Aturem Bcn World i GEPEC guanyen el primer 'round' en la seva lluita per aturar la construcció del Parc lúdic
  
En una sentència emesa aquest dimarts, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha estimat parcialment el recurs contenciós administratiu que Aturem Bcn World i GEPEC-EdC havien interposat contra el Pla Director Urbanístic que havia de permetre la construcció de Bcn World.

En el seu escrit, els magistrats han estimat els arguments pels quals els demandants havien denunciat que les zones verdes, espais lliures i equipaments públics previstos es situaven en zona de risc químic. Aquest fet contravenia la jurisprudència i normativa sectorial per la qual en zones de risc és incompatible situar zones verdes i equipaments públics, doncs no és possible el gaudi i benestar d’aquest espai per part de les persones el gaudi de les persones. Amb aquesta sentència, el tribunal declara la nul.litat de l’ordenació del Sector 1 (Complexos Turístics Integrats), que és el que concentra bona part de l’edificabilitat del Pla Director Urbanístic, el qual inclou els terrenys on estava previst el desenvolupament dels complexos recreatius, comercials i de casinos.

Aquesta nul.litat comportarà la més que possible cancel.lació del contracte de compravenda dels terrenys entre la Caixa, INCASOL i Hard Rock, ja que nombroses clàusules del contracte quedaven supeditades a la no existència d’una sentència contrària.

Tot i que la sentència es pot recórrer al Tribunal Suprem, el principi de prevenció del risc a les persones ens permet confiar que els arguments esgrimits seran ratificats si intervé la segona instància jurisdiccional.

Aquesta victòria d’Aturem Bcn World i GEPEC-EdC és un pas més en el procés d’ensorrament d’aquest projecte fallit des que va néixer.

Per tot això, Aturem Bcn World i GEPEC-EdC demanen al Departament de Territori i Sostenibilitat que, abans que es malbaratin més diners públics, desisteixi definitivament d’aquest projecte.
Redacció TT - 29/09/2020 - 22:19h
són terres tarragonines
05/10/2020
16:34
Què tal TGN World? El nom és més autèntic.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.