La Ciutat Residencial formarà part de la Xarxa Jove d'Albergs de Catalunya
Tindrà capacitat per allotjar 524 persones
  
El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, han presentat aquest divendres el projecte de reconversió de l’antiga Ciutat de Repòs i de Vacances en el nou Complex de Turisme Social i Alberg de Joventut de Tarragona.

Les obres de remodelació permetran disposar d’un alberg amb capacitat per allotjar 524 persones, que se sumaran a l’oferta de turisme social, juvenil i familiar existent al Camp de Tarragona. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies invertirà en la remodelació del complex 12,2 milions d’euros.

La Ciutat de Repòs i de Vacances va tancar portes ara fa 9 anys. Les obres de remodelació i reconversió permetran recuperar aquest espai proper a la platja Llarga i tornar a obrir-lo a la ciutadania.

Els treballs tindran una durada de tres anys i es preveu que estigui en funcionament a finals de l’any 2023.

El conseller Chakir el Homrani ha afirmat que “aquest projecte que avui presentem es destinarà a turisme social, a turisme per a joves, per a famílies, per a col.lectius vulnerables, perquè tothom tingui oportunitats d’oci i possibilitat de fer turisme. Al cap i a la fi, perquè també en aquest àmbit treballem sota la idea d’igualtat”. El Homrani també ha explicat que el futur complex, a tocar de la Platja Llarga, “no s’hauria d’haver tancat mai. Va ser una mala idea i va comportar una pèrdua evident de potencialitat turística i d’oportunitats laborals per al territori”.

Per la seva banda, l’alcalde de Tarragona s’ha mostrat molt satisfet perquè “després de 9 anys aconseguim desbloquejar un tema endèmic a la ciutat. La Ciutat de Repòs i de Vacances tindrà per fi un ús per a la ciutadania”. Pau Ricomà ha volgut “agraïr la total sintonia amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per impulsar un projecte amb clara vocació de servei públic que posicionarà Tarragona com a destinació de turisme social, jove i familiar”.

El nou complex formarà part de la Xarxa Jove d’Albergs de Catalunya i serà gestionat per l’Agència Catalana de la Joventut. Els equipaments de la Xanascat es defineixen per la seva proposta de turisme social, actiu, proper, sostenible, accessible, local i integrador.

Un gran complex

El nou equipament disposarà d’un total de 524 places, que es distribuiran entre l’edifici principal (23 habitacions amb 108 places) i els mòduls habitacions que hi ha al complex (88 habitacions amb 416 places). Es calcula que es podrien produir 70.000 pernoctacions anuals.

Es dotarà l’edifici principal de sales polivalents, i habitacions de quatre places amb bany interior amb la possibilitat d’agrupar-se segons les necessitats dels usuaris.

Els mòduls habitacionals disposaran de dos dormitoris de dos i quatre places respectivament, bany i, una part, una sala d’estar. Aquests blocs s’estructuren al voltant d’uns espais comuns dotats amb cuines per alberguistes i espais col.lectius.

L’alberg també disposarà d’un gran menjador, que es situarà també a la zona central del complex, amb una capacitat de 750 places. En aquest edifici també hi haurà tres grans sales amb capacitat per a grans esdeveniments.

D’altra banda, també s’habilitarà una àrea de pàrquing i en un futur es preveu posar en marxa un projecte específic per recuperar la zona esportiva que està situada sota la carretera.

La superfície del terreny sobre el que s’actua és aproximadament d’unes 7 hectàrees i es remodelaran un 11.500 m2 construïts.

També es preveu la cessió a l’Ajuntament de Tarragona de l’edifici de l’antiga recepció per instal.lar-hi un equipament d’ús ciutadà.

L’alcalde de Tarragona ha anunciat que aquest espai serà el futur centre cívic de Llevant. ‘La cessió d’aquest edifici a l’Ajuntament per part de la Generalitat ens permetrà revertir la carència d’equipaments per la ciutadania a la zona de Llevant’.

Els treballs de remodelació incorporaran els màxims elements de sostenibilitat per garantir un funcionament de l’equipament autosuficient, ecològic i respectuós amb l’entorn. En aquest sentit, serà un complex que funcionarà de manera eficient energèticament i que inclourà projectes socials i formatius en la gestió.

Turisme social, accessible i integrador

El nou Complex de Turisme Social i Alberg de Joventut de Tarragona estarà destinat sobretot a joves i famílies, però també a col•lectius com escolars, associacions i entitats infantils i juvenils. També s’està valorant oferir estades específiques per a col•lectius d’esportistes. Les persones que siguin afiliades dels sindicats podran gaudir de descomptes addicionals al futur alberg de Tarragona i a tota la xarxa d’Albergs del país. Aquests descomptes tenen a veure amb què l’espai que ara es remodela va ser una ciutat del repòs i de les vacances gestionada pel “sindicato vertical” de l’època i posteriorment traspassada al Ministerio de Trabajo.

D’altra banda, els albergs de la Xanascat també acullen programes de lleure com “L’Estiu és teu” o el “Vacances en Família”, entre altres. Així mateix, s’estan dissenyant altres projectes per tal que persones i famílies en situacions complexes o vulnerables puguin gaudir d’aquests oferta.

Es treballa, també, per acollir estades de pràctiques professionals per a joves en àmbits com l’hosteleria, l’educació en el lleure o la jardineria, aprofitant les instal•lacions del complex.
Documentació addicional
Redacció TT - 06/03/2020 - 14:04h
JFA A No me gusta nada
11/03/2020
10:57
La ignorancia por sí sola no es mala, lo malo es opinar desde la ignorancia y encima creer que se tiene razón. Cuando es en clave despectiva, entonces ya se da pena. A juzgar por tus palabras, y desde mi más profunda ignorancia, diría que nunca has visitado albergue alguno; por lo que te invito a que disfrutes de uno de los muchos albergues sitos en Catalunya, y entonces nos ilustres de nuevo con tu opinión. Salut!!
dirigits per BCN-CAT
08/03/2020
20:32
Per què ens han canviat el nom de la Ciutat Residencial?
Un lloc de repòs és un cementiri, no ho saben a BCN? O és que tenen un altre vocabulari?
No me gusta nada
07/03/2020
15:58
Mira que había salidas para darle a este paradisiaco lugar, pero se ha optado por la de colárnosla de nuevo.
12 millones y medio invertidos para 524 personas a razón de 12 € por pernoctación. ¿Les salen los números? a mi tampoco. Todo y que sea la mamá Gene la inversora.
Tiempo al tiempo y me quisiera equivocar, y no darle la razón a un amigo. Acabará siendo el centro de acogida de todos/ o unos cuantos de los llamados "menas".
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.