Xavier Climent presenta la novel•la Tarakon 218 aC./ Ibers
  
L’acte de presentació de la novel•la de l’arquitecte tarragoní se celebrarà aquest dijous 10 d’abril a partir de les 19,30h a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Tarragona, i anirà a càrrec del Catedràtic d’Antropologia de la URV, Joan Josep Pujades.

Tarakon
És la narració del procés evolutiu de la ciutat de Tarragona, al llarg de vuit etapes o moments històrics, escollits amb plena intencionalitat. El primer llibre porta per títol: TARAKON 218 aC./ Ibers. El relat comença a terres ilergetes, els dies en què Hannibal inicia l’èpica aventura a través dels Pyrene i els Alps. A conseqüència d’això, i després de diverses circumstàncies, els romans reconvertirien l’oppidum ibera de Tarakon en base permanent de les seves tropes. Diferents personatges al voltant de Lakerte i la seva accidentada arribada a Tarakon, protagonitzen els capítols d’aquest llibre inicial. Les seves vicissituds ens porten per alguns indrets de la ciutat i els seus voltants. També ens donen a conèixer escenaris paral•lels que complementen els seus periples.

Xavier Climent Sánchez
Arquitecte de professió, al llarg de la seva dilatada carrera, ha tingut el privilegi i l’oportunitat d’intervenir en diverses obres del Patrimoni Arquitectònic, aspecte que li va despertar un acusat interès per la Història, especialment la referida a la seva estimada Tarragona i les seves comarques. En aquesta primera novel•la pretén reivindicar el paper dels ibers, veritables descobridors de l’excepcional turó sobre el que s’assenta la ciutat de Tarakon, com a predecessors dels romans, responsables finals de la magnificència de Tarraco. Al marge de les investigacions i recerques específiques, els seus coneixements deriven directament de les pròpies arquitectures transformades, i de les arquitectures i urbanismes observats i viscuts per tota la geografia mediterrània al llarg de més de trenta anys.
Redacció TT - 08/04/2014 - 10:04h
¿¿¿?????
11/04/2014
09:42
entre Teatro de Tarragona u la rehabilitación del edificio del Diari de Tarragona,,,y por ser Senador , por que pues por la improvisación y la calidad del proyecto y la ejecucion
esplèndida foto
09/04/2014
10:44
Espectacular portada, ja tinc llibre per Sant Jordi.
d'on venim
09/04/2014
10:40
Molt interessant
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.