0 comentaris
02:11
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
LLum verda a la implantació d'un nou centre de culte religiós a Sant Pere i Sant Pau
  
La comissió informativa de Territori ha donat llum verd aquest matí a l’aprovació definitiva del Pla especial per a la implantació d’un nou centre de culte religiós a l’edifici Sant Andreu de Sant Pere i Sant Pau. ERC, En Comú Podem, la CUP i Ciutadans han votat a favor, mentre el PSC i Junts per Tarragona s’ha abstingut i el PP ha votat en contra. El proper pas és l’aprovació pel plenari del 29 de setembre d’aquest pla.

“Els tècnics municipals han estudiat i resolt totes les al.legacions presentades. Algunes d'elles han obligat a justificar millor la proposta als seus promotors, cosa que han fet. Es tracta d'una activitat privada que compleix amb la normativa urbanística que va promoure i aprovar l'ajuntament l'any 2016: demanem responsabilitat”, ha apuntat el conseller de Territori, Xavier Puig. I ha afegit: “La llibertat religiosa és un dret fonamental. Tarragona és una ciutat plural on hem de conviure persones de totes les confessions i creences”.

La Comunitat Islàmica Assalam va presentar un nou Pla Especial després que el gener de 2019 se li denegués perquè incomplia la normativa urbanística vigent, a la vista dels informes emesos pels diferents serveis municipals. Els motius eren que el local no disposava d’un accés independent des de la via pública, és a dir, que s’hi hauria d’accedir a partir d’uns espais que són comunitaris del conjunt residencial i no serien privats i exclusius del centre religiós. L’article 100bis del Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM) de Tarragona exigeix als centres religiosos un accés independent des de l’exterior, des de la via pública on tota la ciutadania té accés. En aquest sentit, el POUM estableix que per a la implantació de nous centres de culte es requereix la tramitació i l’aprovació prèvia d’un pla especial, per la qual cosa avui se li ha donat llum verd perquè ara sí que compleix amb el que determinen les normes urbanístiques i la legislació sectorial en matèria de centres de culte. També s’han resolt les al.legacions presentades durant el període d’informació pública.

Aquest nou centre de culte estarà ubicat a un local de planta baixa ubicat al carrer l’Edifici Sant Andreu, escala C locals 1 i 4 de Sant Pere i Sant Pau, que forma part dels habitatges de la Cooperativa Tarraco i té un aforament per a 71 persones.
Redacció TT - 22/09/2020 - 02:11h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.