Alejandro Fernández: 'Els grans projectes de la ciutat de Tarragona es faran si hi ha recuperació de l’economia espanyola, sinó no es farà absolutament res'
  
Entrevista amb Alejandro Fernández, cap de llista del PP a les generals i portaveu del Grup Municipal Popular.

Abans de parlar de les eleccions del 20-N, si li sembla, podem tractar un parell de qüestions tarragonines, la primera és si creu que després de la “moguda” del Nàstic l’Ajuntament com a màxim accionista de la SAD hauria d’intervenir, i també, estar representat en el futur Consell d’Administració?

L’Ajuntament té dues opcions, la primera seria no donar ni un duro i aleshores no intervenir en res o si posa diners com fins ara el seu representat hauria de formar part del grup de persones que prenen les decisions, i més, quan la participació municipal és molt important.

Aquests dies vostè amb la decisió de permetre la pujada de les ordenances fiscals a l’Ajuntament s’ha convertit en l’home de moda, al respecte jo crec que tot el procés estava pactat des del principi, des del seu anunci al debat de candidats fins la seva decisió expressada al plenari, passant per la necessitat expressada per Ballesteros que els impostos tenien que pujar molt i el seu posterior comunicat dient que no votaria una pujada tant important, en definitiva, que estava tot “manegat” des d’un principi

A un alcalde en minoria només tens dos solucions o te’l carregues políticament mitjançant una moció de censura o bé arribes a acords amb ells.

De fet, la formula del govern en minoria de Ballesteros amb pactes puntuals amb l’oposició va ser l’opció més recolzada per la societat tarragonina, i per vostè mateix a través d’un editorial. Per tant, és veritat que hi hagut un acord, però, tenint en compte que si nosaltres haguessin format part d’un govern amb CiU com a Reus o a Salou, no haguessin tingut altra opció que apujar els impostos, però, jo li vaig demanar a Ballesteros que la pujada a Tarragona fos menor que la d’aquests municipis, en cas contrari si ens hi haguessin oposat només ens quedaria presentar una moció de censura que només pots presentar si la pots guanyar.

Aquest acord pot significar que el PP també s’abstindrà en la votació dels pressupostos o no?

Depèn del que faci el Sr. Ballesteros, nosaltres de moment hem facilitat la viabilitat econòmica de l’Ajuntament, però, encara falten molts diners per garantir la sostenibilitat del consistori i això només es pot fer amb una reestructuració administrativa en tots els sentits, Ballesteros ha de fer una proposta i nosaltres decidirem si l’acceptem o no.

Aquest acord amb el PSC, li pot passar factura en les properes generals?

Evidentment, tothom pot cometre errors, però el que li puc assegurar és que al PP de Tarragona reflexionem moltíssim el que fem i fins ara no ens hem equivocat massa, i per tant, crec que sincerament no, i tenint en compte que nosaltres ens dirigim a una majoria de tarragonins i el nostre objectiu no és competir amb ningú per la segona plaça, el nostre objectiu és guanyar en aquestes generals, i més tard, en les properes municipals.

De moment les diferents enquestes pronostiquen que les eleccions a la província de Tarragona poden estar bastant igualades entre el PSC, CiU i PP, aconseguir dos diputats seria un bon resultat per a vostè?

Dos diputats seria un bon resultat, ja que significaria un empat entres les tres forces politiques, tot i que el que ens agradaria seria per primera vegada en la història tenir representats al Senat, fet que suposaria ser la primera o segona força.

I a partir del 21-N que passarà?

Doncs miri, nosaltres anirem a Madrid a ajudar a Tarragona i intentar garantir que la ciutat de Tarragona avanci, amb la Façana Marítima, en intentar fer viables els Jocs del Mediterrani ja veurem com, que és el dubte que tenen molts tarragonins i que és un dubte més que comprensible, el Corredor Mediterrani, etc., es tracta de buscar unitat d’acció en els temes que tant de Tarragona com de la província depenen de Madrid.

Parlant dels Jocs del Mediterrani, quan fa poc Mariano Rajoy va estar a la nostra ciutat no es va “mullar” en el seu recolzament

Nosaltres vam parlar aquell dia amb Rajoy i una de les conclusions que vam arribar era que un cop passada l’eufòria inicial cal fer viables aquests Jocs i que no passi com a Pescara on van anar molt malament o a Grècia on no els van poder organitzar, ens hem de mirar en Almeria, tot i les notables diferències de la conjuntura econòmica del 2005, ara cal tenir en compte que fins que l’economia espanyola no es recuperi, això no serà possible, i el més important és que només hi ha un partit que pugui liderar la recuperació econòmica i aquest és el PP. Resumint, els grans projectes de la ciutat de Tarragona es faran si hi ha recuperació de l’economia espanyola sinó no es farà absolutament res.

Seguint amb els Jocs, en una entrevista que li vaig fer el passat mes d’agost, vostè es va comprometre a tenir abans d’octubre les despeses i els ingressos de la Candidatura

Nosaltres van traslladar aquesta petició a l’alcalde Ballesteros, la primera informació que ens va donar va ser idèntica a la de l’auditoria que es va presentar, he tornat a insistir que amb això no en tenim prou i m’ha garantit que properament ens donarà tota la informació complerta , ja que a dia d’avui tota la informació no està al seu abast i l’ha de demanar, ara ja sabem que els terminis del Sr. Ballesteros són molt laxes, però insistirem.

