El Ple aprova la suspensió de llicència al sector PP-43 Mas d'en Sorder, així com la tramitació de plans urbanístics
  
Aquest ha estat un dels punts “calents” del plenari telemàtic celebrat aquest divendres, que finalment s’ha aprovat, per 14 vots a favor (ERC, ECP, CUP, JuntsxTgn) i 13 vots en contra (PSC, C’s, PP), la suspensió de la tramitació de llicències al PP-43 Mas d'en Sorder durant 1 any.

Prèviament a la votació s’ha demanat al Secretari, per part de Begoña Floria i Rubén Viñuales, una sol.licitud de votacions nominal, i que quedés registrat el vot de cada conseller. En finalitzar la votació, el Sr. Font Monclús, ha fet lectura nominal dels vots de cadascú.

L'objectiu de l'equip de govern, i el que pretén, amb aquesta suspensió, que està emparada per l’article 73.1 del text refós de la Llei d’Urbanisme de Catalunya, és estudiar una modificació puntual del POUM, que ve motivada pel seu compromís amb un urbanisme sostenible i de cohesió, totalment contrari del que ofereix el sector PP-43 tal com ara està plantejat.

Segons el conseller Puig, “volem un creixement de ciutat racional, no dispersar població. I aquest model d’urbanització luxosa, urbanisme de golf, desvinculat del teixit urbà, no és l’aposta que necessitem per cohesionar i afrontar el canvi climàtic”.

Per la seva part, el portaveu del PP, José Luís Martín, en la seva intervenció, ha dit que es tracta d’un episodi greu per als futurs inversors de la ciutat, i que aquesta decisió tindrà greus conseqüències, en clara al.lusió a possibles indemnitzacions que se’n derivin de la suspensió.

En aquest sentit la replica del conseller Puig no s'ha fet esperar, que ha manifestat que no existeix cap indefensió jurídica, i respecte als costos econòmics de la suspensió del pla ha deixat clar que només seria indemnitzable compensar els costos dels projectes.

Al seu torn, la consellera de la CUP, Laia Estrada, ha celebrat que s'hagi aturat aquest pla, i s’hagi primat salvar l’Anella verda, fins i tot preservar-la i ampliar-la, si cal.

La regidora cupaire ha afirmat que calen unes noves regles del joc, i anar més enllà, com revisar tot el POUM, ja que aquest està caduc, i el govern està sobradament legitimat per fer-ho. Finalment, ha dit que “fins i tot, sempre podem fer una consulta a la població tarragonina”.

Des d’ECP s’han mostrat satisfets per un canvi de paradigma en la manera de repensar la ciutat des d’una altra perspectiva que no estigui al servei d’uns pocs, així com que “els inversors no han de decidir per on ha de créixer la nostra ciutat”.

Per la seva part, JuntsxTgn ha volgut deixar clar que "l’impacte existirà, hi haurà aquest impacte”. Tenim 12 mesos per repensar, i reflexionar. No obstant, “l’interés públic no el veig”, ha conclòs Dídac Nadal.

Finalment, el portaveu de C’s, Rubén Viñuales, ha qualificat al regidor d’Urbanisme, Xavi Puig, de “Doctor NO”, per dir “no” a tot.
Redacció TT - 22/05/2020 - 14:51h
per omplir despatxos
25/05/2020
21:05
Vols dir que saben fer alguna cosa o estan per fer bonic.
RE a Jordi
24/05/2020
12:12
NO m'agrada res el rumb d'aquest Ajuntament
JLM
23/05/2020
16:16
Au!!!! 50 anys més abandonat tot allò. Aquesta ciutat sembla que busqui la perfecció amb tot però la,realitat es que no s’acaba fent res.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.