ERC s'oposa a convertir Battestini en un dipòsit de vehicles perjudicial per als veïns
  
El candidat d’ERC a l’alcaldia de Tarragona Pau Ricomà es mostra contrari a la proposta de Ballesteros d’instal•lar un dipòsit de busos municipals a l’actual aparcament de Battestini. ‘Ens oposem a convertir Battestini en un dipòsit municipal d’autobusos que degradarà la qualitat de vida dels veïns’, ha manifestat Ricomà en roda de premsa.

Ricomà titlla de ’disbarat i ocurrència’ la idea del PSC i alerta de les molèsties que suposarà pels veïns. ‘En totes les ciutats les instal•lacions d’aquests tipus es situen als polígons industrials, situar-lo al centre de Tarragona pot ser un malson pels veïns’. En aquest sentit Ricomà apunta que ‘les activitats industrials pròpies d’un dipòsit d’autobusos, com les de manteniment, neteja, recàrrega de combustible, que normalment es fan per la nit, poden ser un malson pel veïnat. A més de degradar absolutament l’entorn’. El candidat d’ERC a l’alcaldia recorda també que la plaça Imperial Tarraco és el punt de Tarragona amb més contaminació per CO2. ‘Tenir cada dia a les sis del matí els motors de desenes d’autobusos escalfant-se pot ser un martiri’, ha reblat Ricomà.

El portaveu d’Esquerra es pregunta ‘quin mal li han fet a Ballesteros els veïns de l’eixample per infligir-los aquest càstig? No en té prou en la degradació del centre, que la vol estendre?’. Pau Ricomà posa en valor que al costat de Battestini hi ha el Parc de la Ciutat i alerta que ‘el dipòsit de busos és una nova barrera cap a un parc molt desaprofitat que hauria de reformar-se per ser més pròxim i permeable a la ciutadania’.

Ricomà ha lamentat que el projecte a Battestini ‘és un disbarat més dins la proposta de Ballesteros de bus gratis que no només és mentida, sinó que és populista i electoralista’ i alerta que ‘el que vol passar per gratuïtat és una nova ocurrència de l’alcalde que pot hipotecar Tarragona a un tipus d’interès altíssim’. En aquest sentit, el líder d’ERC ha remarcat que Tarragona no es pot permetre prescindir de més de 5 milions d’euros de venda de bitllets cada any, ‘uns diners que podrien invertir-se en millorar la ciutat i la qualitat de vida dels tarragonins’. Pel que fa al servei de bus, Ricomà assegura que hi ha altres prioritats com la millora de les freqüències i les connexions de les línies: ‘No pot ser, per exemple, que triguem una hora per fer el trajecte en bus entre Bonavista i Sant Pere i Sant Pau’. El portaveu d’ERC ha tancat la roda de premsa qualificant la mesura de bus gratuït com ‘una sortida a la desesperada de Ballesteros que només s’entén per la patacada electoral que preveuen les enquestes’.

Begoña Floria: "El projecte té com a principal objectiu reduir la contaminació"

Per la seva part, arran de les declaracions realitzades pel grup municipal d’ERC, la presidenta de l’Empresa Municipal de Transports, Begoña Floria, manifesta:

“Els representants d’ERC haurien de saber que el principal focus de contaminació atmosfèrica a les ciutats és la provocada pels desplaçaments que es fan en vehicle privat.”

“El projecte que impulsem pel transport públic municipal de la ciutat té com a principal objectiu reduir les emissions.”

“Per això, Battestini es convertirà un punt d’intercanviador de línies que ens permetrà disposar d’un servei més eficient, estalviant recorreguts i reduint el trànsit de busos pel centre de la ciutat.”

“Al mateix temps que un millor servei també es convertirà en una alternativa sostenible i econòmica al vehicle privat.”
Redacció TT - 07/02/2019 - 16:29h
Toni
07/02/2019
20:06
No sóc votant d'ERC, però són els únics que escolto amb una mica de sentit comú.No tenen un projecte engrescador però davant les altres propostes almenys tenen una idea de ciutat més clara i coherent.
Vecino
07/02/2019
17:57
C/ Battestini es una calle necesaria para entrar a Tarragona sin pasar por la plaza Imperial Tarraco fundamental dentro de cualquier estudio de movilidad. Por favor mientras ha sido aparcamiento podía volver a ser calle . No lo estropeen mas.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.