El Servei Català de Trànsit posa en marxa un dispositiu especial de trànsit amb motiu del pont de la Constitució
Durant el pont es mobilitzaran 585.000 vehicles a Catalunya
  
El Servei Català de Trànsit ha posat en marxa el dispositiu especial de trànsit amb motiu del pont de les festivitats de la Constitució i la Immaculada. Aquest dispositiu estarà vigent fins a les 24 hores de dilluns 8 de desembre.

Durant aquests dies festius es calcula que 585.000 vehicles es mobilitzaran a Catalunya, dels quals 450.000 sortiran de Barcelona i la seva àrea d’influència amb destinació a les segones residències i, sobretot, a les zones de muntanya. Seran quatre dies consecutius de festa que concentraran una mobilitat força elevada, al que cal afegir que la previsió metereològica de neu serà bona per la qual cosa s’intensificarà la circulació en aquelles vies que donen accés a les pistes d’esquí.

Aquest pont del 5 al 8 de desembre té unes característiques concretes:

-L’obertura de les pistes d’esquí, l’inici de les compres nadalenques, la celebració de la Fira de l’Avet a Espinelves i el Mercat Medieval de Vic; seran fets que condicionaran la mobilitat d’aquesta festivitat. Per tant, les vies d’accés a les immediacions de les pistes d’esquí per carreteres de muntanya, la C-16 o Eix del Llobregat en el tram de carretera convencional, el tram de l’eix transversal o C-25 proper a Espinelves i la C-17 als accessos a la població de Vic, presentaran problemes en forma de congestió.

-Les zones que suportaran el major volum de trànsit durant la sortida seran l’àrea metropolitana de Barcelona, a primera hora de la tarda del divendres, i, ja entrada la tarda, es traslladaran les retencions a les vies d’accés al Pre-Pirineu i Pirineu. Els problemes de trànsit de sortida es traslladaran també al llarg del matí del dissabte.

-Pel que fa al retorn, s’esperen cues a última hora del matí de dilluns en vies que connecten les zones de muntanya cap a l’entorn metropolità.

Dispositiu i controls dels Mossos d’Esquadra

El dispositiu especial de trànsit previst pels Mossos d’Esquadra s’iniciarà el 5 de desembre a les 15:00 hores i finalitzarà a les 24:00 hores del dilluns 8 de desembre. Al llarg dels quatre dies es desplegaran a tot el territori català, en diferents torns, 1.514 efectius, amb una mitjana diària que oscil•la entre els 471 mossos de divendres i dilluns i els 316 de dissabte i diumenge.

Els mossos tindran presència activa a 304 trams de les vies de màxima mobilitat, així com 51 punts de regulació del trànsit. A més, establiran 1.136 controls preventius, distribuïts en: 405 d’alcoholèmia, 288 de casc i cinturó, 236 de velocitat i 207 de transports.
Redacció TT - 05/12/2008 - 12:45h
Magi
05/12/2008
17:17
bla bla blaaaa o simplement recaptació a sac, però cap benefici en els hàbits de la conducta al volant!!!!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.