Matías Alonso (C's): 'Catalunya és la nostra terra, Espanya és el nostre país i el nostre futur és Europa'
  
TT inicia aquest dilluns la publicació d’un qüestionari que hem fet arribar a tots els caps de llista per Tarragona de les forces polítiques que actualment tenen representació parlamentària a Catalunya.

El qüestionari és el mateix per a tothom i el primer que publiquem correspon al cap de llista de C’s, Matías Alonso.

Pitu Tarrasa: -Quin “status” volen per a Catalunya i com pensen arribar-hi ?

Matías Alonso: C’s no vol per a Catalunya cap canvi d’estatus. Volem ser el què en realitat som, una comunitat autònoma dins l’estat espanyol i per tant dins de la Unió Europea. No creiem ni volem viatges èpics cap a destins imaginaris.

P.T: -Quines són les seves principals propostes per a la demarcació de Tarragona?

M.A.: Creiem que la primera prioritat és assegurar la convivència i posar-hi mans a l’obra per aixecar l’economia, acabar amb les retallades en serveis bàsics i prioritaris com ara la salut, l’educació, la seguretat i els serveis socials i assegurar l’estat del benestar que tant ha costat aconseguir.

P.T: -Hi ha alternativa a les retallades?

M.A.: N’hi ha moltes. Proposem prioritzar les despeses, no retallant en salut, en educació, en serveis socials, i suprimint tota la inversió en construcció nacional i en propaganda institucional. El què el govern de la Generalitat ha de fer és gestionar acuradament els seus recursos i deixar-se d’aventures cap a enlloc.

P.T: -Principals mesures que presenten per combatre l’atur

M.A.: Un pacte social per a la competitivitat, la productivitat i l’ocupació, que contempli la promoció d’empreses, PIMES i autònoms, una política industrial amb una sòlida base d’I+D+I i mesures específiques de foment de l’ocupació. S’ha de reformar a fons el SOC i coordinar els serveis públics d’ocupació a nivell estatal, incrementant les polítiques actives i capitalitzant, al 100%, la prestació d’atur als emprenedors que vulguin engegar el seu propi negoci.

En clau ciutat de Tarragona

P.T: -Que creu que s’ha de fer amb el projecte “Sant Jordi”?

M.A.:Redimensionar-lo a l’actual situació econòmica i posar-lo en marxa el més aviat possible, per tal que pugui fer-se servir en els propers Jocs del Mediterrani.

P.T: -Que en pensa dels Jocs del Mediterrani i quin creu que ha de ser el paper de la Generalitat?

M.A.: És una bona oportunitat de desenvolupament per la ciutat i les comarques de Tarragona, tot i la dificultat que representa un projecte d’aquestes dimensions en un moment de crisi econòmica que dificulta les inversions. Tot i això, el projecte sembla força ben dimensionat i si hi ha compromís d’inversió per les grans empreses que hi donen suport pot tenir l’èxit que tots li desitgem. La Generalitat li ha de donar suport facilitant les inversions i donant-li tot el recolzament possible, permetent sempre l’autonomia dels organitzadors.

P.T: -Que proposa fer per recuperar d’una vegada el Teatre Romà de Tarragona i pel canvi de seu del Museu Arqueòlogic?

M.A.: La Generalitat haurà d’aconseguir el poder aplicar els recursos econòmics necessaris per recuperar aquest espai, més enllà de les simples tasques de manteniment de la zona. Pel que fa al Museu Arqueològic, cal que la Generalitat i el govern d’Espanya és posin d’acord en alliberar l’assignació pressupostària que permeti el canvi de seu a l’espai Tabacalera.

P.T: -Es podrà tirar endavant el “Fòrum Judicial” en aquesta legislatura?

M.A.: La disponibilitat de pressupost dependrà de les prioritats polítiques del proper govern de la Generalitat. Una inversió tant necessària com és aquesta, per tal d’agilitzar els serveis de la Justícia a Tarragona, pot estar condicionada per la prioritat de creació de macroestructures administratives deslligades dels interessos reals de la ciutadania. Si el proper govern segueix prioritzant la construcció nacional, l’èpic viatge a Ítaca i la confrontació amb el govern d’Espanya, pot ser que tindrà difícil aconseguir el pressupost necessari.

P.T: -Quin creu que ha de ser el futur de l’Hospital Joan XXIII?

M.A.: Ha de ser l’Hospital de referència a la província de Tarragona, dotant-lo dels recursos necessaris per aconseguir-ho. Ha de ser a Tarragona el què és l’Hospital Josep Trueta a Girona.

P.T: -Creu que en aquesta propera legislatura es podrà obrir la presó del Catllar?

M.A.: Si aquesta legislatura es desenvolupa amb normalitat, és a dir, sense la confrontació i la crida a la separació que sembla ser la prioritat de CiU, potser pugui disposar-se dels recursos necessaris per enllestir les obres i convocar les places de funcionaris que calen per cobrir adequadament el servei penitenciari d’aquesta nova presó.

P.T: -(Finalment) Perquè els ciutadans han de votar la seva candidatura?

M.A.: Perquè Ciutadans vol que la política estigui al servei del ciutadà i no pas el ciutadà al servei de la política; perquè pensem que és millor arreglar Espanya que trencar-la; perquè pensem que ha arribat l’hora de deixar de pagar la festa a governs corruptes i prevaricadors; perquè qui vota a C’s s’assegura de no fer-ho als qui són responsables de l’actual crisi econòmica i institucional; perquè creiem que Catalunya és la nostra terra, Espanya és el nostre país i el nostre futur és Europa. En definitiva, perquè es molt millor junts ¡Mejor Unidos!

Moltes gràcies.
Pitu Tarrasa - 12/11/2012 - 11:14h
j.carrasclet
21/11/2012
23:35
ufffffffffffff...... "punt final de l'entrevista d'aquest Sr.... "MEJOR UNIDOS" em sona a quan anaba a l'escola " UNA, GRANDE I LIBRE"
fortunato
15/11/2012
04:10
Si no se presentase C's votaría Escons en Blanc porque de los demás no me fío un pelo.
fortunato
14/11/2012
13:22
Que si no vive en Tarragona, que si tiene cara de militar... ¿algún argumento más?
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.