0 comentaris
14:24
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
La FAVT demana un pla de xoc per reduir les llistes d'espera al CAP La Granja-Torreforta
  
El president de la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), Antoni Peco, es va reunir el dimecres 3 de maig amb una representació del CatSalut encapçalada pel gerent de la Regió Sanitària del "Camp de Tarragona", Roger Pla, per demanar-li millores al CAP La Granja-Torreforta.

La FAVT va demanar un “pla de xoc” al centre que redueixi les llistes de demora que es produeixen al CAP La Granja per demanar visita amb el metge de capçalera, que han arribat a ser de fins a 18 dies, o amb l’especialista, que triga molt més temps que el mateix especialista de l’hospital Joan XXIII.

La federació veïnal critica que les llistes d’aquest CAP no són equiparables a la resta de CAP’s de la ciutat, com Sant Salvador, Muralles, Bonavista o Llevant, que registren llistes d’espera “tolerables”.

Antoni Peco qualifica la situació produïda en aquest centre d’”insostenible i intolerable”: “Volem un pla de xoc urgent per minimitzar aquestes distàncies que tenim envers altres centres de Tarragona. La Granja no ha de ser menys que la resta”.

Durant la reunió, el gerent del CatSalut a Tarragona, Roger Pla, va descartar cap pla de xoc i va anunciar als representants de la FAVT un increment important del pressupost per al CAP La Granja-Torreforta, que anirà destinat principalment a la reducció de les llistes de demora.

Tot i l’anunci, Peco considera que la reducció del temps d’espera s’ha de començar a notar amb mesures organitzatives a curt termini:

“Volem equiparar-nos amb el mateix nivell d’atenció que la resta de CAP’s. Volem partir amb el mateix temps de demora”.

Al mateix temps, des de la FAVT també s’ha comunicat que la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) ha identificat en un estudi els CAP’s La Granja i de Sabadell com els dos centres d’assistència primària amb més necessitats de Catalunya.

Per aquests motius, la FAVT ha donat un mes de termini al CatSalut perquè “es comencin a notar aspectes positius de reducció de llistes d’espera”. En cas contrari, els veïns anuncien noves accions i mobilitzacions per denunciar aquesta situació.

Finalment, els veïns també van demanar al Dr. Pla una millora de l’edifici “antic” del CAP La Granja, amb l’adequació general de l’equipament,-en dependències com els serveis o la consulta de pediatria-, que funciona des de fa 8 anys en uns barracons. La Federació també demana potenciar el servei d’urgències del CAP durant les 24 hores per evitar que els veïns hagin d’anar a Joan XXIII.

"Volem l’ambulància les 24 hores a Sant Pere i Sant Pau"

D’altra banda, la FAVT va instar al CatSalut a dotar de servei de 24 hores d’ambulància al CAP de Sant Pere i Sant Pau, ja que actualment només funciona fins a les 20h i, a partir d’aquesta hora fins a les 08h, l’ambulància actua des del centre del polígon Riuclar. Per a Peco, “el volum de població que té Sant Pere i Sant Pau mereix una ambulància les 24 hores i evitar que, per 4 o 5 minuts, ens hi puguem jugar la vida”.

El CatSalut també va informar que l’ambulància del CAP La Granja s’ha traslladat al costat del poliesportiu de Campclar. Tant aquesta com les ambulàncies dels CAP de Sant Salvador, Bonavista i Muralles donaran servei les 24 hores.
Redacció TT - 06/05/2017 - 14:24h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.