'Camins de ronda', una mostra de la nostra costa al Moll de Costa
  
El Museu del Port ha impulsat dos projectes connectats amb el mar que es poden contemplar al Moll de Costa aquest mes. D’una banda, des del 8 d’octubre es pot visitar la mostra itinerant ‘‘Camins de ronda’’ al Tinglado 1 ideada per la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana, que s’ha organitzat conjuntament amb el Museu Marítim de Barcelona i Museu del Port de Tarragona amb la voluntat de mostrar els valors patrimonials dels camins de ronda, proposant un recorregut per la diversitat de paisatges i maneres de viure d’uns senders que uneixen la costa catalana. L’exposició es pot contemplar de dimarts a dissabtes, de 10 a 13 h i de 16 a 19 h, i diumenges i festius, d’11 a 14 h. L’entrada és lliure.

En el marc d’aquesta exposició el Museu del Port proposa un seguit d’activitats per tal de donar a conèixer diferents aspectes d’un camí arran de mar que van des de xerrades a sortides senderistes. El dissabte vinent, 9 de novembre, a les 18 hores, Ferran Aguilar, fotògraf i divulgador de la natura farà una xerrada amb el títol ‘Rastres i senyals. Indicis per reconèixer la fauna mediterrània’, d’una durada aproximada d’una hora i mitja. L’entrada és lliure i es farà al mateix Tinglado 1.

L’endemà, diumenge 10 de novembre, a les 11 hores, hi ha la sortida de camp ‘Els camins dels animals’ per descobrir la fauna del camí de ronda també a càrrec de Ferran Aguilar. La durada aproximada és de tres hores i el punt de trobada és a la platja Llarga. Com sigui que les places són limitades cal realitzar reserva prèvia a museuport@porttarragona.cat.

A mitjan novembre, dissabte 16, a les 18 hores en el mateix escenari de l’exposició, amb entrada lliure, Evarist March, botànic i guia de natura fa una xerrada taller de formació amb el títol ‘La història verda de la costa de Tarragona a través de les seves herbes: de la cultura grega a la cuina més sofisticada’, una activitat per a conèixer les plantes del litoral de Tarragona i els seus usos tradicionals posant èmfasi en la relació amb el món grec i romà i els usos més contemporanis en el món de la cuina i remeiers, entre d’altres.

La darrera activitat dins d’aquesta mostra es farà el diumenge 1 de desembre, i és organitzada conjuntament amb el Grup Senderista del Port de Tarragona. Es tracta de fer el camí de ronda des del far de Salou a la Pineda. El punt de trobada és la platja de la Pineda i com sigui que les places són limitades, cal fer reserva prèvia a museuport@porttarragona.cat.

D’altra banda, l’altra mostra que també es pot contemplar davant de l’esmentat Tinglado és l'exposició ‘‘Compartint la mar amb... els pràctics del Port de Tarragona’’ un recull de fotografies del pràctic Marc Vela Mateo, que està instal.lada al vestíbul del Museu del Port, i que permet conèixer un dels oficis més antics dels ports a la vegada que gaudir imatges de l’activitat portuària des dels vaixells. L’horari d’atenció al públic és de dimarts a dissabtes, de 10 a 14 h i de 16 a 19 h, i diumenges i festius, d’11 a 14 h. L’entrada és lliure.
Redacció TT - 31/10/2019 - 09:29h
vergonyós
31/10/2019
10:23
Una vergonya que el Càmping de la Móra hagi tallat el camí de ronda i tingui una fita de la línia
marítima-terrestre dintre del seu recinte tancat.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.