S’acosta Nadal i farem el pessebre amb l’entranyable caganer
  
El Caganer, és una figura típica en els pessebres catalans. L'origen d'aquesta tradició es troba en el segle XVIII i es diu que els pagesos van començar a col·locar-ho en el betlem perquè simbolitzava la prosperitat per a l'any següent. La seva postura no deixa de ser simbòlica: l'objectiu era fertilitzar les terres perquè les pròximes collites fossin bones.

La seva presència portava bona sort i diuen que la seva absència augurava mals temps. Amb el pas del temps ha perdut gran part del seu significat original, però s'ha convertit gairebé en un objecte de culte per a col·leccionistes. Cada any apareixen noves versions del Caganer amb les cares dels personatges de l'any. Al contrari del que alguns poden pensar, l'objectiu no és per a res ofensiu, sinó gairebé tot al contrari: d'aquesta manera es fa un homenatge als famosos de la vida pública que més han donat que parlar en els últims 12 mesos, en especial a polítics, futbolistes…

Nosaltres enguany en el TT, tindrem el nostre pessebre, no serà com el monumental del “Mercat”, però no volem que falti aquesta figura tan entranyable com és el caganer, és per això que volem que vosaltres ens ajudeu a triar i per petició popular, qui serà o qui hauria de ser, el “Caganer" o els "Caganers", del Pessebre que s'instal·larà en el TT.
Redacció TT - 25/11/2008 - 13:45h
NOYAKKI MATURI
28/11/2008
17:25
Ni fet a mida del títol; l'Agustí Mallol!!!!
regio
25/11/2008
22:25
Felipe V
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.