La CUP reclama que s'iniciï ja mateix el procés d'expropiació de Ca l'Ardiaca abans que caigui
  
Fotografia d'arxiu
El projecte de Ca l’Ardiaca segueix immers en un periple administratiu. En la Comissió Informativa de Territori celebrada avui a l’Ajuntament de Tarragona, el govern ha donat compte als grups municipals de l’aixecament de la suspensió de l’expedient de venda forçosa i, per tant, d’engegar de nou el procés per vendre l’immoble. Per a la CUP és clar que “ni la promotora que tenia la propietat ni el govern municipal saben què fer-ne, d’aquest conjunt patrimonial” i creu que “és obvi que l’Ajuntament acabarà veient-se forçat a expropiar l’edifici”. La formació anticapitalista considera que “en comptes de continuar amb un procés de venda forçosa que, molt probablement, quedi en res, cal iniciar ja l’expedient per a l’expropiació abans que caigui Ca l’Ardiaca que, per altra banda, sembla que és el que volen les parts (tant la pública com la privada) per tal de poder-hi construir”.

Ca l’Ardiaca (també anomenada Casa de la Pia Almoina o Casa Rectoral) és un immoble situat al Pla de la Seu, números 4-10, catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL, número de registre 6907-I). Es tracta d’un immoble medieval de planta baixa i dos pisos d’alçada, datat als segles XIV-XV/XVI. La CUP assenyala que “parlem de molts anys que aquest edifici ha estat tancat i amb un procés de degradació que avança a passos agegantats, apuntalat només per una bastida que no tenim la certesa que sigui capaç d’evitar un esfondrament”, afegint que “el perill és ben evident, sobretot tenint en compte els antecedents d’esfondraments d’edificis de la Part Alta”. “En aquesta situació tan lamentable”, afegeix, “és la ciutat qui hi perd, ja que suma un cas més al catàleg de Grans Runes que no fa més que créixer a causa de la nefasta gestió que l’equip de Ballesteros fa del patrimoni de la ciutat”.

És per això que els independentistes consideren que “l’expropiació abans que la situació de Ca l’Ardiaca sigui del tot irreversible és imprescindible per tal de salvar el conjunt patrimonial”. A més a més, consideren que “cal estudiar els usos que es podrien donar a l’immoble, fent un estudi de l’estat real de l’edifici (estructura, riscos, etc.) i fins a quin punt es podria modificar la distribució de l’espai interior, així com establint un nivell de protecció més enllà del que hauria de tenir per se un bé catalogat”. També assenyalen que en els pressupostos aprovats aquest 2019 “es contempla una partida d’inversions pels propers quatre anys que es podrien aprofitar per salvar Ca l’Ardiaca i donar-li un ús per a la ciutat”. La CUP afirma que “és necessari redissenyar el Pla d’Usos Culturals per tal de saber del cert quins equipaments calen tant a la Part Alta com al centre i al conjunt de la ciutat per tal de donar un ús al patrimoni que s’adeqüi a els necessitats de Tarragona”.
Redacció TT - 26/03/2019 - 16:12h
millor
29/03/2019
14:34
I per què no acabem la Catedral? Hi ha una maqueta amb la Catedral acabada.
Gabri
28/03/2019
15:32
Jo desmontaria pedra a pedra el edifici i el traslladaría a un altre lloc. Poc a poc ho faria amb tots els edificis que envolten la catedral fins deixarla a quatre vents. A Tarragona el casc antic está plé de cases velles sense valor. La estrella arquitectonica del casc antic es la catedral, no té sentit tindre edificis amb menys valor que la malmeten. Ojo, no estic dient de derruir Ca l´Ardiaca estic dient de traslladarla a altre lloc lliberant quan sigui posible el entorn de la catedral...
bye, bye, ca l'Ardiaca.
28/03/2019
11:17
La cara de vergonya els hauria de caure a tots. Encara que no tenen vergonya.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.