSA, és un fracàs, és un desastre. No n’hi ha ningú que estigui satisfet, ningú. Ni els venedors del Mercat, ni els de l’entorn, ni els marxants, ni els comerciants de la Rambla…i d’altra banda, fa falta molta més transparència en la gestió.

Resumint, nova etapa, nova gestió econòmica i nova gestió política…

Sí.

En que ha quedat la comissió de seguiment de la neteja que vostè va proposar i que es va acceptar?

En un incompliment de Govern. Era un compromís del Sr. Ballesteros perquè CiU l’ajudés a tirar endavant els pressupostos de 2014.

Queda un any i un parell de mesos per a les properes eleccions municipals. Com ho porta?

Amb moltes ganes que arribin. Actualment i des de fa ja temps el grup de CiU és el més positiu, inclòs el PSC, dels grups polítics municipals, i això es nota en totes les nostres propostes, el que no treu que siguem crítics quan és necessari.

Vostè seria la cap de llista?

És el meu desig, el meu compromís i la meva il•lusió. Però jo em presento sota unes sigles i, actualment, en cap lloc de Catalunya s’han ratificat els candidats, per tant respecto el procediment previst pel meu partit.

Però ho serà o no ho serà?

Caldrà esperar que arribi el moment de la ratificació. Miri jo estic convençuda que el partit està al meu costat, per tant espero que em ratifiqui quan arribi el moment.

El canvi de presidència en el comitè local ha fet que vostè es sentí més còmoda en el mateix?

El comitè, excepte la presidència, és el mateix i jo sempre m’he sentit molt còmoda.

Però vostè té “bon rotllo” amb el Sr. Sendra?

Jo tinc “bon rotllo” amb tothom. I jo al comitè faig el mateix que vinc fent, que és explicar, comentar, i preparar l’acció municipal.

Com és ara mateix, i tenint en compte el procés sobiranista, la relació a Tarragona entre Convergència i Unió?

És immillorable, i dins el grup municipal exactament igual, i fins i tot d’amistat.

Les eleccions de 2015, per molts motius, inclòs el procés sobiranista, i la quantitat de partits amb aspiracions. Seran diferents?

Sí, està clar, i diré més, crec que la representació que vam aconseguir l’any 2011 a l’Ajuntament no està d’acord amb el que ara passa al carrer.

Vol dir que ara traurien més regidors?

Vull dir que hauria més forces polítiques representades que s’identifiquen amb el sobiranisme.

Segur que el Sr. Alejandro Fernández no pensa el mateix…

És que el Sr. Alejandro Fernández viu en una realitat virtual, s’ha muntat la seva realitat.

A Tarragona, actualment, més d’un 65% de votants està a favor del procés sobiranista.
Pitu Tarrasa - 26/03/2014 - 11:15h
Que tremoli l'enemic
29/03/2014
23:21
L'enemic a casa. Votar en contra de què la ciutadania a la qual et deus gaudeixi d'una EOI com es mereix és de molt poc patriota. El mateix va per ERC. Això sí, quan siguem independents tots pixarem colònia.
Carrasclettgn
28/03/2014
05:56
Ella i els altres sis del grup municipal tenen que anar fora.Tenen al davant un equip de govern incompetent,deixat,gandul i no ho aprofiten.CiU a TGN te munició per enfonsar PSC I PP quan vulgui i no ho fa.De que tens por Victòria?... Del sàtrapa del PP o de l'alcalde que et fa fer el que vol.
Jocs,mercat,Jaume I,neteja i infinitats de coses que t'has menjat amb patates.On es la comissió del seguiment de la llimpiesa o l'auditoria de la Candi?
Feu oposició de veritat i tingueu en compte que sou els únics sobiranistes del saló de plens.Jo assisteixo als plens i entre ells ni es parlen.Que una persona com el Vallvé estigui a l'ajuntament es una presa de pel,una estafa al ciutadà,Quin càncer!!!
quin nivell
27/03/2014
22:50
No s'enten be el meu comentari, el partit si que estará tranquil, perque Els altres aspirants son un fardos
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.