Robert Vendrell: 'No hi ha prevista cap trobada entre CiU i PSC. Entre convergents i socialistes no em consta'
  
Entrevista amb Robert Vendrell, cap local de l’executiu d’UDC.

El seu partit és l’únic amb representació a l’Ajuntament de Tarragona que encara no s’ha manifestat sobre possibles pactes.
Vostè dirà...


En aquest moment el que puc dir és que com a partit no estem parlant amb el PSC. En un futur no descartem que es pugui produir aquest pacte però penso que ara no és el moment i també crec que els socialistes tampoc estan propiciant aquest acord ni punt d’encontre. Per tant es deuen sentir còmodes amb l’actual govern en minoria.

Vostè ha parlat de la possibilitat d’aquest pacte amb Joan Basora, responsable local de CDC?

Sí home, amb el Joan parlo molt sovint. Jo diria que estem en una situació a nivell local molt bona entre els dos partits, per tant, la sintonia és total.

Però una cosa és parlar de l’escenari teòric, per exemple: ens agradaria estar al govern? Doncs si, ja que la nostra opció, el nostre desig és governar que és l’única manera de tirar endavant el nostre projecte polític.

Ara governar a qualsevol preu? En absolut. S’han de produir una sèrie de circumstàncies que facin possible que el nostre programa es pugui executar en favor de la ciutat que és la nostra única preocupació; a partir d’aquí no fem fàstics a un possible pacte però, insisteixo, avui per avui no l’estem negociant.

Però jo també insisteixo, Joan Basora i vostè han parlat de pactar amb el PSC?

Sí, si, n’hem parlat. M’ha comentat si en un moment donat estaríem disposats a acceptar aquest pacte i, repeteixo, hem dit que sí, que ho estem ara, ho estàvem abans i ho estarem. A Tarragona i en altres llocs amb altres pactes ja que com he dit abans el nostre és un projecte de govern.

D’altra banda, Basora ha descartat, ho va fer a TT, un acord amb el PP. Coincideix?

En aquests moments sí, tot i que penso que el PP no és el diable. Actualment per la seva actitud amb Catalunya aquest pacte no seria possible.

Joan Basora també va parlar en aquest mitjà de la possibilitat de fer un govern d’unitat. Com ho veu vostè? Com ho veu Unió?

Jo sincerament crec que la situació actual no justificaria un govern d’unitat. Avui per avui ho veig molt complicat.

I abans, en el transcurs d’aquest any, vostès havien parlat amb el PSC per pactar?

El tema del pacte ha anat sorgint des del 28 de maig de 2011 ja que la composició de l’Ajuntament així ho ha propiciat. Ara amb propostes concretes no s’ha parlat, no hi hagut mai contactes oficials.

D’altra banda nosaltres som conscients dels vots que vam treure i si hem de continuar a l’oposició, cap problema.

Precisament, quina valoració fa d’aquest any d’oposició de CiU a l’Ajuntament de Tarragona?

El nostre grup, pel que fa a les persones, és relativament nou i això es pot notar. Però en línies generals n’estic satisfet ja que com a grup CiU ha explicat el seu model de ciutat i també hem participat en la mesura de les nostres possibilitats en allò que proposa el govern.
La feina de l’oposició sovint és molt dura però hi és i s’està fent.

Hi ha bon “rotllo” entre tots els membres del grup?

Sí, si, és un grup que el formen persones i per tant sempre hi ha més i menys afinitats, moments bons i moments difícils, com en qualsevol relació humana, però l’ambient és bo.

Vostès, Unió, se senten còmodes amb el paper que estan jugant o aspiren a més?

L’encaix d’Unió dins de CiU, aquí i a tot arreu, sempre és complicat.
Cíclicament surten veus que CDC vol la fusió dels dos partits,suposo una mica perquè som la seva “mosca collonera”, però finalment i fa molt de temps que ho fem, tirem endavant.

Pel que fa a nivell local, com deia abans la sintonia amb Joan Basora és total i amb els pactes de partit som el germà petit i ho acceptem.
Tot i que crec que el nostre paper és cada cop més notable i nosaltres no renunciem a res. Amb això estic dient que d’aquí tres anys exigirem el primer lloc a la llista de Tarragona? No. Del que es tracta és de mirar quin serà el millor candidat. Avui per avui el cap de llista és Victòria Forns i no hi ha res que indiqui que no ho ha de ser d’aquí a tres anys.

I a nivell global, com veu aquest darrer any de política municipal?

La percepció és que per part del govern municipal no hi ha una idea clara del model de ciutat que vol tirar endavant.

