Albert Pereira (SI): 'La independència al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre és més urgent que enlloc'
  
Albert Pereira, cap de llista de SI, respon el qüestionari de TT.

Pitu Tarrasa: -Quin “status” volen per a Catalunya i com pensen arribar-hi?

Albert Pereira: El d’un estat independent, integrat a les Nacions Unides i a la Unió Europea. Un estat radicalment democràtic, avançat en el respecte als drets humans, cívics i polítics, i que estigui a l’avantguarda del món en drets socials.

Per arribar-hi, SI planteja la celebració d’un referèndum, que s’hauria de convocar abans de l’11 de setembre de 2014, o bé, en el cas que l’Estat espanyol ho impedís, mitjançant la proclamació de la independència per part dels diputats democràticament elegits pel poble de Catalunya.

P.T: -Quines són les seves principals propostes per a la demarcació de Tarragona?

A.P.:Nosaltres diem que la independència al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre és més urgent que enlloc, i aquests en són alguns dels motius:

- Perquè Tarragona ostenta el trist lideratge del rànquing d'aturats de Catalunya: un 23,73% de les persones de les nostres comarques que volen treballar no poden (un 22,52% al conjunt de Catalunya). Això significa que 100.000 persones a la nostra demarcació viuen el drama de l'atur. I no es pot lluitar contra l'atur: fent polítiques actives d'ocupació (ensenyament, formació ocupacional...), incentivant la creació de llocs de treball amb mesures fiscals i fomentant la implantació d'empreses al territori, sense disposar de les competències i, sobretot, dels diners, que ara estan en mans de l'Estat espanyol.

- Perquè el dèficit escandalós en matèria d'infraestructures escanya la nostra economia i ens impedeix lluitar contra la crisi: un port al que no hi arriba l'ample de via internacional, un aeroport infrautilitzat, un corredor del mediterrani inexistent (una sola via entre Tarragona i Vandellòs!), sis anys d'obres a l'autovia A-27 sense un sol metre en funcionament, la vergonya de la N-340 en direcció a Barcelona i també al tram de les Terres de l'Ebre, que l'única via decent de comunicació amb Barcelona i Europa sigui una autopista de peatge amortitzada repetides vegades. Totes aquestes infraestructures estan en mans de l'Estat, que prioritza inversions com l'AVE a Cuenca, Albacete, Toledo, Extremadura o Galícia.

- Perquè només amb la independència tindrem el control sobre les fonts d'energia (nuclears, cicle combinat...) que es produeixen al nostre territori, i sobre el riu Ebre i la seva conca catalana, permanentment amenaçats per transvasaments decidits des de Madrid. Una cosa i l'altra són vitals per assegurar el futur de les nostres comarques.

P.T: -Hi ha alternativa a les retallades?

A.P.:Amb l’espoli fiscal que pateix actualment Catalunya, no. Amb la recuperació dels diners dels nostres impostos que se’n van cap a Espanya i no tornen (el 43% del total!!!), per suposat que cap retallada no hagués estat necessària. El conjunt de retallades del govern de la Generalitat ha pujat a uns 5.000 milions d’euros, mentre que el dèficit fiscal de Catalunya d’un sol any és de l’ordre de 16.500 milions d’euros.

P.T: -Principals mesures que presenten per combatre l’atur
Millorar l’ensenyament, especialment la formació professional i ocupacional, incentivar fiscalment la creació de llocs de treball, triplicar la inversió en recerca i desenvolupament i fer les obres de les principals infraestructures que necessiten les nostres comarques. Òbviament, tot això requereix que Catalunya disposi de les competències i els recursos que hores d’ara estan en mans de l’Estat espanyol.

En clau ciutat de Tarragona

P.T: -Què creu que s’ha de fer amb el projecte “Sant Jordi”?

A.P.:Tirar endavant el projecte de complex esportiu per convertir-lo en lloc de trobada de veïnes i veïns del centre amb l’esport i com a peça clau dins dels Jocs del Mediterrani del 2017. Això sí, sempre amb diàleg continu amb l’associació de veïns de l’Avinguda d’Andorra.

P.T:-Què en pensa dels Jocs del Mediterrani i quin creu que ha de ser el paper de la Generalitat?

A.P.:.:Els Jocs del Mediterrani seran el primer gran esdeveniment esportiu internacional de la nova República Catalana, que farà que Tarragona i Catalunya demostrin al món la seva seriositat i preparació. El govern de la Catalunya independent estic segur que recolzarà financerament la preparació dels Jocs, ja que també són els seus. El paper de Tarragona com a ciutat de referència al Mediterrani en sortirà molt reforçada.

P.T:-Què proposa fer per recuperar d’una vegada el Teatre Romà de Tarragona i pel canvi de seu del Museu Arqueològic?

A.P.:Que el Museu Nacional Arqueològic sigui Nacional de veritat. S’ha de convertir en el punt de referència arqueològica a nivell nacional i mediterrani i, per tant, d’acord amb l’Ajuntament de la ciutat, tenir els recursos necessaris no tant sols per recuperar el Teatre Romà, sinó per poder exhibir el que hi ha als magatzems que quasi és més del que avui és exposat. Avui el Museu Nacional Arqueològic continua essent propietat de l’estat i així ens ha anat.

P.T:-Es podrà tirar endavant el “Fòrum Judicial” en aquesta legislatura?

A.P.:Aquesta legislatura és molt especial. És la legislatura on decidirem si volem tenir recursos per fer, per exemple, el Fòrum Judicial. A Tarragona és del tot imprescindible i urgent tenir un jutjats dignes d’una gran capital que, amb combinació dels recursos financers i estructurals necessaris, puguin donar resposta al clam de justícia ràpida i eficaç que exigim la ciutadania.

P.T:-Quin creu que ha de ser el futur de l’Hospital Joan XXIII?

A.P.:Ha de continuar essent hospital de referència de les nostres comarques i hospital universitari. Han de fer-s’hi les inversions que siguin necessàries per a atendre tota la població que n’és usuària, i de cap manera pot veure cap de les seves instal•lacions insuficientment utilitzades per les retallades.

P.T:-Creu que en aquesta propera legislatura es podrà obrir la presó del Catllar?

A.P.:Aquest és un dels casos més sagnants de la situació financera que viu la Generalitat: un gran equipament pràcticament acabat que no està en ús per manca de diners per a la seva posada en funcionament. Una situació impròpia d’un país del primer món que té el mateix Producte Interior Brut per càpita que Dinamarca. Si la situació no canvia radicalment, dubto que el govern pugui obrir la presó.

P.T:-(Finalment) Perquè els ciutadans han de votar la seva candidatura?

A.P.:Perquè és la millor garantia que el clam d’independència que milers de ciutadans de les comarques de Tarragona van portar a Barcelona l’11 de setembre s’escoltarà al Parlament.

Moltes gràcies.


Enllaços relacionats-qüestionaris publicats caps de llista demarcació Tarragona 25-N:

-Matías Alonso (C's)
Pitu Tarrasa - 13/11/2012 - 11:55h
xarles
15/11/2012
13:11
Io vulia votar SI pero ara despres del Camp dic NO
David
14/11/2012
17:14
Com ja es va veure l'altre dia al debat de TV3 a la demarcació de Tarragona SI té un gran convidat. Enhorabona Albert!
estalvia't paraules
14/11/2012
11:18
Per què no acabes abans i dius província de Tarragona?
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.