Carles Castillo creu que l'Ajuntament hagués pogut fer les coses millor en l'última etapa del POUM
Per al tinent d'alcalde de Territori les baixes de personal s'haurien d'haver evitat
  
Extracte d’una entrevista de TT amb Carles Castillo, tinent d’alcalde de Territori i Seguretat Ciutadana, que publicarem properament.

Per què el POUM no es va lliurar a la Generalitat el passat 31 d’agost?

Aquest tinent d’alcalde de Territori, sempre, des del primer moment, va parlar de setembre i mai de l’agost. I cal tenir en compte que el POUM és un document estratègic molt complex al qual s’hi han afegit les complexitats de les modificacions a que ens obligava la Generalitat. Tot això ha provocat que requerís tot aquest temps, una mica més d’un any.

No s’ha complert el conveni amb IKEA?

Una cosa són els termes literals i un altra l’esperit del conveni. La voluntat era donar una data de referència aproximada per tenir tensionats als tècnics. I repeteixo, jo sempre vaig parlar de setembre.

Per tant, creu que no hi haurà problemes?

No hi ha d’haver problemes. Estem parlant d’uns dies de diferència i això no provoca cap daltabaix. No hi haurà cap problema en absolut.

La Generalitat des del primer moment va advertir que tot i que s’entregués el POUM revisat el 31 d’agost seria complicat que es pugui publicar al DOGC, com està previst, el 31 d’octubre

Bé possiblement degut a la importància d’IKEA l’Ajuntament va anar d’una manera una mica unilateral i la Generalitat no s’ha sentit inclosa en l’acord amb IKEA. La Generalitat té tota la raó i tot el dret de dir que ha de treballar sense pressions i ha de revisar i garantir que el document que entreguem compleix amb les rectificacions que ens van dir. I hem de deixar que faci la seva feina i que finalment tinguem un POUM que ens serveixi per a l’objectiu marcat en el desenvolupament de Tarragona, que ha de contribuir a que sortim de la crisi possiblement abans que altres ciutats.

Hi ha hagut durant el procés una mala relació entre l’Ajuntament i la Generalitat?

Aquesta mala relació no ha existit en realitat. Aquesta mala relació s’ha donat en persones concretes amb declaracions altisonants, però sempre ha existit i existeix un clima de col•laboració. La prova és que durant el mateix mes d’agost hi havia tres o quatre qüestions de desacord important i finalment s’ha pogut solucionar.

Ha parlat darrerament amb la Generalitat?

Fa una setmana o dues vaig parlar amb Cèsar Puig i insisteixo que la relació és bona i fluida. I torno a repetir que no preveiem problemes i preveiem l’entrega abans del 15 de setembre i que finalment es puguin complir les previsions finals.


A finals de juny l’Alcalde, en una entrevista a TT, ens deia que quan acabés tot el procés parlaria i fins i tot escriuria a les seves memòries les coses estranyes que havia vist en tot el procediment. Vostè també n’ha vist?

No, Jo no. Caldrà esperar a veure que diu l’Alcalde o a llegir les seves memòries.

Canviaria alguna cosa en la manera en que s’ha portat a terme tot aquest procés des del juny de 2011 fins ara?

Seria bo que hi hagués hagut un recolzament una mica més gran per part de l’Ajuntament.

Pot precisar?

Sí, per exemple en qüestió de personal. Cal recordar que quan varem entrar era en un moment de crisi important i dels primers treballadors que van “saltar” de personal van ser tècnics del POUM. I això segurament l’Ajuntament s’hauria d’haver repensat millor. Tot i que tenim un bon equip i suficient però segurament hagués estat bo i positiu tenir més gent. Per tant crec que les decisions s’haurien d’haver pensat millor.
Pitu Tarrasa - 04/09/2012 - 12:20h
LLEVANT
05/09/2012
21:47
menos escusas, si alguien rajara..............
pijillo
05/09/2012
17:58
Que guai!
castle
05/09/2012
17:34
vamos bien carlos adelante
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.