La CUP insisteix a Ricomà perquè convoqui un Ple monogràfic sobre el POUM
  
La Candidatura d’Unitat Popular presentarà al Consell Plenari d’aquest divendres una moció per tal que es celebri un Ple monogràfic sobre el POUM de Tarragona. Per les cupaires, és clau debatre el planejament urbanístic que necessita una ciutat tan fragmentada com és Tarragona. Especialment, afegeixen, quan “el patrimoni natural es veu amenaçat”.

En el mandat anterior, la disconformitat amb el POUM va quedar palesa al Saló de Plens tant per part de diferents formacions polítiques com a les mobilitzacions ciutadanes contràries als principals plans urbanístics previstos, com és el cas de la Budellera. La CUP va requerir en aquell moment de manera insistent la necessitat de modificar el POUM així com plans parcials concrets. La consellera Laia Estrada recorda que “no només vam ser la CUP, sinó també ERC, actualment al govern, que va fer d’aquest reclam un dels seus principals cavalls de batalla durant el mandat i a la darrera campanya electoral”. Per això ara exigeixen a ERC i ECP que siguin coherents amb el que havien anat defensant.

Han passat vint anys des de l’inici de l'elaboració del POUM, i durant aquest període de temps “el paradigma dominant de l’urbanisme depredador i expansiu que ens va dur a la bombolla immobiliària i a la destrucció del territori ha quedat totalment caduc” ha afirmat la consellera Eva Miguel. És més, el concepte de planejament urbanístic sostenible predomina fins a tal punt que queda recollit en diferents lleis catalanes, com la Llei de Territori o la Llei Catalana de Canvi Climàtic. En aquest sentit, les anticapitalistes apunten als arguments científics emparats en l’actual situació d’emergència climàtica.

Per la CUP segurament aquest és el motiu pel qual el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, molt encertadament, pretén iniciar a la tardor la tramitació del Pla Director Urbanístic del litoral tarragoní, amb l’objectiu d’impedir el desenvolupament de noves zones urbanístiques no sostenibles. Les cupaires recorden, però, que mentre aquest inclou els plans de la Budellera i Mas d’en Sorder, deixa fora el Preventori de la Savinosa.
Redacció TT - 21/07/2020 - 12:26h
FGH
21/07/2020
16:13
lo primero debería ser revisión del PEPA , y comenzar por las rehabilitar el centro de Tarragona que esta en total abandono y los solares abandonados llenos de basura y viveros de insectos y animales en mal estado.y agilizar las licencias
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.