Es crea la Plataforma Nits de Qualitat, una iniciativa per promoure la convivència entre l’oci nocturn i el descans veïnal a Tarragona
El proper divendres 12 de desembre es posa en marxa la campanya de difusió
  
cartell de la campanya
postal de la campanya
L’Ajuntament de Tarragona i diferents entitats de l’oci nocturn de la ciutat han creat la Plataforma Nits de Qualitat. Aquesta iniciativa té com objectiu promoure la convivència entre el descans veïnal i l’oci nocturn i vol conscienciar a les diferents parts implicades per a poder gaudir del dret a tenir d’un temps de lleure de qualitat i segur ( sense desplaçaments), tot respectant el dret de poder gaudir d’un descans i d’una ciutat sense aldarulls nocturns.
El proper divendres 12 de desembre es posa en marxa la campanya de difusió i distribució del material específic de la campanya: cartells, postals, samarretes i xapes. Es distribuiran pels diferents punts de la ciutat i en diferents espais: locals d’oci nocturn, entitats juvenils, universitat, centres cívics, biblioteques, etc. A més, es realitzaran tres intervencions-performance, a càrrec de diferents associacions juvenils de teatre de la ciutat: Boikot Teatre i Lemon Produccions, conjuntament amb el grup de dansa Aerodance. En aquestes intervencions, tot jugant amb el tarannà lúdic que propicia l’ambient de l’oci nocturn, es pretén transmetre missatges que afavoreixin la convivència.

Es realitzaran tres performances: una el dia 12 de desembre inici de la campanya, una altra pels voltants de Carnaval i la última, amb els dos grups de teatre conjuntament, com a cloenda, al juny de 2009.

En questa iniciativa hi ha participat representants de les entitats H2O, Som.Nit de la Creu Roja i de la URV, membres dels cossos de seguretat i propietaris dels locals d'oci de la ciutat Totem de Mar, Malecon, Totem, El Cau, La Vaqueria i Loop Bar i ha comptat amb la col•laboració de la Subdirecció General de Drogodependències de la Generalitat de Catalunya.Nits de qualitat

Les trobades de la plataforma van iniciar-se el maig d’aquest any i, fins al moment, s’han realitzat 9 reunions. Durant aquest temps, s’ha fet un diagnòstic de l’estat de l’oci nocturn a la ciutat, arribant a la conclusió que un dels punts conflictius és el de la contaminació acústica al centre de la ciutat i la convivència amb el descans veïnal. De fet, al juliol d’enguany, van sortir a la premsa diverses noticies relacionades amb les queixes dels veïns.

Arrel d’aquestes queixes, la Federació de locals d’oci nocturn de Catalunya: FECALON, conjuntament amb FADISCAT, Federació de discoteques i sales de festa de Catalunya, treballa conjuntament amb la regidoria de Seguretat Ciutadana i Mobilitat per elaborar un Pla Integral d’Oci Nocturn, format per diverses taules participatives, entre elles la plataforma nits de qualitat.

Ara un cop posada en marxa la campanya per a la convivència, les reunions de la plataforma aniran dirigides a fer el seguiment i assegurar el bon desenvolupament de les acciones programades i a iniciar el procés per a la creació d’una etiqueta de Qualitat.

Els locals que la obtinguin hauran desenvolupat tot un seguit d’accions i polítiques d’intervenció comunitària, i especialment en qüestions de Salut Pública i de Reducció de riscos en els usos de substàncies psicoactives. La qual cosa assegura una millora considerable en la qualitat dels serveis que ofereixen i les possibilitats de promoció de la salut i la seguretat per als joves usuaris de l’oci nocturn.

Aquesta etiqueta de qualitat es un procés que es posarà en marxa en diversos municipis arreu de Catalunya. La ciutat de Tarragona és el municipi capdavanter en el projecte i el de major nombre d’habitants. Per tant moltes de les accions aquí iniciades serviran d’experiència i guia de bones pràctiques per altres territoris.


Actes del dia 12 de desembre


•El grup Boikot Teatre la nit del divendres de les 0:30h i fins a les 3:30h, a través de les actuacions de mims i clowns, realitzaran jocs de carrer a la Part Alta amb el silenci com a principal protagonista per a motivar als que surten dels locals perquè respectin el descans dels veïns i es comuniquin en veu baixa.

•D'altra banda, des de la 1 i fins a les 5 de la matinada al carrer Pau del Protectorat s'instal•larà un punt d'informació sobre consum de drogues i altres conductes de risc a càrrec de SOM.NIT de Creu Roja i el Col•lectiu H2O.

•Finalment, un grup d'estudiants d'audiovisuals de l'IES Pere Martell gravarà imatges del desenvolupament de la campanya, recollint testimonis dels protagonistes de la nit per a, posteriorment, editar un reportatge que s'inclourà com a material per a la sensibilització i promoció de la convivència en l'oci nocturn.
Redacció TT - 09/12/2008 - 18:01h
La esquina del politico
10/12/2008
18:40
Gracias TOTTARRAGONA por darnos la oportunidad de expresarnos ya que, hasta ahora, las autoridades/Guàrdia Urbana y también algunos medios de comunicación y que demomento no los nombro no se han molestado demasiado en hacer caso a las quejas de los vecinos cansados e impotentes. Hablo del Casco Antiguo de Tarragona
Eutyches
10/12/2008
13:55
Chapuza politica del politico de turno del PSC de Tarragona, y los principales perjudicados como siempre los vecinos, Señor Carlos C .responsable de la vía pública cojanse de la manita usted y el que dice que representa la Part. Alta y váyanse a MAS DE ENRIC y móntense lo que les venga en gana y seguro que no tendrán ningún problema V para todos, fuerte abrazo y una buena Ráfaga Navideña
Xarlot
10/12/2008
13:49
Quina xarlotada.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.