L'exposició 'Testigos del Olvido' enceta la iniciativa 'Tarragona Sense Fronteres', de Metges Sense Fronteres
  
L’exposició ‘Testigos del Olvido’, inaugurada aquest dimecres 19 de març a l’Espai Tabacalera, és una mirada sobre vuit grans catàstrofes humanes oblidades, narrades per diferents grans escriptors en llengua castellana: Mario Vargas Llosa, Sergio Ramírez, Laura Restrepo, Juan José Millás, John Carlin, Laura Esquivel, Manuel Vicent i Leila Guerreiro. La mostra es compon de fotografies de Juan Carlos Tomasi juntament amb extractes d’aquests vuit reportatges, i d’un vídeo que narren tant les problemàtiques d’aquestes crisis com els processos creatius desenvolupats en terreny durant l’elaboració de les narracions.

L’exposició, que podrà visitar-se fins al proper 1 d’abril en el marc de la campanya “Tarragona Sense Fronteres”, ens apropa el rostre humà del sofriment, la violència contínua i l’oblit mediàtic que pateixen alguns dels racons més devastats del planeta: República Democràtica del Congo, Haití, Iemen, Caixmir, Malàisia i Bangladesh, Guatemala, Colòmbia i Zimbabwe. Són retrats de l’horror quotidià en una crida contra l’oblit i la indiferència; una aposta pel compromís amb les víctimes de la violència, la malaltia i l’exclusió extrema a Amèrica Llatina, Àsia i Àfrica.

L’exposició és el resultat dels viatges que aquests vuit prestigiosos autors van realitzar a diverses crisis (algunes d’elles repartides entre diversos països), per narrar després en primera persona unes emergències que –malgrat les seves greus conseqüències en les poblacions que les sofreixen- amb prou feines són recollides en els mitjans de comunicació.
Redacció TT - 19/03/2014 - 17:28h
recomenada
19/03/2014
19:52
molt bona.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.