Una de les reivindicacions històriques de Tarragona és que l’alta velocitat arribi al centre de la ciutat, una possibilitat que passa per la supressió definitiva de la construcció de l’estació del Sud de l’Aeroport

Jo crec que ja està suspesa definitivament, i en la situació actual és un model inviable, i és més, i aquí crec que tenia raó la Cambra de Reus, al criticar aquest emplaçament, ja que el mateix no era l’adequat ni per Reus ni per Tarragona ni pel conjunt de la província, i aquest és la ciutat de Tarragona com passa a totes les províncies espanyoles.

Pel que fa al Corredor del Mediterrani, el PP tampoc hi ha apostat amb contundència, com ho veu?

Compta, els que no hi han apostat mai són els socialistes i CiU tampoc perquè va tenir en el seu moment condicionat a González i a Aznar i no van fer res, ara de moment hi ha unitat d’acció al Llevant espanyol i és important i serà la força que puguen tenir la gent del PP, d’Andalusia, de Murcia, de València i de Catalunya la que ens pot donar el Corredor i aquí CiU pinta el mateix que jo a Moldàvia, però que la gent no s’enganyi, sigui com sigui estem parlant de l’any 2030, per tant la gent que ja fa festes i que tenen en canvi carreteres paralitzades, que s’ho faci mirar.

Es refereix a l’A-27, que cal i que es pot fer?

L’A-27 és el meu principal compromís d’execució en la propera legislatura, hi ha tan pocs diners que la resta els veig molt llunyans, com la Façana que cal veure que hi ha realment, igual només hi ha paperaça, haurem de mirar el Corredor, l’alta velocitat, però l’A-27 és urgent i els pocs diners que ens toquin han de ser per l’A-27, ha de ser l’autèntica prioritat per la propera legislatura.

En un altre ordre de coses, cal seguir defensant la capitalitat de Tarragona o darrerament les coses han canviat?

Darrerament hi ha hagut un canvi social, en el que també ha tingut molt a veure el canvi de criteri del Sr. Ballesteros degut a la pressió del partit Popular, i crec que ara mateix és indiscutible la nostra capitalitat. Però de totes maneres un govern del PP es garantia de capitalitat provincial, si algú creu amb les províncies som nosaltres.

Parlant de capitalitat i de Tarragona, en l’anterior entrevista va apuntar que el PP tenia la fórmula per canviar el nom d’URV pel d’Universitat de Tarragona, com està el tema?

Aquest és un dels principals objectius que tenim aquest mandat a l’Ajuntament i que anirem posant en pràctica, però bàsicament es tracta de convèncer a qui pertoqui - igual que vam fer en el tema de la capitalitat amb Ballesteros, que ara la defensa amb la mateixa energia que jo, bé no tant, perquè cadascú té la que té, però la defensa- de la necessitat que d’aquí un parell d’anys se’n donin compte que no hi ha cap Universitat pública i que sigui important, que no porti el nom de la seva ciutat, i per la Universitat i em consta que hi ha molts sectors que ho entenen que és fonamental, ja que és una Universitat en projecció i tot el que sigui portar el nom de Tarragona, i no és una qüestió de campanari, és fonamental pel seu creixement i consolidació, sigui la Universitat o siguin les infraestructures, ja que cal situar-les al mapa, i tard o d’hora ho aconseguirem en un procés que ja anunciarem i que en diferents etapes ho farà possible.

Per acabar, quin és el seu missatge pels electors?

Al Congrés dels Diputats hi ha representants de totes les províncies espanyoles, és molt important tenir pes polític per defensar el territori, és importantissim que Tarragona tingui una veu forta i amb capacitat a Madrid, i crec sincerament que la veu forta del PP gràcies a un resultat espectacular a Tarragona es farà sentir i tindrà el recolzament que es mereix un resultat històric i amb una representació important dels Populars tarragonins, i això només ho pot aconseguir el PP de Tarragona sent fot a Madrid, i la gent ha de reflexionar sobre a qui envia a Madrid, al Sr. Vallès o al Sr. Jané -amb tots els meus respectes- o algú que pugui tenir, insisteixo, capacitat d’influir en el nou escenari o almenys jugar la partida, n’hi ha d’altres que no poden ni jugar.
Pitu Tarrasa - 01/11/2011 - 12:22h
Paco
04/11/2011
16:02
El senyor Carrillo no entra en el suport del senyor Fernández a Ballesteros. Per què? La seva agudesa i claredat meridiana no fan referència a "boom" immobiliari que s'acosta amb els jocs i al pacte evident a Tarragona. Ho hem d'entendre en clau tarragonina... En sabrem alguna cosa del senyor Fernández d'aquí a uns anys? Farà els madriles i tornarà com a procer a la universitat?
xavier
04/11/2011
09:19
Una gran vergonya. Gent com el Sr. Fernández pasaran per la ciutat sense fer res de feina per ella. Nomès saben pujar els impostos ja que no tenen cap tipus d'idea més, en canvi, personalment són uns cracks aconsegueixen estar en tots els llocs remunerats, anys darrera anys. Quin crack!
veu ciutadana
03/11/2011
14:36
amplias espaldas y frente despejada, ni un mal gesto ni una uena accion, ha gobernado con Nadal y esta en la "oposicion" años ,,luz,,,pero resolver problemas 0, premio al copngreso, este Sr. acaba de votar con su grupo no aclarar responsabilidades que ,,pagan los ciudadanos,,,,,que hemos hecho para tener estos politicos
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.