L'Ajuntament vol suspendre l'atorgament de llicència al sector PP-43 Mas d'en Sorder, així com la tramitació de plans urbanístics
Aposta per la defensa d'un urbanisme sostenible
  
El conseller de Territori, Xavi Puig, ha anunciat en la Comissió Informativa de Territori de l’Ajuntament celebrada aquest dijous, 14 de maig, que en el proper Plenari es proposarà suspendre la tramitació dels plans urbanístics i l’atorgament de llicències en el Pla Parcial 43 Mas d’en Sorder, durant un any.

Aquesta suspensió està emparada per l’article 73.1 del text refós de la Llei d’Urbanisme de Catalunya, i ve motivada pel compromís del govern amb un urbanisme sostenible i de cohesió.

Xavi Puig ha afirmat que “l’Ajuntament estudiarà aquest àmbit de planejament per garantir un desenvolupament urbanístic sostenible, tal com preveu el text refós de la llei d’Urbanisme, el qual proposa models que afavoreixin la compactació urbana, evitin la dispersió d’urbanitzacions i afavoreixin la continuïtat amb el teixit urbà existent”.

També ha assenyalat, que es vol promoure l’objectiu que proposa el POUM, que defensa cohesionar els barris o nuclis de població dispersos, amb especial èmfasi amb la zona de ponent, “just al contrari del que ofereix aquest sector tal com ara està plantejat”. En aquest sentit, el tinent d’alcalde ha apuntat que “de la mateixa manera que defensem una mobilitat sostenible defensem un urbanisme sostenible, per això Tarragona està esdevenint capdavantera en la cohesió de les persones i la sostenibilitat”.
Redacció TT - 14/05/2020 - 12:45h
Joan Batet
15/05/2020
22:54
Voleu replantejar un POUM que ha costat mes de deu anys de redactar i aprovar.?
El POUM defineix les regles que estaran vigents els propers anys i es una GREU IRRESPONSABILITAT el voler aturar qualsevol cosa "sigui la que sigui". No tinc cap interès en Mas de Sorder, ni se qui son els promotors, però mentre que aquesta, o qualsevol altre iniciativa, respecti les regles del POUM aprovat i vigent, mereix disposar de seguretat jurídica i ser aprovat sense condicions.
No es pot ara parlar d'una "política" diferent de la aprovada, a costa de paralitzar tot el terme municipal per un període indefinit. A banda de les indemnitzacions milionàries que la suspensió comportaria per la ciutat.
com sempre
15/05/2020
10:45
Una altra casa que s'anirà a fer punyetes.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.