Adéu al Jardí Vertical! Adéu a 3,3 milions d'euros del FEOS
El desmuntatge s'executarà en nou setmanes, amb un cost de 19.500 Euros
  
Fotografia d'arxiu de Tot Tarragona
L’Ajuntament de Tarragona desmuntarà el Jardí Vertical de la Tabacalera pel seu estat de degradació que s’ha anat produint al llarg dels anys i que suposa un risc a mitjà termini per a les persones. Especialment, està en molt mal estat la instal.lació de reg que s’ha fet malbé i perd aigua, un fet que comporta l’oxidació del sistema de recollida de les aigües i també està molt deteriorada l’escala d’emergència. Tot plegat implica una situació d'insalubritat, brutícia i perill de despreniments.

El conseller de Territori, Xavi Puig, ha manifestat que "és molt millor destinar els recursos que ens costa el seu manteniment a millorar els jardins de la ciutat que la gent pot passejar i gaudir de veritat”. També ha afegit que "la dèria per ser el jardí vertical més gran i més smart és una mica de cartró pedra si no es cuida bé. Ens agrada més apostar per coses més senzilles i realistes, i que tothom pugui gaudir, com un jardí mediterrani a l'abast dels veïns o, de forma més silvestre, camps primaverencs com els de la Budellera, que estan preciosos." A més, ha assenyalat que "amb el desmuntatge i la rehabilitació del parc de la Tabacalera dignificarem l'espai i el posarem en valor".

Els treballs de desmuntatge s’han adjudicat a l’empresa Plan Consulting Grup, SL. per 19.500 € més Iva., i consistiran en l’enderroc i retirada de tota la construcció, incloent l’estructura, els elements que formen el jardí vertical i les seves instal.lacions corresponents. Aquest element, fet a base de perfils metàl.lics, fa aproximadament 210m de llarg i 18.25m d’alt. El desmuntatge del jardí vertical s’executarà en nou setmanes.

El Jardí Vertical ubicat davant de diferents naus de la Tabacalera, al passeig de la Independència, es va executar l’any 2010.

3,3 milions d’euros finançats pel Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat (FEOS)

Recordem, que ara fa tot just gairebé 8 anys, concretament el 23 de maig de 2012, es va inaugurar el “parc intel.ligent”. En paraules de l’aleshores alcalde Ballesteros: “El nou espai recuperat per a la ciutat és un primer pas per a la transformació del que serà la porta d’entrada al futur complex cultural de la Tabacalera”.

També cal recordar, algunes de les caracteristiques que es van destacar de l’Smart Parc Tabacalera:

- És un dels jardins verticals més grans del món amb 3.200 m2.

- Està dissenyat amb criteris de sostenibilitat. Recupera i depura les aigües residuals provinents de la xarxa general de la ciutat, per impulsar l’estalvi i l’eficiència en la gestió dels recursos hídrics en el seu ús per sistemes de reg.

- Amb aquest sistema hi haurà un estalvi de 26.000 litres d’aigua diària.

- S’han plantat especies vegetals autòctones i de baixa demanda hídrica.

- Els jardins de la Tabacalera seran un lloc educatiu on s’explicarà als escolars el cicle de l’aigua.

- S’ha instal.lat una pantalla de 100 m2 per a la retransmissió de grans esdeveniments i per donar informació.

Les obres del jardí de la Tabacalera van tenir un cost econòmic de 3,3 milions d’euros i van estar finançades pel Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat.
Redacció TT - 28/05/2020 - 10:05h
En males mans
30/05/2020
13:01
És molt difícil que aquests inútils que parasiten al consistori, siguin del partit que siguin, no et facin llançar la tovallola amb Tarragona. Com pot ser que no facin res bé? Però si és fins i tot més difícil que fer-ho tot bé!
Toni
29/05/2020
16:47
Innecesari, car, però no em semblava pas lleva. Per les mateixes raons calia treure'l. La façana pintada amb color ocre i els arbres al davant també queda bé
no escarmenten
29/05/2020
12:30
Va ser cosa d'uns il·luminats. Al Fòrum del carrer Soler i Lleida va passar el mateix. Ja es veia venir. Si voleu verd pinteu els edificis de color verd, que no costa tant.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.