0 comentaris
20:00
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
El cas de Terres Cavades, aturat en un laberint judicial de recursos i al•legacions
El cas de Terres Cavades avança ja cap al quart d'any d'instrucció immers en un laberint de recursos, fiances i acusacions de tot tipus.
Si a l'Abril de 2007 el Jutjat d'Instrucció nº5 de Tarragona, encapçalat pel Jutge Luis Rivera, donava per sobreseït el cas, el recurs d'apel·lació de Manuel Velasco, un dels 22 veïns de Terres Cavades que s'havien querellat l'any 2005 va donar un tomb a la situació arran de l'aute de Desembre de 2007 de la Secció Segona de l'Audiència Provincial, encapçalada per la Magistrada Samantha Romero.

Aquest aute afirmava que existien indicis suficients de delicte de tràfic d'influències i negociacions prohibides als funcionaris públics per part dels germans Fernández, José Luis García, Francisco Fráiz i Eduardo Aznar, tot ordenant al Jutjat d'Instrucció nº5 la continuació de les diligències. El mateix aute donava com a condició necessària per a la continuació del procés la transformació de l'acusació particular en acusació popular per part de Manuel Velasco, en quedar demostrada la inexistència de delicte patrimonial contra la persona de Manuel Velasco.

Més endavant s'afegia al procés la Plataforma Veu Ciutadana com acusació popular i el passat mes de Maig la Jutgessa substituta del Jutjat d'Instrucció nº5 Joana Valldepérez fixava una fiança de 50.000 euros a Manuel Velasco i de 200.000 euros a la Plataforma Veu Ciutadana per continuar les diligències.

Després d'aquesta providència del 28 de Maig de 2008 es succeïren durant el mes de Juny una sèrie de recursos i al·legacions que paralitzen encara més tot el procés i de la resolució dels quals depèn la continuació de les diligències judicials.

En el primer de tots ells, Manuel Velasco sol·licitava el passat 6 de Juny ser tingut en el procés com acusació particular i, per tant sense obligació de pagar fiança o, en cas contrari, una rebaixa de la fiança fins als 100 euros.

Llegeixin aquí la cronologia judicial del Cas Terres Cavades.
Redacció TT - 07/07/2008 - 20:00h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.