Anuncis i desanuncis, ara ho fem ara no ho fem, no hi ha un projecte definit.

De la situació actual a la ciutat, que és el que més l’amoïna?

Costa d’entendre que el POUM encara estigui aturat, costa d’entendre el model cultural de la ciutat, si és que n’hi ha, o costa d’entendre el tema d’esports perquè tot ho basen en la Candidatura dels Jocs del Mediterrani i no dic que aquests no s’hagin de fer. El que dic és que no ho poden fiar tot a realitzar grans esdeveniments. Aquest és un model caducat, no hi ha criteri de com es reparteixen les subvencions, funcionen a cops. Reitero, no hi ha un model ni un projecte definit. No hi ha un discurs de ciutat.

UDC acaba de sortir d’un congrés, on un cop més ha sortit reelegit president Duran i Lleida, deu n’hi do la longevitat política d’aquest senyor, no?

Hem de ser conscients que com a partit estem en un moment molt dolç, i és innegable que qui ho ha fet possible és Duran i Lleida. Per tant perquè no ha de continuar?; i a més en aquest congrés s’ha visualitzat que ho hi ha una voluntat de canvi. La candidatura de Vila d’Abadal no va arribar al 20% dels vots.

Valora, per tant, el congrés de forma positiva...

I tant, ha estat un molt bon congrés i s’ha parlat de qüestions molt més interessants que de si érem o no independentistes ja que es van traçar molt clarament les línies de futur del partit.

Vostè va donar el seu suport a Duran, però a Tarragona també hi va haver un suport important a les tesis de Vila d’Abadal.

Cert, jo no m’he amagat mai. Pel que fa a l’altra opció és lògic, com va passar en altres punts de Catalunya.

Per presentar una candidatura has de tenir avals.

A Tarragona hi ha unió a Unió?

Jo penso que a Tarragona estem bé, molt bé. Avui mateix tenim executiva del partit per oblidar-nos ja del congrés i de processos electorals interns, i posar-nos a treballar seriosament pel que ens interessa. Per tant si que hi ha unió a Unió de Tarragona.

L’executiu local que ara presideixo va ser escollit amb més del 80% dels vots, per tant, amb un ampli suport i si hi ha qui pensa diferent, això dóna vitalitat al partit. És normal.

Per acabar, i tornant a la política municipal, com veu el futur imminent?

Complicat perquè, insisteixo, no hi ha govern ni model.

Un exemple. Dilluns vam tenir plenari per tot el tema del finançament i del deute. Fa quatre dies l’equip de govern va dir que el 2011 van tenir un superàvit de 3,5 milions d’euros i dilluns vam aprovar un crèdit per més de 19 milions que és el que es deu. Això és una barbaritat i és enganyar als ciutadans, i que no em vinguin amb romanços i amb enginyeria financera perquè si les factures s’amaguen evidentment tanquen amb superàvit però això és una mentida. Per tant van tancar l’exercici amb 16,5 milions de dèficit.

Tampoc em serveix que argumentin que la Generalitat ens deu 14 milions, que és cert, i hem de mirar de resoldre’l. Però el que està clar és que l’Ajuntament s’ha gastat més de 19 milions que no tenia previst i que no estaven pressupostats. El de la Generalitat és un problema de tresoreria i en canvi el deute és una mostra que no hi ha govern a la ciutat.

Per cert, CiU va ser l’únic grup que va votar favorablement amb el PSC tots els punts de l’ordre del dia d’aquell ple. Es pot entendre com a un gest d’apropament als socialistes?

No, no, això és un gest de responsabilitat política i de coherència ja que no es pot aprovar la sol•licitud de crèdit si abans no es reconeixen les factures que estan pendents.

Ara ja si acabem definitivament. A vostè li consta que els propers dies no hi ha cap trobada prevista entre CiU i el PSC o entre CDC i el PSC?

Són dos preguntes diferents. Entre CiU i el PSC no hi ha cap trobada prevista. Si Convergència la té prevista, a mi no em consta, però no puc ni afirmar-ho ni negar-ho. Amb CiU, no, perquè jo sóc la U de CiU i a mi no se m’ha convocat.

Moltes Gràcies

A vosaltres.
Pitu Tarrasa - 16/05/2012 - 16:15h
mal oratge
18/05/2012
09:46
Menteixen més que l'home del temps i pels nuvolots que vénen ja em diràs tu.
m'agradaria
17/05/2012
14:59
doncs un tandem basora vendrell no estaria malament
mentida
17/05/2012
13:47
paraula de polític! ni cas.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.